Haberler

Osmancık'ta Yüklenici Firma Hatası: Parke Taşları Söküldü

Güncelleme:

Çorum'un Osmancık ilçesinde yüklenici firmanın hatası nedeniyle döşenen parke taşları tekrar söküldü. Belediye ekipleri hızlı bir şekilde yeni parke taşları döşedi.

Çorum'un Osmancık ilçesinde sokaklara döşenen parke taşlarının yüklenici firmanın hatasından dolayı tekrar söküldüğü bildirildi.

Osmancık Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, yüklenici firma tarafından yapılan çalışmanın bir bölümünün belediyenin onayından geçmediği, bu nedenle kabulünün yapılmamasından dolayı parke taşlarının söküldüğü belirtildi.

Vatandaşların mağdur olmaması için sökülen parke taşlarının yerine belediye ekiplerince hızlı bir şekilde yenisinin yapıldığına dikkati çekelin açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"İlçemizin farklı mahallelerine ihtiyaç duyulan sokakların yapılması için 30 bin metrekare parke taşı ihale edilmiştir. Yüklenici firma belirli metrajlarda hak ediş hazırlayarak faturasını kesmiş ve ödemesini almıştır. Yeşilçatma Mahallemizin bir bölümünde yapılan çalışma onaydan geçmemiş ve kabul yapılmayarak hak ediş dışı tutulmuştur. İlgili firma burada yaptığı çalışmayı iptal ederek onaydan geçmeyen bölümdeki kilitli parke taşlarını geri sökmüştür. Bu alanda hızlıca telafi çalışması yapılmış ve mahalle sakinlerimiz mağdur edilmeden yerine yeniden parke taşı döşenmiştir. Söz konusu çalışma kapsamında belediyemizin herhangi bir zararı ya da maddi kaybı olmadığı gibi yüklenici firmanın da belediyemizden teslim ettiği işlerle ilgili herhangi bir alacağı söz konusu değildir. Dolayısıyla basında yer alan 'Parası ödenmediği için parke taşları geri söküldü' şeklindeki haberler tamamen gerçek dışıdır."

Yüklenici firma yetkilisi Murat Zeyrekli de çalışma yapılan sokaklarda inceleme yaptı.

Zeyrekli, AA muhabirine firmanın yaptığı hatadan kaynaklı olarak taşları geri sökmek zorunda kaldıklarını söyledi.

İlçede 30 bin metrekare alanda parke taşı çalışması yaptıklarını belirten Zeyrekli, kendilerinden kaynaklı hata nedeniyle Yeşilçatma Mahallesi'nde döşenen kilitli parke taşlarının bir kısmını geri söktüklerini aktardı.

Zeyrekli, "Osmancık Belediyesinden aldığımız 30 bin metrekare kilitli parke ihalemiz vardı. Bu işi en hızlı şekilde bitirdik, Osmancık Belediyesi paramızı ödedi. Osmancık Belediyesiyle aramızda herhangi bir alacak verecek mevzumuz yoktur. Bizim personelimizin metrajlama hatasından kaynaklı bir kısım vardı, o da bu mahalleye denk geldi. Taşlarımızı geri aldık, burayı da temiz bir şekilde Osmancık Belediyesine teslim ettik." dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Osmancık Çorum Belediye Hukuk Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs ANKARAY ücretsiz mi? 1 Mayıs ANKARAY bedava mı? 1 Mayıs İzban ücretsiz mi? 1 Mayıs İzban bedava mı? #129297 1 Mayıs'ta borsa kapalı mı, açık mı? 1 Mayıs özel sektöre tatil mi? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 30 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 30 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 30 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 30 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 30 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 30 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 30 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 30 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 30 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 30 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 30 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title