Haberler

Osman Korutürk Kimdir? (CHP TBMM Başkan Adayı)

Güncelleme:

Osman Taney Korutürk (d. 22 Kasım 1944), Türk siyasetçi ve emekli diplomattır.

Uzun yıllar Dışişleri Bakanlığı bünyesinde diplomat olarak görev yapan Osman Korutürk, Türkiye Cumhuriyeti'ni pek çok ülkede temsil etmiştir. Emekli olduktan sonra siyasete atılmış ve Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclisi üyeliğine seçilmiştir.

Büyükelçilik dönemi

Saint Joseph Fransız Lisesi ile İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu olan ve Dışişleri Bakanlığında çeşitli görevlerde çalışan Osman Korutürk, Türkiye Cumhuriyeti'ni temsilen 1996-1997 arasında Tahran Büyükelçiliği, 1998-2000 arasında Oslo Büyükelçiliği, 2000-2003 arasında Berlin Büyükelçiliği, 2003 yılında kısa bir süre Dış Politika Danışma Kurulu üyeliği, 2003-2005 arasında Irak Özel Temsilciliği, 2005-2009 arasında Paris Büyükelçiliği yaptı. 2009 yılında Dışişleri Bakanlığı merkez örgütüne atandı ve bir süre sonra emekli oldu.

Siyaset yaşamı

Osman Korutürk, emekli olduktan sonra köşesine çekilmedi ve siyaseti yakından izlemeye devam etti. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Türk diplomatlarını eleştirmesinin ardından kaleme alınan tepki bildirisine 72 emekli diplomatla birlikte imza attı.

Emekli olduktan sonra Cumhuriyet Halk Partisi'ne üye olan Osman Korutürk, 18 Aralık 2010 günü yapılan Cumhuriyet Halk Partisi Olağanüstü Kurultayı'nda geçerli 1115 oyun 1109'unu alarak Parti Meclisi'ne seçildi.

Korutürk, 2011 genel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi'nin İstanbul birinci bölge ikinci sıra milletvekili adayı olarak TBMM'ye girmiştir.

Özel yaşamı

Türkiye Cumhuriyeti'nin 6. Cumhurbaşkanı Fahri S. Korutürk ve eşi Emel Korutürk'ün büyük oğlu olan Osman Korutürk, Prof. Dr. Münci Kapani'nin kızı Suzan Korutürk ile evlidir ve bir oğlu vardır. Kendisi gibi diplomat olan Hüseyin Selâh Korutürk'ün ve psikolog Ayşe Arzık'ın ağabeyidir.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Osman Taney Korutürk Dışişleri Bakanlığı Osman Korutürk Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Mourinho Fenerbahçe'ye gelecek mi? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu, kaç kere şampiyon oldu? Galatasaray kaç şampiyonluğu var? Ligin bitmesine kaç hafta kaldı 2024? Survivor 3. eleme adayı kim oldu? 7Mayıs Survivor potada kimler var? Fenerbahçe başkanlık seçimi ne zaman 2024? 7 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 7 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 7 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Rasim Ozan Beyaz Futbol'da neden yok, Beyaz TV'den ayrıldı mı? 7 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 7 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 7 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 7 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 7 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title