Haberler

Ortaköy Kervansarayında TSM ve Esra İçöz Konseri

Güncelleme:

İnegöl Belediyesi Türk Müziği Korosu önceki akşam Ortaköy Kervansaray'ında muhteşem bir konsere imza attı.

Gecenin konuğu TRT İstanbul Radyosu Sanatçısı Esra İçöz okuduğu birbirinden güzel şarkılarla izleyenleri mest etti.

Şef Diler Yalaza yönetimindeki İnegöl Belediyesi Türk Müziği Korosu'nun Avni Anıl eserlerinden oluşan repertuarı ile başladı. İlk olarak koro Nihavent Makamında 'Mihrabım Diyerek' ve 'Bir Kerre Bakanlar' adlı eserleri seslendirdi. Hicaz makamındaki 'Bir Ateşim Yanarım' adlı eseri solist Fatih Şen, 'Kader Kime Şikayet Edeyim' adlı eseri Doktor Turgut Kavaklı ve 'Dilşad Olacak Diye' adlı eseri de Duygu Şen'in seslendirmesinin ardından yine Avni Anıl'a ait Hüzzam makamındaki 'Akşamın Olduğu Yerde' adlı eseri Cem Taşkıner, 'Şu yalan dünyayı aşksız geçirme' adlı eseri solistler Murat Çulha ve Birsen Ataç seslendirirken aynı makamdaki 'Ağlaya Ağlaya Giderim Diyor' adlı eseri koro seslendirdi. Suzidil makamındaki 'Unutamıyor' adlı eserin koro tarafından icrasının ardından solist Sadettin Çakır Kürdili Hicazkar makamındaki 'Kurumuş topraklar gibiyim' adlı eseri okudu. Koro aynı makamdaki 'Bu Akşam Bütün Meyhanelerini Dolaştım İstanbul'un', 'Ah Bu Şarkıların Gözü Kör Olsun' ve 'Safalar Getirdiniz' adlı eserleri başarıyla seslendirirken programın ilk bölümü sona erdi.

Programın 2.bölümünde sahne alan TRT İstanbul Radyosu Sanatçısı Esra İçöz, Muhayyer Kürdi, Acem Kürdi ve Nihavent Makamındaki eserleri seslendirirken; izleyiciler de şarkılara eşlik etti. İçöz, Kaymakam Aziz İnci ile birlikte 'Bir İlkbahar Sabahı' adlı eseri seslendirdi. Programın sonunda İnci, İçöz'e çiçek ve plaket takdim etti.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Avni Anıl İstanbul İnegöl Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title