Haberler

Ortak Hedefte Kenetlenelim

Erdoğan, 'Farklılıklarımızı Kenara Bırakarak, Değerlerimiz, Cumhuriyetimizin Nitelikleri ve Hedeflerimiz Etrafında Kenetlenmeye İhtiyacımız Var' Dedi.

Başbakan Erdoğan, 30 Ağustos mesajında ’Laik Cumhuriyet’e vurgu yaptı. Erdoğan, "Farklılıklarımızı kenara bırakarak, değerlerimiz, Cumhuriyetimizin nitelikleri ve hedeflerimiz etrafında kenetlenmeye ihtiyacımız var" dedi.

BUGÜN kutlayacağımız 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle liderler kutlama mesajları yayınladı. TBMM Başkanı Köksal Toptan da Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt’a bir kutlama mesajı gönderdi. Liderlerin mesajları şöyle:

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül 30 Ağustos Zaferi Türk milletini dünyada saygın ve güçlü kılan yönüyle, tarihteki yerini almıştır. Böylesine güç mücadelelerle kurulan Türkiye Cumhuriyeti’ni temel nitelikleriyle koruyarak geleceğe taşımak, bu ülkeyi kuranlara, şehitlerimize ve gazilerimize karşı en önemli sorumluluğumuzdur. Türk Milleti, birlik ve beraberliğine, kendini diğer milletlerden farklı kılan özelliklerine, vatanına, demokratik, laik, sosyal hukuk devleti olan Cumhuriyet’e sahip çıkacak, ülkemizi Atatürk’ün öngördüğü muasır medeniyetler seviyesine yükseltecektir.

Başbakan Tayyip Erdoğan Milletin vatan sevgisi, dün olduğu gibi bugün de Mehmetçiğin yüksek ruh ve ahlakında, kahramanlık ve cesaretinde ortaya çıkmaktadır. Cumhuriyetimizin temellerinde yer alan bu yüksek ruh ve şuur, her zaman canlı kalacak, yolumuzu aydınlatmaya devam edecektir. Atatürk’ün, ’en büyük eserim’ dediği demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olan Cumhuriyetimizi, O’nun işaret ettiği çağdaşlaşma hedeflerine taşımanın azim ve kararlılığı içindeyiz. BCumhuriyetimizin kuruluş ideallerini gerçekleştirmek için ihtiyaç duyduğumuz güç, istiklal mücadelemizi zafere ulaştıran birlik ve beraberlik ruhunda saklıdır. Bu anlamlı günde bir kez daha farklılıklarımızı bir kenara bırakarak, milletimizin değerleri, Cumhuriyetimizin nitelikleri ve ortak hedeflerimiz etrafında her zamankinden çok kenetlenmeye ihtiyaç duyduğumuzu önemle ifade etmek istiyorum.

TBMM Başkanı Köksal Toptan Milletimiz, devletimizin kuruluş ruhundan aldığı güçle muasır medeniyetler hedefinden taviz vermeden, cephelerde vatan için şehit düşen evlatlarını daima minnet ve şükranla anmaktadır. Milletimiz, milli mücadele sonucunda kazandığı bağımsızlığını, milli birlik ve beraberlik anlayışıyla her zaman koruyacaktır.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal 30 Ağustos, Türkiye’nin bağımsızlığını, egemenliğini ve bütünlüğünü sağlamada en önemli başlangıç noktasını oluşturmuştur. 30 Ağustos ile başlayan ve Türkiye’nin laik ve demokratik bir Cumhuriyet olmasını sağlayan süreci devam ettirmek, hepimizin yüksek sorumluluk duygusuyla paylaşması gereken en önemli hedeftir. 30 Ağustos 1922’nin yarattığı umuda layık olmak ihtiyacı, asker, sivil toplumumuzun her kesimi için devam etmektedir.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Atatürk ve silah arkadaşları, Türk milletinin gücünü sınamaya çalışanlara tarihi bir ders vermişlerdir. Büyük Türk milleti, ancak bu yolla milli devlet, üniter yapı ve milli kimliğe yönelik tehditlere karşı gelecek nesillerin teyakkuz halinde bulunmasını sağlayabilir. Bu itibarla, 30 Ağustos deyince, gözleri hasretle yaşarmayan, göğüsleri gururla kabarmayan, yürekleri coşkuyla çarpmayanlara dikkat edilmesi bir vatan görevi haline gelmiş bulunmaktadır.

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer Aşındırılmaya çalışılan ulusal duyarlılıklarımıza ve kültürümüze, bu büyük zaferin yıldönümünde her zamankinden daha fazla değer vermemiz gerekiyor. Birliğimize, bütünlüğümüze tarihinin her döneminde önem veren ulusumuz, kararlılığını inançla sürdürecektir.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

title