Haberler

Ortahisar Belediyesi Aralık Ayı Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

Güncelleme:

Ortahisar Belediyesi, Aralık ayının ikinci meclis toplantısını gerçekleştirdi. Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç'in yönettiği toplantıda, 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü dolayısıyla kadın üyeler, birim müdürleri, gazeteciler ve belediye personeli kutlandı. Genç, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Atatürk'ün Türk kadınına seçme ve seçilme hakkını tanıdığını vurguladı. Ayrıca, istifa eden meclis üyelerine teşekkür edildi.

Ortahisar Belediyesinin aralık ayının ikinci meclis toplantısı gerçekleştirildi.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, toplantı Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç yönetiminde yapıldı.

Genç, 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü dolayısıyla meclisin kadın üyeleri, kadın birim müdürleri, kadın gazeteciler ve kadın belediye personelini kutlayarak çiçek hediye etti.

Açıklamada değerlendirmelerine yer verilen Genç, dünyada muasır medeniyetler olarak tanımlanan ülkelerde bile olmayan seçme ve seçilme hakkını, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Türk kadınına 1934'te tanıdığını kaydetti.

Genç, meclis üyeliğinden istifa eden CHP Meclis üyesi Oktay Söğüt ile MHP Meclis üyesi Abdurrahman Kınalı'ya, bugüne kadar yaptıkları hizmetler ve katkılardan dolayı teşekkür etti.

Kaynak: AA / Güncel

Türkiye Cumhuriyeti Kadın Hakları Günü Ahmet Metin Genç Ahmet Metin Metin Genç Ortahisar Türkiye Aralık Dünya Yerel yönetim Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title