Haberler

Ortaca Zihinsel Engelli Oğlunu El Arabasına Bindiren Babaya İşlem

Muğla'nın Ortaca İlçesi'nde, ambulans talebine olumlu yanıt verilmediği gerekçesiyle, zihinsel engelli oğlu 24 yaşındaki Metin İncesu'yu üç tekerlekli el arabasına bindirip, İzmir'deki hastaneye götürmek üzere yola çıkaran 74 yaşındaki Zeynel İncesu hakkında, 'Çocuğun bakım ve gözetim yükümlülüğünün ihlali' suçundan işlem yapıldı.

Muğla'nın Ortaca İlçesi'nde, ambulans talebine olumlu yanıt verilmediği gerekçesiyle, zihinsel engelli oğlu 24 yaşındaki Metin İncesu'yu üç tekerlekli el arabasına bindirip, İzmir'deki hastaneye götürmek üzere yola çıkaran 74 yaşındaki Zeynel İncesu hakkında, 'Çocuğun bakım ve gözetim yükümlülüğünün ihlali' suçundan işlem yapıldı. Kaymakamın talimatı üzerine tahsis edilen ambulansla Muğla'daki bir hastaneye götürülen Metin İncesu, yapılan kontrol sonrası tekrar ilçeye getirilirken, hakkında işlem yapılan baba İncesu şaşkına döndü. Garaj tuvaletinde çalışan evli ve iki çocuk babası Zeynel İncesu, doğuştan beyin damarlarındaki tıkanma nedeniyle spastik engelli olduğunu belirttiği oğlu Metin İncesu'yu tedavisi için İzmir'deki Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi'ne götürmek istedi. Bunun için ilçedeki ilgili kurumlara başvuruda bulunduğunu ve herhangi bir cevap alamadığını söyleyen Zeynel İncesu, dün (pazartesi) öğlende spastik engelli oğlu Metin İncesu'yu hastaneye götürmek üzere üç tekerlekli el arabasına bindirdi. Durumunu haber alan Ortaca Kaymakamı Hüseyin Yılmaz, ilgili birimleri arayarak İncesu'ya ambulans tahsis edilmesini sağladı. Muğla Devlet Hastanesi'ne götürülen Metin İncesu, yapılan kontroller sonrası ilçeye tekrar geri getirildi. Baba Zeynel İncesu'ya ise oğlunu üç tekerlekli arabaya bindirildiği için 'Çocuğun bakım ve gözetim yükümlülüğünün ihlali' suçundan işlem yapıldı. Baba İncesu savcının talimatıyla serbest bırakılırken, hakkında evrakların elden adliyeye gönderileceği belirtildi.

TEDAVİNİN İZMİR'DE YAPILMASINDA ISRARLI

İlçedeki hastanenin yetersiz kaldığını belirten Zeynel İncesu, önceden de götürdüğü Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi'nde oğlunun tedavisinin sürmesini istediğini belirtti. Oğlunu İzmir'e götüreceği söylenerek ikna edildiğini ifade eden Zeynel İncesu, Çocuğumu götürmek için yola çıkacakken, önce Ortaca Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'dan geldiler. Sonrasında emniyet yetkilileri ile Kaymakam geldi. Beni, 'İzmir'e götüreceğiz' diyerek ikna ettiler. Çocuğumu ambulansa, beni de gözaltına aldılar. Emniyette çocuğuma ızdırap çektirmekten dolayı hakkımda tutanak tutuldu. Muğla'da doktor 'Bunun beli kaymış ama engellidir bir şey yapamayız' demiş. Engelli diye çocuğumu çöpe mi atayım. Gerekirse çocuğumu sırtımda İzmir'e götüreceğim dedi.

İZMİR'E GÖNDERİLECEK

Aileyi ve çocuğu yakından takip ettiklerini belirten Kaymakam Hüseyin Yılmaz, Aileye kaymakamlık tarafından her türlü yardım yapılmakta. Aile bize geçen cuma günü, 12 Aralık'ta başvurmuş. Biz de gerekli kurumlarla görüştük ve pazartesi ambulans tahsis edildi. Ama aile her nedense çocuğu üç tekerlekli araca bindirerek yola çıkmış. Konu ile ilgili olarak bilgimiz olduğunda, babanın yanına giderek görüştüm. Çocuğu ambulansa alarak Muğla'ya gönderdik. Ailenin istediği olsun diye önümüzdeki günlerde İzmir'e de göndereceğiz. Bu konuda bir ihmal kesinlikle söz konusu değildir dedi.

Öte yandan İl Sağlık Müdürlüğü'nce, yapılan incelemeler sonucunda Metin İncesu'ya İzmir'de yapılacak bir işlem olmadığının belirlendiği de ifade edildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ortaca İncesu Muğla İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title