Haberler

Ormanlık Alanda Yaşayan Aile, Sıcak Yuvaya Kavuştu

Güncelleme:

Tokat'ın Erbaa ilçesinde yaşadıkları ormanlık alandan alınarak huzurevine yerleştirilen aile, belediyenin katkılarıyla eve taşındı.

Tokat'ın Erbaa ilçesinde yaşadıkları ormanlık alandan bir süre önce alınarak huzurevine yerleştirilen 5 kişilik aile, belediye ve esnafın katkılarıyla kiralanan eve taşındı.

İlçeye bağlı Demirtaş köyünde yaklaşık 9 ay ormanlık alanda naylondan kurdukları derme çatma çadırda yaşayan ve bir süre önce Erbaa Belediyesi tarafından huzurevine yerleştirilen Kayabaşı ailesi için belediye ve hayırsever esnafın desteğiyle Yıldırım Beyazıt Mahallesi Nilüfer Sokak'ta 4 odalı bir ev kiralandı.

Aile, eşyaların temin edilmesinin ardından, huzurevinden ayrılarak eve taşındı. Kayabaşı ailesini evlerinde ziyaret eden Belediye Başkanı Ahmet Yenihan, yaptığı açıklamada, "Bu ailenin bir yardım eline ihtiyacı vardı. Zor şartlarda kendi imkanlarıyla hayatını devam ettiren bir aileydi. Zabıta ekiplerimizin, basın mensuplarıyla birlikte tespit ettikleri aile, önce huzurevine, sonra bu sıcak yuvaya taşındı. Ailemizi ziyaret etmek benim için çok mutluluk verici, çok gurur verici. Bu kardeşimiz sıcak yuvasında yemek yaparken, televizyon izlerken, yatarken, çocuklarıyla birlikte o çadırın içerisinde kışta, kıyamette, soğukta geçirdiği günler bir tatlı anı olarak kalacaktır" diye konuştu.

Evin kiralanmasında ve eşyaların temininde ilçe esnafının destek verdiğini belirten Yenihan, hayırseverlere teşekkür etti. Aileye çamaşır makinesi ve bulaşık makinesi sözü veren Yenihan, kendi ayakları üzerinde durabilecekleri güne kadar aileyi destekleyeceklerini, ailenin askerde olan büyük oğluna terhisinden sonra iş imkanı sunacaklarını kaydetti.

5 çocuk babası Ömer Kayabaşı ise "Şehre dönüşten memnun kalıyorum. Toplumda huzurlu bir şekilde ve sıcak bir evde yaşayacağım. Buraya gelme gibi bir imkanım olsa zaten yaşamazdım. O da başkanımızın sayesinde oldu. Başkanıma çok teşekkür ediyorum. Ormanda yaşarken çok zorluk çekiyorduk. Çadırın etrafına domuz, çakal ve tilkiler geliyordu. Kendimizi av tüfeğiyle koruyorduk" diye konuştu.

Sabiha Kayabaşı da sıcak bir yuvaya kavuştuklarından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, başkan Yenihan'a teşekkür etti.

Belediye Başkanı Yenihan, Amasya Merzifonlu olan ve 6-7 yıldır Erbaa'nın Demirtaş köyünde çobanlık yapan Kayabaşı ailesini ziyaret etmişti. Çocuklarından biri askerde olan, diğerini de evlendiren Sabiha ve Ömer Kayabaşı çifti, diğer 3 çocuğuyla belediye tarafından huzurevine yerleştirilmişti.

Muhabir: Ekber Türkoğlu - Recep Bilek

Yayıncı: Ahmet Ekici - TOKAT

Kaynak: AA / Güncel

Ahmet Yenihan Kayabaşı Erbaa Tokat Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title