Haberler

Orman Haftası ve Dünya Su Günü Paneli Kartal’da Yapıldı

Kartal Belediyesi Çevre Koruma Ve Kontrol Müdürlüğü, "21-26 Mart Orman Haftası Ve 22 Mart Dünya Su Günü Etkinliği" Kapsamında Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi'nde Panel Düzenledi.

Kartal belediyesi çevre koruma ve kontrol müdürlüğü, "21-26 mart orman haftası ve 22 mart dünya su günü etkinliği" kapsamında hasan ali yücel kültür merkezi'nde panel düzenledi.

Son dönemde hem Türkiye'de hem de dünyada su sorunu önemli bir gündem oluşturmaya başladı. Ormanlar ve Su ile ilgili sorunlar Kartal'da masaya yatırıldı. Kartal Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi'nde düzenlenen panele İstanbul Orman Bölge Müdürlüğü Koruma Şube Müdürü, Orman Yüksek Mühendisi Suat Keten, Yıldız Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Çevre Bilimleri Başkanı Prof. Dr. Talha Gönüllü, Kartal Belediye Başkan Yardımcıları Fügen Mavi, Dr. Turgut Mermertaş, İbrahim Doğan, öğrenciler öğretmenler ve çevre gönüllüleri katıldı.

"Su ve ormanlarımızın sorunlarının mercek altına alındığı panelde konuşan Orman Yüksek Mühendisi Suat Keten ve Talha Gönüllü yaptıkları konuşmalarda; dünyadaki çevre kirliliğinden, temiz olmayan suyun hayatımızı nasıl olumsuz olarak etkilediğine, İnsanların tüketim alışkanlıklarının çevreyi korumak için azaltılması gerektiğine, çevre kirliliğine karşı topluma düşen görevlerin neler olduğuna ve bu görevlerin önemine değindiler.

Ormanlarımızın yararlarını, önemini, orman yangınlarının içlerinde barındırdığı canlılara nasıl zarar verdiğini, ormanların insan hayatına ne gibi faydalar sağladığını, ormansızlaşmanın insan hayatına olan olumsuzluklarından bahsedilen konuşmalardan sonra, Orman Genel Müdürlüğü'nün çalışmalarını anlatan bir tanıtım filmi izleyicilere gösterildi.

Panel sonunda konuşmacılar Prof. Dr. M. Talha Gönüllü ve Orman Yük. Müh. Suat Keten 'e Kartal Belediyesi Başkan Yardımcıları tarafından plaket verildi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title