Haberler

Orhangazi'de "15 Temmuz Demokrasi ve Kadın Derneği" Açıldı

Bursa'nın Orhangazi ilçesinde, "15 Temmuz Demokrasi ve Kadın Derneği" (DEMKA) açıldı.

Bursa'nın Orhangazi ilçesinde, "15 Temmuz Demokrasi ve Kadın Derneği" (DEMKA) açıldı.

Kapalı Pazaryeri'ndeki dernek lokalinde gerçekleştirilen açılış törenine, Orhangazi Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, Kaymakam Yalçın Yılmaz, AK Parti Bursa Milletvekili İsmail Aydın katıldı.

Çağlayan, törende yaptığı konuşmada, ilçeye böyle bir dernek kazandırılmasında katkı sağlayanlara teşekkür etti.

Derneğin 15 Temmuz gecesi yaşanan ihanetin her platformda ve her alanda milletin hafızasından silinmemesi için çalışacağını belirten Çağlayan, "O gecenin hatırlatılması ve demokrasiye daha fazla sahip çıkılması gerekiyor. Bu tür dernek ve sivil toplum kuruluşları görevini layıkıyla yaptığı taktirde demokrasi dışı hareketler ve darbe girişimi de her zaman bizlere anımsatılmış olacak." dedi.

Derneğin kurucu başkanı Maide Tunçbilek de 15 Temmuz'un zihinlere kazındığını dile getirerek, "O gece millet olarak darbe girişiminin karşısında durduk. Darbe girişimine karşı duruşta kadınların da rolü büyüktü. Biz de Orhangazi'de böyle bir dernek kurarak demokrasiye ve millet iradesine sahip çıkmak istiyoruz." diye konuştu.

Konuşmaların ardından açılış kurdelesi kesildi.

Daha sonra dernek yönetimi tarafından açılışa katkı sunanlara plaket takdim edildi.

Kaynak: AA / Güncel

Neşet Çağlayan Pazaryeri Orhangazi Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title