Haberler

Darbe Girişiminin 1 Numaralı İsmi Akın Öztürk Gözaltına Alındı

Güncelleme:

Darbe girişiminin 1 numaralı ismi olan eski Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk, Ankara'da gözaltına alındı.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nde bir grubun darbe girişiminin önlenmesinin ardından başlatılan soruşturma kapsamında, eski Hava Kuvvetleri Komutan Orgeneral Akın Öztürk gözaltına alındı.

ASKERLER DE SİLAH BIRAKARAK TESLİM OLDU

Eski Hava kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk, Ankara Kazan İlçesi'ndeki Akıncı 4'üncü Ana Jet Üs Komutanlığı'nda gözaltına alındı. Burada bulunan diğer askerlerin de silahlarını bırakarak teslim oldukları öğrenildi.

2013 YILINDA GÖREVİ DEVRETTİ

Orgeneral Akın Öztürk, Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na Balyoz operasyonu sonrasında birçok komutanın tutuklanmasının ardından 2013 yılında getirildi. İki yıl komutanlık yaptıktan sonra Ağustos 2015'e görevi Orgeneral Abidin Ünal'a devretti.

Orgeneral Öztürk, kalan bir yıllık görev süresini Yüksek Askeri Şura üyesi olarak devam ettirip önümüzdeki 30 Ağustos'ta emekli edilecekti. Geçen yıl Fettullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile bağlantıları olduğu iddia edilen Akın Öztürk'ün 'darbe yapabilecek potansiyele sahip olduğu' geçen yıl bir grup subay tarafından Genelkurmay Başkanlığı'na bildirildiği öğrenildi.

BİR YIL ÖNCE UYARILDI

Türk Silahlı Kuvvetleri, devletten temizlenmeye başlanan FETÖ bağlantılarına sahip general ve amirallerin önümüzdeki günlerde yapılacak olan Yüksek Askeri Şura'da emekli edileceklerinin belli olması üzerine Orgeneral Öztürk'ün Kara Kuvvetleri Eğitim ve Doktrin Komutanlığı (EDOK) Muhabere ve Destek Eğitim Komutanı Korgeneral Metin İyidil ile birlikte düğmeye bastığı ortaya atılan iddialar arasında. Eğer darbe başarılı olsaydı, Akın Öztürk Genelkurmay Başkanı olacaktı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (12)

DURTENYAN:

Ne darbesi yahu gudlurmeyin adami tamamen Tayyibi baskan yapabilmek icin hazrlanmis bi senaryo basroldede tatbiikii tayip oynuyor

162
123
yanıtYanıtla
arkadas:

tatbikata gittigini sanan erlerin bogazini kesmekle sonuclanan bu seneryoyu yazanlar ve oynayanlar elbet birgun hesabini verecektir. . .

153
10
yanıtYanıtla
RAKKA:

ALLAHUEKBER SON HALİFE ERDOĞAN RAKKADAN YARDIMA GELEBİLİRİZ KILIÇLARIMIZI BİLEDİK SINIRI AÇIN

26
112
yanıtYanıtla
BATIRHAN:

AKIN ÖZTÜRK ERGENEKON SANIĞI DEĞİL MİYDİ? NE OLDU ŞİMDİ? DUR BEN SÖYLEYEYİM. CEMAAT ERGENEKONLA DARBE YAPTI. . . BUNA ANCAK ÇOCUKLAR İNANIR.

29
20
yanıtYanıtla
salih:

ülke suriye gibi olacak kacisiniz yok. Avrupa kapilari kapatsin ölen ölsün

1
8
yanıtYanıtla
tepki sıkıntı:

yanlış ama helal olsun :D

5
3
yanıtYanıtla
Tony Brussels:

Bu kisileri uzak tutmak ve derhal maas kesilmesini oneriyom. En mantikli girisim budur.

3
1
yanıtYanıtla
ATEİST:

Siyasetin camiye girmesi, müslümanların tanrıyı insanlaştırması demektir. Şeriatçılar Türkiye'' nin bir Irak Suriye Pakistan gibi olmasını istiyor. Hükümet görünmez güçlerle donkişot gibi düşman yaratırken medeniyeti terk edip yüzünü döndüğü orta doğuya benziyor. Halk yolsuzluğu, ekonomik krizi, petro, ötv, doğal gaz ve elektrik zamlarını, dış politikalardaki rusya yenilgisini ve İsrail''i zenginleştirmeleri unuttu, demokrasi isteyen şeriatçilerle birlikte askerin boğazını kesmelerini kutluyorla

3
0
yanıtYanıtla
FATSALI:

kanı bozuk, gayrı mesru cocuk, klavye fedaisi senin gibilerin sonu geldi

yanıt0
yanıt2
Diyarbakır Hanim:

Akp''nin sihirbaz şapkasından tavşan çıkarır gibi, sürpriz şekilde orgeneral yaptığı, kuvvet komutanı yaptığı, emekli olmasına izin vermediği, illa komutan olarak kalsın diye yüksek askeri şura üyesi yaptığı Akın Öztürk… Meğer darbecilerin elebaşıymış!

2
0
yanıtYanıtla
Tüm 12 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title