Haberler

Organlarıyla Hayata Tutundukları Gencin Mevlidi İçin Uşak'talar

Uşak'ta geçen yıl 8 Mayıs'ta intihar girişiminde bulunduktan sonra tedavi gördüğü hastanede beyin ölümü gerçekleşen lise öğrencisi 19 yaşındaki Tevfik Yılmaz'ın bağışlanan organları ile hayata tutunanlar, yaşamını yitiren genç için okutulacak...

Uşak'ta geçen yıl 8 Mayıs'ta intihar girişiminde bulunduktan sonra tedavi gördüğü hastanede beyin ölümü gerçekleşen lise öğrencisi 19 yaşındaki Tevfik Yılmaz'ın bağışlanan organları ile hayata tutunanlar, yaşamını yitiren genç için okutulacak mevlide katılmak amacıyla bir araya geldi. Sevinç ve hüznün yaşandığı Uşak'taki buluşmada, Tevfik Yılmaz'ın yüzünün nakledildiği Turan Çolak ile gencin annesi arasında duygulu anlar yaşandı.

Organları ailesi tarafından bağışlanan Tevfik Yılmaz için okutulacak mevlit için yüz nakli olan Turan Çolak, kornea nakli olan Ali Fidan ve Cansu Akkuş, böbrek nakli olan İrfan Geveze, karaciğer nakli olan Murat Akın'ın babası Bayram Akın ve kalp nakli yapıldıktan sonra hayata tutunamayarak yaşamını yitiren Ayşegül Uyar'ın babası Mehmet Uyar Uşak'a geldi. Geceden kente gelen Ali Fidan, Cansu Akkuş, İrfan Geveze, Bayram Akın ve Mehmet Uyar, Yılmaz ailesi tarafından evlerinde ağırlanırken, yüz nakli gerçekleşen Turan Çolak da otobüsle sabah saat 06.00'da Uşak'a geldi.

'RABBİM 1 EVLAT ALDI 5 EVLAT VERDİ'

Evdeki buluşmada duygulu anlar yaşandı. Oğlunun yüzünün nakledildiği Turan Çolak'ı ilk kez gören anne Emine Yılmaz, sarılarak Çolak'ı öptü ve onun yüzünü, saçlarını okşadı. Anne Yılmaz, "Ölmedi benim oğlum. Benim bir oğlum kaç çocuk oldu gördünüz mü? Bir insan bu kadar mı benzer? Rahmetli oğlum bana birçok çocuk olarak geldi. Çocuklarımı bir yıldır telefonla arıyor konuşuyorum. Oğlumun yüzünü alan Turan'la ilk defa karşı karşıya geldik. Rabbim benden bir evlat aldı ama 5 evlat verdi. Ben çok mutluyum ve çok güçlüyüm" dedi.

'OĞLUMA ÇOK BENZİYOR'

Baba Mehmet Yılmaz ise "Oğlumun hayat verdiği çocuklarımın hepsini bir arada görmek beni çok mutlu etti. Çocuklarımın hepsi geldi. Anlatılacak bir duygu değil. Turan oğluma çok benziyor" dedi.

'ANNEMİN BABAMIN YANINDAYIM'

Emine ve Mehmet Yılmaz'la ilk kez karşı karşıya gelen Turan Çolak, yaşadığı mutluluğu ifade ederek, "Şu anda çok heyecanlıyım. Daha önce ziyaret etmek isterdim ama Tevfik'in acısı biraz hafiflesin istedim. Annem Emine ve babam Mehmet'in acısı biraz hafiflesin, ziyaret ederim diyordum. Telefonla zaten sürekli görüşüyorduk. Tevfik'in mevlidi ve ailesini ziyaret etmek için Uşak'a geldim. Anne ve babamın yanında Tevfik'in evindeyim şimdi çok daha mutluyum" ifadelerini kullandı. - Uşak

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Emine Yılmaz Mehmet Uyar Turan Çolak Uşak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title