Haberler

Organ Nakli ile Babasına Can Veren Asker "İş Görmez" Diye Ordudan Atıldı

Güncelleme:

Bornova'da görev yapan Uzman Çavuş Müslüm Mızrak, siroz hastası olan babasına karaciğerini verdi. Ameliyatın ardından ordudan atılan asker şimdi yetkililerden yardım bekliyor.

Bornova Jandarma Komando Tugayı'nda görev yapan 23 yaşındaki uzman çavuş Müslüm Mızrak, siroz hastası babasına karaciğerini verdi. Ancak organ nakli ile sağlığına kavuşan babanın sevinci yarım kaldı. Karaciğerini bağışlayan uzman çavuşa, " Tsk'da iş göremez" raporu verildi.

MHP'Lİ VEKİL İŞE EL ATTI

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul milletvekili İzzet Ulvi Yönter, Mızrak'ın çaresizliğini İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya iletti. Yönter Bakan Soylu'ya bir mektup gönderdi ve "Mağdur olan Mızrak'ın çok sevdiği mesleğine dönebilmesi için yardımınızı bekliyorum" dedi. Yönter, Müslüm Mızrak'ın karaciğerinin bir parçasını 49 yaşındaki babasına verdiğini belirterek şunları yazdı:

Sağlığına kavuşan babanın mutluluğu kısa sürdü.

"VEFA ÖRNEĞİ GÖSTERDİ"

Karaciğer nakli ameliyatı başarılı bir şekilde gerçekleşmiş, nakil sonrası uzman çavuş Mızrak birliğine dönmüş ve 2 ay görev yaptıktan sonra sözleşme yenilemek için hastaneye sevk edilmiştir. Çekilen ultrasonda sağlık durumunun iyi olduğu belirtilmiş ancak yönetmelik gereği ' Tsk'da iş göremez' raporu verilmiş, ardından da görevine son verilmiştir. Hem insani, hem vicdanı olan bu hareketi ile babasının hayatta kalmasını sağlarken verilen raporla çok sevdiği mesleğinden olmuştur. Vefa örneği uzman çavuş Müslüm Mızrak'ın çok sevdiği mesleğine dönebilmesi, TSK'da geri hizmetlerde, karargah veya kurumlarda görev yapmasını sağlayabilecek desteğinizi bekliyorum.

Kaynak: Sözcü

Kaynak: Haberler.com / Güncel

İzzet Ulvi Yönter Süleyman Soylu Bornova TSK 3.Sayfa Güncel Haberler

500

Yorumlar (43)

son tabya:

ÇOK SAÇMA HABER ASKERLİĞİ ELİNE YÜZÜNE BOYA SÜRÜP SİLAHLA FOTOĞRAF ÇEKİNMEKMİ SANDINIZ SİZ ASKER KİŞİNİN TÜM UZUVLARI EKSİKSİZ TAM VE SAĞLIKLI OLMALI KARACİĞERİ YARIM OLAN BİRİ NASIL ORDUDA GÖREV ALABİLİR BU HAYATTA HERŞEYİN BEDELİ VAR BU KADAR DUYGUSAL OLMAYIN LÜTFEN

6
16
yanıtYanıtla
..:

inşallah başına gelmezzz. . çok adisin

yanıt3
yanıt1
ahmet beğim.:

karaciğeri yarım dediğine göre sen tıptan hiç anlamıyorsun demektir. alınan parça çok küçüktür ve gözle görülemez. sadece öyle bir ameliyat yazıldığı için bilinir. yoksa muayene neticesi olarak ortaya çıkmış değil ve üstelik gizlide değil. işine son verilmesi gerekiyor ise başka kurumda iş verilir, sokağa atılmaz.

yanıt1
yanıt0
SON TABYA:

BU HER İNSANIN BAŞINA GELEBİLİR BU HAYATTA ATTIĞIN ADIMIN BEDELİNİ ÖDEYECEKSİN İNŞALLAH HİÇ ASKERİMİZ ŞEHİT OLMAZ DİYE SAVAŞA GİRİLMEZ ANLADINMI BAKKALDAN SAKIZ ALSAN BEDELİNİ ÖDEMEK ZORUNDASIN BU SAKIZI ALIP VAY PARAM GİTTİ DEMEYE BENZER BEN SANMIYORUM BU ASKER BU KONUDA BİLGİLENDİRİLMEDİĞİNİ

yanıt0
yanıt0
Cemalccc:

Masabaşında görev verememişler mi ? , lojistik, kantin , yazıcı vs birsürü alan var

21
0
yanıtYanıtla
MİRKUT:

Evli olup bekar kalsam, Çalışmadan zengin olsam, Çok yiyerek zayıflasam, Sevgilimden ayrılmadan her gün yeni aşk yaşasam,

4
15
yanıtYanıtla
ASLİ:

mirkut. senin kafan iyimi. ne demek şimdi bu.

yanıt0
yanıt0
MİRKUT:

ASLI KARDEŞİM. . HEM KARACİĞER NAKLİ YAPTIRIP HEM DE ASKERLİK MESLEĞİME DEVEM EDEYİM OLMUYOR. . ASKERLİK GÖREVİNİ İFA EDERKEN KARACİĞERİNİN BİR PARÇASINI KAYBETSE MALULEN EMEKLİ EDERLER. .

yanıt0
yanıt0
jgfly:

sahip cıkmak gerek babasına da bakar vatanınada

16
0
yanıtYanıtla
MİLLİYETÇİ:

BUNU ORDUDAN ATAN KESİN FETÖCÜDÜR

10
5
yanıtYanıtla
Tüm 43 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title