Haberler

ÖNDER İmam Hatipliler Derneği 28 Şubat'ı anlattı

Güncelleme:

ÖNDER İmam Hatipliler Derneği Genel Başkanı Abdullah Ceylan, 28 Şubat sürecinin Gezi süreciyle bağlantılı olduğunu ve bu zihniyetin hala devam ettiğini belirtti. Dernek tarafından düzenlenen programda, 28 Şubat'ın tanıkları konuştu.

ÖNDER İmam Hatipliler Derneği Genel Başkanı Abdullah Ceylan, " 28 Şubat'tan 15 Temmuz'a gelen sürecin birbiriyle bağlantılı olduğuna ve Gezi sürecinin yine aynı zihniyetin ürünü olduğuna inanıyoruz." dedi.

ÖNDER İmam Hatipliler Derneği tarafından Fatih'teki dernek binasında 28 Şubat sürecinde yaşananları anlatmak ve tanıklıkları dinlemek amacıyla "Şubat Hep 28" sloganıyla program düzenlendi.

Programın açılışında konuşan Ceylan, üzerinden çeyrek asır geçmiş bir acının, bir dönemin tekrardan konuşulacağını söyledi.

Bugün itibarıyla 27 yılın geride bırakıldığını belirten Ceylan, şunları kaydetti:

"28 Şubat, hayatlarımızda mağduriyetler, çok ciddi acılar, çok büyük hatıralar, çok derin izler bıraktı. Bizler açısından Türkiye'nin 100 yıllık tarihinde çok önemli bir kırılma noktasıydı. O dönemin belki yoğun bir şekilde siyasi çıktılarını, siyasi sonuçlarını konuşuyoruz ama günün sonunda baktığımızda psikolojik, sosyolojik, ekonomik olarak ve eğitim camiası açısından çok önemli sonuçları vardı. 28 Şubat'ın bugüne tesir eden, belirleyen çok önemli çıktıları oldu."

Bugün gün boyu 28 Şubat'ın konuşulacağını aktaran Ceylan, "Eğitim camiası açısından, o dönemin en büyük mağduru olan imam hatip okullarımızı, imam hatip neslini dünüyle bugünüyle ve geleceğiyle konuşacağız. Sadece 28 Şubat'a bundan 25 yıl öncesine takılıp kalmadan bugünleri ve Türkiye'nin yeni yüzyılını da beraberinde konuşmuş olacağız." ifadelerini kullandı.

Ceylan, bugün aynı zamanda ski Başbakanlardan merhum Necmettin Erbakan'ın vefat yıl dönümü olduğunu dile getirerek, Erbakan'ı, o dönem imam hatip okulları için, bu ülkenin gençleri ve geleceği için verdiği mücadelesiyle her daim yad ettiklerini belirtti.

Ülkede 28 Şubat zihniyetinin bitmediğini anlatan Ceylan, "28 Şubat'tan 15 Temmuz'a gelen sürecin birbiriyle bağlantılı olduğuna ve Gezi sürecinin yine aynı zihniyetin ürünü olduğuna inanıyoruz. Bugünlere geldiğimizde de bunların tekrardan yaşanmaması için imam hatip gençliği olarak dimdik ayakta durmaya, ülkemizi bir adım öteye taşımak için mücadele edeceğimizi bir kez daha beyan etmek istiyoruz." diye konuştu.

"Şubat bizler için 'hep 28' olarak kalacak." diyen Ceylan, 28 Şubat'ı gençlerin nazarında unutmamak ve unutturmamak için bu mücadeleyi sürdüreceklerini anlattı.

28 Şubat'ı tanıkları anlattı

Programda konuşan Avukat Cihat Gökdemir, 28 Şubat sürecinin ilk döneminin öğrenciliğine, son döneminin ise avukatlığının ilk yıllarına denk geldiğini söyledi.

Gökdemir, 28 Şubat döneminde ülkede yargı bağımsızlığının kalmadığını, bunu bizzat mahkemelerde yaşayarak gördüklerini ifade etti.

Avukat Gökdemir, hem o dönemde hem sonraki devam eden süreçlerde "brifing yargısı" diye isimlendirdikleri bir yargı sürecinde insanların cezaevlerine gönderildiğini kaydetti.

Şair Ahmet Mercan ise 28 Şubat'ın "postmodern darbe" denilen bir darbe türü olduğunu anlatarak, "Bunu diğer darbelerden ayrılan tarafıyla milletin bir kısmını, milletin bir kısmına düşman etme. Daha açıkçası da İslam'ın sadece cenaze törenlerine indirgenmesini sağlayabilecek ve bin yıllık mücadeleyi göze alan bir anlayıştır." diye konuştu.

O dönemde çok yönlü bir mücadele içerisinde olduklarını belirten Mercan, "Bu mücadelede sanatın da önemli bir işlevi vardı. Bu konuda çeşitli şair arkadaşlar da şiirler yazdılar. Benim yazdığım 'Meryem gibi' şiiri, özellikle o başörtülü kızların durumunu ifade etmesi açısından önemli." ifadesini kullandı.

Programda, "Direnişe Can Veren Şiirler ve Ezgiler", "Darbeler Tarihi", "ÖNDER ve 28 Şubat", "28 Şubat ve İliştirilmiş Gazetecilik", "Yurt Dışında Eğitim", "27. yılında 28 Şubat" başlıklı konular ele alındı.

Kaynak: AA / Güncel

Abdullah Ceylan 28 Şubat Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title