Haberler

Önce Yaralılar Geldi

Yaralanan Türk Vatandaşlarını Taşıyan İki Askeri Uçak Etimesgut Havaalanı'na İndi.

Türkiye'den Gazze'ye yardım götürmek üzere yola çıkan gemilere İsrail'in düzenlediği saldırıda yaralanan Türk vatandaşlarını taşıyan iki askeri uçak Etimesgut Havaalanı'na indi.

YARALILAR HASTANEYE GETİRİLDİ

Türk Hava Kuvvetleri'ne ait ambulans uçakla İsrail'den Etimesgut Askeri Havaalanı'na getirilen yaralılar, ambulanslar ile Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne nakil edilmeye başlandı.

Birinde 9, diğerinde 8 yaralı bulunan iki uçakla Ankara'ya getirilen yaralıların her biri, ayrı ayrı ambulanslara konularak hastaneye taşındı. Yaralıları Atatürk Eğitim Hastanesi önünde çok sayıda vatandaş tezahürat ve sloganlarla karşıladı. Yaralılar da kendilerine sevgi gösterisinde bulunanlara elllerini sallayarak karşılık verdi. Gelen yaralılar, sedyelerden doğrularak kendilerini karşılamaya gelenleri görmeye çalıştı. Yaralılara çok sayıda sağlık görevlisinin eşlik etmesi dikkat çekti. Yaralıları karşılayanlar arasında Dünya Demokrasi Hareketi'nin "Geçmiş Olsun İnsanlık Neferleri" pankartı açıldı. Daha önce Almahti Alharati isimli İrlanda vatandaşı ile İmdat Avli isimli Türk vatandaşı Sağlık Bakanlığı'na ait uçak ambulans ile Türkiye'ye getirilerek aynı hastanede tedavi altına alınmıştı.

19 YARALININ İSİMLERİ AÇIKLANDI

Gazze'ye insani yardım amacıyla giderken İsrail'in saldırısına uğrayan ve Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirilen yaralıların isimleri açıklandı. Hastane Başhekimi Metin Doğan yaptığı açıklamada, hastaneye ilk gelen 2 yaralının ardından 17 yaralının daha ulaştığını hatırlattı. Toplam 19 yaralının hastaneye ulaştığını anlatan Doğan, Almahdi Al Haradi ve İmdat Avli'nin dışındaki 17 yaralının isimlerini şöyle sıraladı:

''Ekrem Küçükköse, Fatih Kavaktar, Mustafa Bakırhan, Adem Bakıcı, Muhyiddin Yıldırım, Erkan Bayfidan, Suat Çoşmaz, Sadettin Furkan, Murat Taşkın, Osman Çalık, Mehmet Yıldırım, İsmail Yeşildağ, Abdulhamit Ateş, Muharrem Güneş, Reveha Gümrükçü, Kenan Akçil, Canip Tunç.''

Şu anda hastalardan İmdat Avli, Ekrem Küçükköse ve Fatih Kavaktar'ın yoğun bakımda tedavi gördüğünü ifade eden Doğan, ''Diğer hastaların durumu genel cerrahi, ortopedi, beyin cerrahi, kulak burun boğaz, plastik cerrahi ve göğüs cerrahisi bölümlerince takip edilmektedir. Geçirmiş olduğu ciddi yaral

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title