Haberler

Önce Öldürdü Sonra Başsağlığı Diledi

Güncelleme:

Safranbolu'da, geçen yılın Temmuz ayında yaşlı bir adamı bıçakla öldüren zanlı, ilk kez hakim karşısına çıktı.

Safranbolu ilçesinde, geçen yılın Temmuz ayında yaşlı bir adamı bıçakla öldüren zanlı, ilk kez hakim karşısına çıktı. Olay sonrası teslim olan ve tutuklu yargılanan sanık Mustafa Akman, duruşmada öldürdüğü şahıs için başsağlığı diledi.

Olay, Karabük'ün Safranbolu ilçesi Akçasu Mahallesi Kurttepe mevkiinde meydana geldi. İstanbul'dan aile ziyaretine gelen 44 yaşındaki Mustafa Akman, hayvanlarını otlatmak için boş araziye giden 74 yaşındaki Cemal Koç ile eşine laf attığı iddiasıyla tartışmaya başladı. Tartışmanın büyümesi üzerine Mustafa Akman, yanında bulundurduğu çakı ile Cemal Koç'u sol karın boşluğu ve göğsünden bıçakladı. Ağır yaralanan Cemal Koç'un imdadına çevrede bulunan vatandaşlar koştu. Özel araçla Safranbolu Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Koç, yolda hayatını kaybetti.

Olay sonrası emniyet güçlerini arayan Mustafa Akman, cinayet işlediğini belirterek teslim oldu. Çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilen Mustafa Akman, yedi ay sonra ilk kez hakim karşısına çıktı.

ÖLDÜRDÜĞÜ ŞAHIS İÇİN BAŞSAĞLIĞI DİLEDİ

Kasten adam öldürmek suçundan Karabük Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan Mustafa Akman, savunmasına başlamadan önce öldürdüğü şahıs için yakınlarına baş sağlığı diledi. Aynı zamanda akrabası olan Koç ailesinin acılarını paylaştığını belirten Akman, İstanbul'da 35 yıl ikamet ettiğini ve kayınpederine ziyarete geldiğini söyledi. Bahçede oturduğu esnada Cemal Koç'un yoldan geçtiğini ve kendisini çağırdığını iddia eden Akman, Cemal Koç'un kendisine bağırarak 'Sen benim karımı kucaklamışsın akşama karını gönderde bende kucaklayayım' dediğini ileri sürdü. Bunun üzerine Akman, "Amca utanmıyor musun?" şeklinde tepki gösterdiğini söyledi. Ardından Cemal Koç'un küfrettiğini ve 'seni öldüreceğim' dediğini aktaran Akman, sağ eliyle sopayı omuza vurduğunu ve bu esnada sopayı tuttuğunu kaydetti. Akman, cebinde çakı olduğunu belirterek "Sopayı tutarken bıçağı alıp çakıyı açmaya çalışıyordum. Bu esnada itişip kakışıyorduk. Nasıl oldu anlamadım bıçak birden amcanın göğsüne saplandı. Daha sonra sırtının üzerine yatırdım" dedi.

Ardından bağırmaya başladığını ve ambulansı aramalarını istediğini anlatan Akman, kısa sürede olay yerine iki kişinin geldiğini söyledi. Uzun süre bekledikleri ambulansın yolunu kaybetmesi üzerine gelen şahıslarla birlikte Cemal Koç'u özel bir otomobile bindirdiklerini aktaran Akman, şöyle konuştu: "Tekrar ambulansı aradık. Adresi bulamadıklarını söylediler. Bunun üzerine Cemal Koç'u özel araçla hastaneye gönderdik. Fakat yaşlı adamın yolda hayatını kaybettiğini öğrendim."

Olayın ardından 155 Polis İmdat hattını arayarak cinayet işlediğini ve teslim olmak istediğini söylediğini ifade eden Akman, şunları söyledi: "Polis gelip beni emniyete götürdü. Aramızda husumet yoktu. Çok severdim. Hatta olayın olduğu gün cuma namazını yan yana birlikte kıldık."

ÖLMEDEN ÖNCE SU VERDİ

Mahkeme heyetinin Cemal Koç'un niçin küfrettiğini sorması üzerine Akman, 'bilmiyorum' şeklinde cevap verdi.

Cemal Koç'la boğuşurken bıçağın nasıl saplandığını görmediğini ileri süren sanık Mustafa Akman, yaşlı adamı korkutmak istediğini ve bu yüzden çakıyı açmaya çalıştığını söyledi. Akman, amacının öldürmek olmadığını sadece korkutmak istediğini belirterek, ölmeden önce yaşlı adama su içirdiğini ifade etti. Cemal Koç da herhangi bir şekilde bıçak veya silah görmediğini belirten Akman, 'seni öldüreceğim' sözü nedeniyle korktuğunu belirtti.

İKİNCİ BIÇAK DARBESİNDEN HABERİ YOK

Mahkeme heyetinin ilk bıçak darbesinin kaza olduğunu fakat Adli Tıp Raporuna göre ikinci bıçak darbesinin nasıl olduğunu sorması üzerine Akman, bilmediğini söyledi. Son olarak Akman, yaşlı adamı öldürmeye kastı olmadığını belirterek beraatını talep etti.

İÇİNDE BOZUKLUK OLSA CAMİDE LAF ATARDI

Cemal Koç'un eşi Pakize Koç da,

eşinin içinde herhangi bir şekilde bozukluk olması durumunda cuma namazı sonrasında sanık Mustafa Akman'a laf atabileceğini belirterek, "Bir hafta boyunca Mustafa Akman köyde gezdi. Sürekli karşılaştılar. Eğer laf atsaydı o zaman çatardı. Gidip evinin önünde durduk yere laf atmazdı. Aramızda husumet yoktu. Yolunda giden adamın önünü kesip öldürmüş. Şikayetçiyim" dedi.

AF DİLEDİ

Sanık Mustafa Akman, duruşma salonundan çıkarılırken yakınlarından af

diledi. Akman'nın yaşlı adamın ailesine yönelip "Üzgünüm, özür dilerim. Böyle olmasını istemezdim" demesi üzerine Koç ailesi, sanığa tepki göstererek, 'Üzgün olduğun şimdi mi aklına geldi' dediler.

Mahkeme heyeti, tanıkları

dinledikten sonra sanık Mustafa Akman'ın tutukluluk halinin devamına karar verdi, diğer tanıkların dinlenmesi için mahkemeyi 26 Şubat 2013 tarihine erteledi.

SAĞ ELİNİ KULLANAMIYORDU

Duruşma sonunda ölen yaşlı adamın oğlu Sedat Koç da, sanık Mustafa Akman'ın ifadesinde sopayı sağ eliyle vurduğunu iddia ettiğini ve babası Cemal Koç'un sağ elini hiçbir işte kullanamadığını hatta yemek bile yiyemediğini belirterek, sanık Mustafa Akman'ın yalan konuştuğunu söyledi.

Aslen Kastamonulu olan Cemal Koç, Safranbolu ilçesine yerleşerek yıllardır burada ikamet ediyordu. Öte yandan Mustafa Akman'ın daha önceden de İstanbul'da başka bir şahsı bıçakladığı ve bu yüzden adam öldürmeye teşebbüsten dört yıl kesinleşmiş infazının bulunduğu öğrenildi. - KASTAMONU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Akman Safranbolu Sedat Koç Cemal Koç Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title