Haberler

Önce Gizem Kusurlu Çıktı, Şimdi Sürücü

Güncelleme:

Ölümlü Kazaya Karışan Ehliyetsiz Sürücü, İlk Bilirkişi Raporuyla Serbest Kaldı. Ölen Gizem'in Ailesi İtiraz Edince Dosya Adli Tıp'a Gönderildi. İkinci Raporda Sürücü "Asli Kusurlu" Bulundu.

Ölümlü kazaya karışan ehliyetsiz sürücü, ilk bilirkişi raporuyla serbest kaldı. Ölen Gizem’in ailesi itiraz edince dosya Adli Tıp’a gönderildi. İkinci raporda sürücü "asli kusurlu" bulundu.

BAHÇELİEVLER’de Gizem Büşra Kaya’ya (12) çarparak ölümüne neden olduğu suçlaması ile tutuklanan Bayram Kızılay (28), makine mühendisi bilirkişinin hazırladığı rapora göre ikinci kusurlu görüldü. Mahkeme, Gizem’i birinci kusurlu gören rapora dayanarak ehliyetsiz sürücü Bayram Kızılay’ı tahliye etti. Ailenin avukatı rapora itiraz eti. Mahkeme dosyayı Adli Tıp Kurumu’na gönderdi. Üç kişiden oluşan yeni bilirkişi heyeti ise sürücüyü asli, Gizem’i ise tali kusurlu buldu.

Adli tıp raporu

Raporda, "Bayram Kızılay kendini yayaların bulunduğu yerleşim yerindeki cadde, hız, yol, görüş ve trafik şartlarına göre ayarlamadı, kendisinin de beyan ettiği gibi yasal hız sınırının üzerinde seyretti. Bayram Kızılay, araçtaki izlerden ve tanık beyanlarından da anlaşıldığı gibi çarpmanın şiddetli olmasına yol açtı. Tedbir alma imkanlarını kısıtladı, etkili fren tedbirine başvurmadı. Dikkatsiz, tedbirsiz, kural dışı ve meslekte acemi davranan Bayram Kızılay kusurludur" denildi.

Gizem de kusurlu

Ancak raporda Bayram Kızılay’ın suçunu bilinçli taksirle mi yoksa ihtimali kastla mı işlediğinin değerlendirilmesi mahkemeye bırakıldı. Gizem Büşra Kaya’nın ise yaya geçidi ve ışık kontrolü bulunmayan mahalde, yola kontrolsüzce girdiği, sağından hızla yaklaşan aracın uzaklık ve hızını gözetmediği, aracın geçişini engellediği ve olaya katkıda bulunduğu anlatıldı. Bu bakımlardan da dikkatsiz, tedbirsiz ve kural dışı davranan Gizem Büşra Kaya’nın kusurlu olduğuna kanaat getirildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title