Haberler

OMÜ Kurupelit Yerleşkesi'nde 500 Sülün ve Kınalı Keklik Salındı

Güncelleme:

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) ile Doğa Koruma ve Milli Parklar tarafından OMÜ Kurupelit Yerleşkesi'ndeki ormanlık alana 500 sülün ve kınalı keklik salındı. OMÜ Rektörü Prof. Yavuz Ünal ile Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü 11. Bölge Müdürü Halim Özdemir'in katılımlarıyla, yerleşkede tören düzenlendi.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) ile Doğa Koruma ve Milli Parklar tarafından OMÜ Kurupelit Yerleşkesi'ndeki ormanlık alana 500 sülün ve kınalı keklik salındı.

OMÜ Rektörü Prof. Yavuz Ünal ile Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü 11. Bölge Müdürü Halim Özdemir'in katılımlarıyla, yerleşkede tören düzenlendi.

Rektör Ünal, törende, üniversitenin ormanlık alan içinde büyük bir kampüse sahip olduğuna işaret etti.

Kurupelit Yerleşkesi içinde, doğal hayatın sürdürülebildiği alanların olduğunu belirten Ünal, "Ziraat ve Veteriner Fakültesi burada ciddi çalışmalar yürütüyor. Özellikle yaban hayatıyla alakalı, Yaban Hayatı Araştırmaları Enstitüsü kuruldu. Üniversite bağlamında Türkiye'de tek üniversite enstitüsü. Burada arzulanan Türkiye'deki doğal hayatla alakalı araştırmalar yapmak ve bunu uluslararası platformlara taşıyarak Türkiye ve Samsun'un temsil edilmesi. Enstitü üzerinden bu çalışmaları biraz daha sistematik, biraz daha takip edilebilir hale getireceğiz." dedi.

Yaşanılan dünyada doğal zenginliklerin tek tek kaybolduğuna dikkati çeken Ünal, şöyle devam etti:

"İnsanın refahı, huzuru, mutluluğu için kendi çevresindeki doğal zincirin sağlıklı olması gerekiyor. Doğayı yok ettiğimizde aslında biz kendi geleceğimizi de yok ediyoruz. Kendi ufkumuzu, bakış açımızı, kültürümüzü yok ediyoruz. Özellikle genç yavrularımızın bu etkinliği seyretmeleri, bizim buradaki arzumuz. Sadece kuşun doğaya bırakılması olarak düşünmemek gerekiyor. Bugünkü etkinliği akademik bir etkinlik olarak değil, sosyal sorumluk olarak algıladığımız, insan olmanın gereği olarak düşündüğümüz bir etkinlik olarak görüyoruz."

Daha sonra akademisyenler ile OMÜ Vakfı Koleji öğrencileri 500 sülün ve kınalı kekliği doğaya bıraktı.

Kaynak: AA / Güncel

Milli Parklar Genel Müdürlüğü Doğa Koruma ve Milli Parklar Ondokuz Mayıs Üniversitesi Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tarım ve Orman Bakanlığı Yavuz Ünal Kurupelit Kınalı Sülün Eğitim Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title