Haberler

Ömms'ye Lise Mezunu Olarak Girdiğini Zannederken, 'Lisans Mezunu' Gösterilmiş

Kayseri'de Özürlü Memur Seçme Sınavı'na (ÖMSS) girerek 60 puan alan görme engelli, 27 yaşındaki Murat Çakır, başvuru sırasında görevlinin kendisini "Lisans mezunu" göstermesi nedeniyle tercih yapamadı.

Kayseri'de Özürlü Memur Seçme Sınavı'na (ÖMSS) girerek 60 puan alan görme engelli, 27 yaşındaki Murat Çakır, başvuru sırasında görevlinin kendisini "Lisans mezunu" göstermesi nedeniyle tercih yapamadı.

Geçen yıl 29 Nisan'da ilk kez yapılan Özürlü Memur Seçme Sınavı'na (ÖMSS) girmek için Kayseri Erciyes Üniversitesi kampus alanında hizmet veren ÖSYM Bürosu'na giden Murat Çakır, kayıt işlemleri sırasında yapılan yanlışlığın geleceğine mal olduğunu savundu. Çakır, "Evraklarımı tamamladıktan sonra sınav kayıt işlemlerini yaptırmak için ÖSYM Bürosu'na gittim ve evraklarımı oradaki memura teslim ettim. Memur sınav bilgilerimde yanlışlık yapmış. Ben sınava lise mezunu olarak başvurmuştum ama kaydım önlisans mezunu olarak yapılmış. Bu durumu başvuru sırasında fark etmedim ve sınava da böylece önlisans mezunu olarak girmişim" dedi.

Girdiği sınavdan 60 puan almasına çok sevindiğini belirten Çakır, bu puanla büyük olasılıkla iş sahibi olabileceğini düşündüğünü tercih yapılması sırasında kayıtların aksine 'lisans mezunu' olmadığı için tercih yapamadığını söyledi. Murat Çakır, "Bugüne kadar lise mezunu olarak başvuru yaptığımı sanıyordum. Ne yazık ki oradaki bir memurun hatası hayatımı ve umutlarımı kararttı. O an ne yapacağımı bilemedim ve yıkıldım" dedi.

Kendisinden daha düşük puan alan engellilerin Kayseri'de işe alındığını anlatan Murat Çakır, BİMER'e (Başbakanlık İletişim Merkezi)ne başvuru yaptığını, ÖSYM yetkililerinin kendisine telefonla aradığını belirerek, "ÖSYM yetkilileri, hiçbir şey olmamış gibi 'Üzülme, seneye bir kez daha girersin' dediler. Adeta benimle alay ettiler. Ben işsizim ve görme özürlüyüm. Ailemin maddi durumu iyi değil. Büyük umutlarla girmiştim o sınava. Ama başkasının yaptığı hatanın bedelini ben ödedim. Bana kaybettiğim zamanı ve yıkılan umutlarımı nasıl geri verecekler? Yetkililerden duyarlı olmalarını ve bana yardımcı olmalarını istiyorum. Çünkü hem maddi hem de manevi zor durumdayım." - Kayseri

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kayseri Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Starbucks zam geldi mi? Starbucks fiyatları ne kadar oldu? Akaryakıta zam mı geldi 3 Mayıs 2024? Elazığ'da deprem mi oldu SON DAKİKA? 3 Mayıs CUMA (Sivrice) Elazığ depremi şiddeti, merkezi ne? #128558 Fenerbahçe hangi gün kuruldu? FB 3 Mayıs'ta mı kuruldu? 3 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 3 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! Makas ne zaman icad edilmiştir? Makas kaç yılında icad edildi? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 3 Mayıs 2024 Cuma! 3 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 3 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 3 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 3 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 3 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 3 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 3 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs Cuma Hutbesi yayınlandı! 3 Mayıs Cuma Hutbesi tam metni! Aston Villa elendi mi? Aston Villa UEFA Konferans Liginden elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title