Haberler

Ömer Halisdemir'in Şehit Edilmesi Davası

Özel Kuvvetler Komutanlığını (ÖKK) ele geçirmek isteyen cuntacı general Semih Terzi'yi vurarak, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin seyrini değiştiren Astsubay Ömer Halisdemir'i şehit eden darbecilerin yargılandığı davaya, yarın tanıkların beyanlarının alınmasıyla devam edilecek.

Özel Kuvvetler Komutanlığını (ÖKK) ele geçirmek isteyen cuntacı general Semih Terzi'yi vurarak, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin seyrini değiştiren Astsubay Ömer Halisdemir'i şehit eden darbecilerin yargılandığı davaya, yarın tanıkların beyanlarının alınmasıyla devam edilecek.

Ankara 14. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada tanık olarak dinlenen Özel Kuvvetler Komutanlığında görevli astsubay kıdemli başçavuş Barış Batmaz, Diyarbakır'dan uçağa binerken Ankara'daki duruma ilişkin haberleri gördüklerini ancak uçakta Semih Terzi'yi gördükten sonra akıllarındaki bazı soru işaretlerinin büyük bir kısmının gittiğini söyledi.

Ankara'ya indikten sonra bir timin helikopterle Gölbaşı'na gittiğini, kendilerinin de Yüzbaşı Ahmet Kemal Yılmaz'ın emriyle Etimesgut'ta kaldığını anlatan Batmaz, Yüzbaşı Yılmaz'ın kendilerine "Zekai Paşa ile görüştüm, Semih Terzi ve Fatih Şahin hainmiş." dediğini aktardı.

ÖKK'da tim uzman nişancısı Astsubay Üstçavuş Can Berkan da Diyarbakır'dan Ankara'ya intikalleri sırasında uçakta Fatih Şahin'in mühimmatları şarjörlere basmaları emri verdiğini, Ankara'ya indikten sonra da bir pilot grubunun darbeci general Semih Terzi'yi karşıladığını, bazı personelin helikopterle Gölbaşı'na gittiğini, 7 kişinin Etimesgut'ta kaldığını anlattı.

Yüzbaşı Yılmaz'ın kendisiyle birlikte kalan personele "Zekai Paşa ile görüştüm, Fatih Şahin ve Semih Terzi hain" bilgisini verdiğini söyleyen Berkan, Gölbaşı'na giden ekipteki Ali Güreli ve Hasan Aksoy'a telefonla ulaştıklarını, Güreli'nin telefonuna üsteğmen Mihrali Atmaca'nın çıktığını ona Şahin ve Terzi'nin hain olduğunu söylediklerini, sanık Şahin'in derdest edilmesi gerektiğini söylediğini bildirdi.

Hasan Aksoy ile görüştükten yaklaşık 20 dakika sonra Fatih Şahin'in kendisini aradığını, telefonu Yüzbaşı Yılmaz'a verdiğini aktaran Berkan, Yılmaz'ın da Fatih Şahin'e "burada olsaydın seni vuracaktım hain" dediğini belirtti.

Tanık olarak dinlenen Özel Kuvvetler Komutanlığında görevli ve Diyarbakır'dan Ankara'ya gelen ekipte bulunan ancak Etimesgut'tan Gölbaşı'na intikal etmeyen tim görevlileri astsubaylar Özer Demirtaş, Yavuz Özdemir, Fatih Katrancı ve Engin Yetik de özel hava alayında yaşananlara dair benzer ifadeler verdi.

Özel Hava Alayında görevli Kıdemli Başçavuş Kemal Yılmaz da Diyarbakır'dan Ankara'ya indikten sonra uçağın boşaltılması sırasında Gölbaşı'na gitmeyen personelin kendi aralarında bir terslikten söz ettiğini, uçağın boşaltılmasının ardından bürolarına gittiklerini bu sırada Alay Komutanı Albay Ümit Tatar'ın derdest edilerek götürüldüğünü gördüklerini anlattı. Yılmaz, uçak havadayken şahsi telefonuna, tanımadığı bir numaradan "başka kimseye itibar etmeyin. Alay K'nı birliğinize getirin. Alay K. emri" şeklinde 3 mesaj geldiğini, daha sonra bu numaranın Binbaşı Türkay Bilge'ye ait olduğunu öğrendiğini söyledi.

Tanık olarak dinlenen ve ÖKK personelini Diyarbakır'dan Ankara'ya getiren uçağın pilotu Yüzbaşı Cemal Yılmaz da görev planlarının Ankara'dan Diyarbakır, Şırnak ve tekrar Ankara olduğunu, Diyarbakır'a indiklerinde darbeci general Semih Terzi'nin emriyle Şırnak ayağını iptal ettiklerini ve direk Ankara'ya dönüş yaptıklarını ifade etti. Uçakta yer alan Semih Terzi ve Fatih Şahin dışındaki personeli tanımadığını savunan Yılmaz, havadayken çağrılarına cevap vermemesi üzerine anormal bir şeyler olduğunu anladıklarını, fakat bu durumu kimseyle paylaşmadıklarını belirtti.

Olay tarihinde ÖKK'da eğitimi olarak görev yapan Kıdemli Başçavuş Ahmet Kangal da 15 Temmuz gecesi televizyondaki haberleri takip ettiğini gece 03.00'da kışla yakınlarında albaylar Ömer Faruk Bozdemir, Murat Yiğit ve bazı ÖKK personeliyle buluştuğunu, sabah saatlerinde kışlaya girmek için tellerden atlayarak, harekete geçtiklerini bu sırada Başçavuş İsmail Oğuz'un vurulduğunu anlattı.

Kangal, Albay Fırat Çelik ile karargah binasına ulaştıklarını, bu sırada sürekli telefonla irtibat halinde bulundukları Yüzbaşı Volkan Vural Bal'dan 12'nci taburdan bir timin karargahta darbecileri derdest ettiği bilgisini aldıklarını, karargah binasında da 12'nci tabura bağlı timden Başçavuş İsmail Çınar ile buluştuklarını, karargah binasına girince de bu timden Üsteğmen Mihrali Atmaca ile bir araya geldiklerini dile getirdi.

Mihrali Atmaca ve İsmail Çınar'dan darbeci albay Ümit Bak ve Mehmet Ali Çelik ile bazı kişilerin etkisiz hale getirildiğini öğrendiklerini belirten Kangal, karargahın emniyeti alındıktan sonra 12'nci tabura bağlı timin nizamiyeden gelenleri etkisiz hale getirdiğini vurguladı.

Tanık olarak dinlenen Yüzbaşı Halil Elverişli, olay tarihinde albay rütbesiyle ÖKK Okul Komutanı olan Kara Kuvvetleri İstihbarat Başkanı Tuğgeneral Ömer Faruk Bozdemir'in yakın koruması olduğunu söyledi.

Olay gecesi, Bozdemir'in emir ve komutasında mücadale ederek ÖKK'nın kazanılmasında mücadele ettiğini belirten Elverişli, "Bu faaliyetler sırasında, ÖKK'da kalan Mihrali Atmaca ve komutasındaki 14 kişilik tim, verdiğimiz talimatlara harfiyen uydu." dedi.

Duruşmaya, yarın tanıkların dinlenmesiyle devam edilecek.

Kaynak: AA / Güncel

Cemal Yılmaz Diyarbakır Politika Güncel Haberler

title