Haberler

Ömer Dinçer’den 'Karaman Dil Bayramı' Ziyareti

Türk Dil Bayramı dolayısıyla İstanbul'dan Karaman'a gidecek olan Türk Dili Treni'ni uğurlayan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer'in Karaman Dil Bayramı'na olan desteği sürüyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, 734. Yıl Karaman Türk Dil Bayramı dolayısıyla baba ocağı Karaman'a geldi.

Cumhuriyet Parkı'nda yer alan Atatürk Anıtı'na Çelenk Koyma Töreni'yle Karaman'a ayak basan Dinçer, ilk olarak Karaman Valiliği'ni ziyaret etti. Ziyarette, şeref defterini imzalayan Dinçer'e Vali Süleyman Kahraman tarafından işlemeli tabak hediye edildi.

Bakan Dinçer, daha sonra Vali Süleyman Kahraman, AK Parti Milletvekilleri Lütfi Elvan ve Mevlüt Akgün, MHP Milletvekili Hasan Çalış, eski bakan ve CHP Milletvekili adayı Fikret Ünlü, Karaman Belediye Başkanı Kamil Uğurlu ile birlikte Yunus Emre'nin Türbesi'nin bulunduğu Yunus Emre Camii'nde Karamanlılarla birlikte dua etti.

Yunus Emre'den Mevlana'ya…

Memleketi Karaman'a gelerek milli servetimiz olan Türkçe'nin önemini kutlamalara katılarak bir kez daha hatırlatan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, İstanbul'dan Türk Dili Treni'yle Karaman'a gelen 200'e yakın öğrenciler ve Karamanlılarla birlikte Yunus Emre Camii'nden İsmet Paşa Caddesi'nde yer alan Maderi Mevlana Türbesi'ne kadar süren Türk Dili Yürüyüşü'ne katıldı.

Mehter eşliğinde Aktekke Meydanı'na kadar devam eden yürüyüşte, Bakan Dinçer, elindeki vatandaşlar ve öğrencilere dağıttı. Aktekke Meydanı'nda halk oyunları ekiplerinin gösterileriyle karşılanan Bakan Dinçer, meydanda Türkmenler Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından kurulan ebru ve hat sanatından örneklerin sergilendiği Altın Eller Türkmen El Sanatları Sergisi'nin bulunduğuTürkmen çadırlarını gezdi. Dinçer, öğleden sonra da Karaman Belediyesi'nin girişimiyle gerçekleştirilen Çukurbahçe Parkı'nın açılışını gerçekleştirdi.

Türkçe için yürüdüler

734. Yıl Karaman Türk Dil Bayramı dolayısıyla İstanbul'dan Karaman'a hareket eden Türk Dili Treni'nde yer alan çeşitli üniversitelerden yaklaşık 200 öğrencinin katıldığı Türk Dili yürüyüşüne Karamanlılar'dan da ciddi bir katılım sağlandı. Türkiye'de bulunan 35 üniversiteden öğrencilerin de katıldığı yürüyüş, toplam 26 ülkeden 41 yabancı uyruklu öğrenciyi Türkçe'nin en iyi konuşulduğu Karaman'da bir araya getirdi. Türk Dili Yürüyüşü ile Türk dili ve edebiyatı ile ilgili konuların gündemde tutulması, bu konulara dikkat

çekilmesi, bilim, kültür, sanat ve tarihte meydana gelen gelişmelerin paylaşılması, dünyanın farklı bölgelerinde yaşayıp Türkçe konuşan öğrencilerin birbirleriyle tanışması, bölge ve ülkeyi tanıması hedefleniyor. Kutlamalar bu akşam gerçekleştirilecek Kubat konseriyle son bulacak.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title