Haberler

Ölümünün 610. Yılında Yıldırım Beyazid Han Anıldı

Yıldırım Belediyesi ve Yıldırım Bayezid Camii Derneği'nin de katkılarıyla, vefatının 610. yılında Sultan Yıldırım Beyazid Han, düzenlenen etkinlikle anıldı.

Yıldırım Beyazıd Camii'nde Bursa Mehter Takımı eşliğinde saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan anma törenine, başta Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin olmak üzere Büyükşehir Belediye Başkanvekili Abdullah Karadağ, Ak Parti eski Milletvekili Faruk Ambarcıoğlu, Ak Parti Yıldırım İlçe Başkanvekili Ahmet Şener, meclis üyeleri ve ilçe yöneticileri de hazır bulundu.

Yıldırım Beyazid Camii Dernek Başkanı Burhan Talakoğlu ve Yıldırım Mahalle Muhtarı Cevat Zengin konuşmalarında, Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin'e, yaptığı hizmetler ve düzenlemiş olduğu anma töreninden ötürü teşekkür etti.

Törende, Tarihçi Hüsamettin Kaplan yaptığı konuşmasında, Yıldırım Beyazid Han, ilkeleri ve hayatını anlattı.

Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, Sultan Yıldırım Beyazid Han'ı saygı ve rahmetle andığını belirterek"Tarihimizde önemli yerlere sahip olan büyüklerimizi saygıyla anıyoruz. Biz ecdadımızı yaşatacağız ki nerden geldiğimizi, nasıl bir geçmişe sahip olduğumuzu unutmayalım.

Gelecek nesillerin böylesi önemli isimleri unutmamaları ve onları yaşatmaya devam etmeleri, bizlerin düzenlediği bu türlü anma etkinlikleriyle olacaktır" diye konuştu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Yıldırım Bayezid Sultan Yıldırım Özgen Keskin Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title