Haberler

Olivtech Zeytin ve Zeytinyağı Teknolojileri Fuarı Açıldı

İzmir Fuarcılık Hizmetleri Kültür ve Sanat İşleri Tic.A.Ş.tarafından, Ulusal Zeytin ve Zeytinyağı Konseyi'nin desteğiyle bu yıl üçüncü kez düzenlenen Olivtech Zeytin ve Zeytinyağı Teknolojileri Fuarı törenle açıldı.

İzmir Fuarcılık Hizmetleri Kültür ve Sanat İşleri Tic. A.Ş. tarafından, Ulusal Zeytin ve Zeytinyağı Konseyi'nin desteğiyle bu yıl üçüncü kez düzenlenen Olivtech Zeytin ve Zeytinyağı Teknolojileri Fuarı törenle açıldı. Tek çatı altında toplanan iki fuara, toplamda 257 firma katılmış olacak.

Fuar alanındaki 1-B No'lu holde gerçekleştirilen açılış törenine; İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir Vali Yardımcısı Mustafa Harputlu, CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam, Alaattin Yüksel, Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, İZFAŞ Genel Müdürü Mehmet Şakir Örs ile Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan da katıldı. Açılışta ayrıca Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı ile Akhisar Ticaret Borsası Başkanı Alper Alhatoğlu, Vali Yardımcısı Harputlu ile Başkan Kocaoğlu'na üzerlerinde isimlerinin yazılı olduğu birer forma hediye etti.

Bu yıl geçtiğimiz yıldan farklı olarak Olivtech Fuarı ile Ekoloji İzmir Fuarı aynı tarihte ve aynı çatı altında organize edildi. 19 Mayıs tarihine kadar devam edecek fuarda Olivtech'in 15'i yabancı olmak üzere 136, Ekoloji İzmir'in ise 31 farklı ilden 121 katılımcısı yer alıyor. Tek çatı altında toplanan iki fuara toplamda ise 257 firma katılmış olacak.

"EN BÜYÜK SIÇRAMAYI HEDEFLİYORUZ"

Açılışta konuşan Başkan Kocaoğlu, İzmir'in fuarcılık konusunda hızlı bir şekilde ilerlediğini söyleyerek, "Yeni fuar alanını bir an önce açmayı ve 90 yılık fuarcılık tarihi boyunca en büyük sıçramayı yapmayı hedefliyoruz. Bu fuar alanında daha çok fuarlar da yapacağız. Türkiye fuarcılığını İzmir'den büyütme hedefine emin adımlarla yürümeyi hedefliyoruz. Zeytinyağı fuarı da çok büyük sıçrama içindedir. Ancak markalaşma, ambalaj, dökme yağdan markalı ürünlere geçme konusunda hızlı bir çalışma yapılması gerekiyor. Bu fuarın da buna bir nebze de olsa katkısı vardır. Bölgelerimizde her gün yeni marka ve butik işletmeler açılıyor. Bu da doğru yolda olduğumuzu gösteriyor" dedi.

Teknoloji ve tarım konusunda 8 senedir seferberlik içinde olduklarını vurgulayan Kocaoğlu, "Uzman kişilerden oluşan Tarım Daire Başkanlığı çalışmalarını sürdürüyor. İzmir ekolojik tarımda açık ara birinci sırada. Ama bu konuda ayaklarımız yere basmalıdır. Çünkü ekolojik tarımda birçok sıkıntımız var. Sertifika ve markalaşma sıkıntısı var. Biz pazarları çoğaltarak, anlaşmalı üretim yaptırarak, sertifikalaştırma işlemlerini yaparak yolumuza devam edeceğiz" diye konuştu.

"İZMİR'İN ÖNÜNDEKİ EN ÖNEMLİ ORGANİZASYON EXPO'DUR"

"Güçlü bir kentle Expo yarışına devam ediyoruz" diyen Kocaoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Kasım ayında ipi göğüslemeye çalışıyoruz. İzmir'in önündeki en önemli organizasyon Expo'dur. Konu da sağlık olunca bu fuarın önemi de daha çok artıyor. Çünkü ekolojik fuar sağlık alanında da çok önemli. Bu fuarın da Expo 2020 hedefi noktasında önemli bir dönüm olduğuna inanıyoruz. Expo'da gelen konukları sağlıklı yiyecek, hava ve suyla buluşturmak zorundayız. Biz bu konuda üzerimize düşen ve düşmeyen her şeyi yapmaya çalışıyoruz. Expo'yu kalıcı kılmak ve İzmir'in her konuda çıtasını yükseltmek için uğraşıyoruz. İzmir'i turizm ve hizmet sektöründe farklı çeşitlemeler yapan bir kent haline getirmek istiyoruz. Türkiye'nin en önemli çevre yatırımlarını başardık ve daha da ileri gideceğiz." - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Harputlu Alaattin Yüksel Aziz Kocaoğlu İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title