Haberler

Öldürülmeden Önceki Son Mesaj Yayınlandı

Güncelleme:

IŞİD tarafından kafası kesilerek öldürülen James Foyley'in kaçırıldığı tarihte çalıştığı haber sitesi öldürenlerin gazetecinin ailesine gönderdikleri son mesajı yayınladı

Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) militanı tarafından kafası kesilerek öldürülen Amerikalı gazeteci James Foyley'in kaçırıldığı tarihte çalıştığı Global Post haber sitesi Foyley'i öldürenlerin gazetecinin ailesine gönderdikleri son mesajı yayınladı.

ABD'YE BİRÇOK KEZ ŞANS VERİLDİĞİ İDDİA EDİLİYOR

12 Ağustos tarihinde gönderilen elektronik postada Amerika'nın kuralları ihlal etmesinin doğrudan sonucu olarak Foyley'in öldürüleceği yazıyor. Mesajda Amerika'ya diğer devletlerin kabul ettiği gibi nakit para transferi ile vatandaşlarının serbest bırakılması için birçok kere şans verildiği iddia ediliyor.

"KURALLARI ÇİĞNEMENİZİN DOĞRUDAN SONUCU OLARAK ÖLDÜRÜLECEK"

Şeffaflığı sağlamak ve IŞİD'in taktik ve motivasyonlarını ortaya çıkarmak için, mesajları doğrudan yayınlamaya karar verdiğini açıklayan Global Post'daki mesajda özetle şunlar yazıyor: "Amerikan hükümetine ve onun koyuna benzeyen vatandaşlarına mesaj: Sizi Irak'taki utanç verici yenilgiden beri yalnız bıraktık. Yapabilecek gücümüz olmasına karşın evlerinizde güvendeyken ülkenize müdahale etmedik ya da vatandaşlarınıza saldırmadık. Diğer devletlerin kabul ettiği gibi nakit para transferleri aracılığıyla birçok kere vatandaşlarınızı serbest bırakma şansı verildi. Bir kez daha bombalarınızı Irak'taki Müslümanlara döndürdünüz. Bugün kılıçlarımızı kınından size doğrultuyoruz. Bizim aciz, yaşlı kadın veya çocuklarımızın canını bağışlamadınız biz de sizinkini bağışlamayacağız! Siz ve sizin vatandaşlarınız bombalamalarınızın bedelini ödeyeceksiniz! Bunlardan ilki Amerikan vatandaşı James Foley'in kanı olacak! Kuralları çiğnemenizin doğrudan sonucu olarak öldürülecek!"

İLK MESAJ GEÇEN YIL KASIM AYINDA GELDİ

Diğer yandan Foley'in ailesi Global Post gazetesine, oğullarını kaçıranlardan ilk mesajın geçen yıl Kasım ayında geldiğini bu mesajda para talep edildiğini söyledi.

132.5 MİLYON DOLAR FİDYE İSTEDİLER

Militanların gazeteciyi rehin aldıklarını ve serbest bırakılması için 80 milyon Sterlin (132.5 milyon Dolar) istedikleri bundan sonraki son mesajın da gazeteci öldürülmeden önce geldiği ifade edildi.

ANNESİ FACEBOOK'TAN MESAJ YAYINLADI

Foley'in annesi Diane, Facebook'ta yayımladığı mesajında oğluyla gurur duyduğunu belirterek, oğlunun Suriyelilerin acılarını duyurmak için hayatını kaybettiğini söyledi.

5 YILDIR ORTADOĞU'DA ÇALIŞIYORDU

Beş yıldır Orta Doğu'da çalışan James Foley 22 Kasım 2012'de kimliği belirsiz silahlı kişilerce kaçırılmıştı. Gazeteci daha önce de Libya'da 2011 yılında kaçırılıp serbest bırakılmıştı. Foley, 2012 yılında BBC'ye verdiği bir mülakatta, "Ben çatışma bölgelerinin trajik öykülerine kapılmış, anlatılmamış hikâyeleri gün yüzüne çıkarmaya çalışan biriyim" diyordu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri James Foley Irak Işid Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var?
500

Yorumlar (9)

....:

işid denen katil sürüsü , katiller kim beslemiş bunları kim büyütmüş dünyanın başına bela . . .

14
4
yanıtYanıtla
ileride anlarsınızhero@hotmail.com:

işid sayesinde TÜRKİYE yeni kürtlerle doldurulacak yarın olacak iç savaşta sayı dengelenmeye çalışılacak. TÜRKLERE karşı şavaştırılacak. . sence kim kim yapmış.

yanıt0
yanıt0
rezalet:

bu olay ne yaziki yurtdisinda yasayn insanlarimiza buyuk zara vercektir bu olay kesinlikle musluman insanlari hedef tahtasi haline getirmek sahsen nefretle kiniyorum

18
0
yanıtYanıtla
?:

bunlar kendilerine müslüman mı diyor. . ?

9
6
yanıtYanıtla
YuceTurk1881:

amerika isidimi durdurdu :d saka galiba amerikanin haberi olmadan 1 orgut bile kurulamaz merak etme sen amerikanin hepsinden cikari var amerikaya meydan okuyan orgutlerde numaradan yapio amerika oyle istio kendisine tehdit olusturan orgut varmis gibi oyun yapiyorlar sonra silahi bombayi getiriolar ortadoguya ver ona ver buna kur orgutleri cekil geriden izle sonra musluman katliyamini amerika daha neler yaparda Turkiyeye dua edin Türkiye uyuyor gozukuyor olabilir merak etmeyin bu devlet calismasa bu kadar etraf terorist dolu simdiye ele gecirmislerdi her yeri israil yunanistan ermenistan suriye irak iran amerika ingiltere fransa bunlar dostmu bize sanki

9
0
yanıtYanıtla
volkan:

Bu sadece vahset. . Bir sivili oldurmek, kafa kesmek, topluca insanlari mezara gommek. Bunlar ancak Ortadogu gibi insanliktan nasibini almamis toplumlar da oluyor. ABD de idam var ancak, kanunla yapiliyor o eyaletin halki onay verdigi icin elektrikli sandalye filan var. (13 eyalette var) Kimse yakinimi oldurdu diye kin gudup vahset sergilemiyor. Karisi aldatti , kizi kacti vs diye kadinlari sokak ortasinda infaz etmiyor. Demokrasi kanunla, hukukla yasamak demektir. ABD yasayan herkes anayasal hakka sahip. Anayasanin da 1. maddesi herkesin dil, din, irk , dusunce vs olarak ozgurce kendisini ifade etmesi demektir. ABD de olaylar var diyecek bazilari. Bu olaylar olmasin diye var o anayasa ve 1776 dan beri var. Bu olay sade 500 yuz yil geride yasayanlarin gercek yuzunu gosteriyor. New York

6
1
yanıtYanıtla
davutm@m.m:

Bu vahsettir tammm.ancak amerikann irakta katliamlarinn bir sonucudur bu yuzden bu vahsettte isid kadar amerikada sucludur.dusun bombalarla olen veyahut tecavuz ve iskenceye ugrayan insanlari..fizik kurali etkiye tepki

yanıt0
yanıt0
islam v:

Bugün Viyanada basörtülü , 83 yasindaki biri sakat iki Türk kadin Avusturyali biri tarafindan yumruklanarak ve tekmelenerek saldiriya ugradi

1
2
yanıtYanıtla
Mehmet Şah:

Merhaba Arkadaşlar Bende bildikleriklerimi yazayım tabi aranızda inanada

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title