Haberler

Öldürülen Cevzet Soysal'ın Ailesi 19 Gözaltı Kararını Sevinçle Karşıladı

1998 yılında Batman’da kaçırılarak öldürülen Türkiye Petrolleri (TP) işçisi Cevzet Soysal olayı ile ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcı’sının 14’ü polis 19 kişi hakkında çıkardığı gözaltı kararı Soysal ailesini sevindirdi.

1998 yılında Batman'da kaçırılarak öldürülen Türkiye Petrolleri (TP) işçisi Cevzet Soysal olayı ile ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcı'sının 14'ü polis 19 kişi hakkında çıkardığı gözaltı kararı Soysal ailesini sevindirdi. Aile, bu olayın aydınlanmasıyla bir çok faili meçhulün aydınlanacağına inandıklarını söyledi.

İstanbul'daki 'Paralel Devlet Yapılanması' soruşturmasında, TP çalışanı Soysal'ın kaçırılarak öldürülmesine ilişkin 19 kişi hakkında gözaltı kararı alındı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Fuzuli Aydoğdu, Türkiye Petrolleri çalışanı Cevdet Soysal'ın, 1998'de Batman'da kaçırılarak öldürülmesi olayına ilişkin soruşturma başlattı. Soruşturmada, Soysal'ın öldürülmesinin, 'Paralel Devlet Yapılanması' ile bağlantılı olduğu belirlendi. Savcılığın talimatıyla harekete geçen İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, haklarında gözaltı kararı verilen 14'ü polis 19 kişinin yakalanması için çalışma başlattı.

Kararı televizyondan duyan Soysal ailesi duruşmalara müdahil olacaklarını, bu olayın aydınlanması halinde bölgedeki bir çok faili meçhul olayın aydınlanacağını söyledi. Öldürülen Cevzet Soysal'ın eşi Kaside Soysal, yıllardan beri mücadele verdiklerini, şimdi de böyle bir kararın alınması kendilerini sevindirdiğini belirterek, "Umarım ki adalet yerini bulur. Eşimin yerini söylesinler ona bir mezar yapalım en azından mezarına gidip bir Fatiha okuyabilelim" dedi.

Cevzet Soysal'ın oğlu Mücahit Soysal ise babasının 17 yıldan sonra kaçırılıp öldürüldüğünü öğrendiklerini ve bununla beraber savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını ifade etti. Soysal, "Adalet bekliyorduk ama geciken bir adalet oldu. Geciktiyse de güzel bir gelişme oldu. Gözaltına alınanların biran önce babamın naaşının bulunduğu yeri göstermeleri lazım. Eğer devlet bu olayın üzerinde durursa bir çok faili meçhul olayı aydınlanmış olur. Gerekirse soruşturmalara kendim bizzat katılacağım ve sonuna kadar bu davanın peşinde olacağım" diye konuştu. - BATMAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Fuzuli Aydoğdu İstanbul Batman Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title