Haberler

'Tek Gözlü' Lakaplı Mali Saldırganının filmleri Aratmayan Hikayesi!

Güncelleme:

Daha önce öldüğü yönünde iddiaların ortaya atıldığı Mali'deki kanlı saldırının mimarı Mokhtar Belmokhtar, 29 kişiyi öldürerek tüm dünyaya "Ben burdayım" mesajı verdi.

Mali'de 170 kişinin rehin alındığı ve 29 kişinin yaşamını yitirmesiyle sonlanan otel baskınını, 'tek gözlü' Mokhtar Belmokhtar tarafından yönetilen El Kaide bağlantılı El Murabitun örgütü üstlendi. Daha önce öldüğü yönünde haberler yapılan Belmokhtar, gerçekleştiği bu eylemle tüm dünyaya "Ben burdayım" mesajı verdi.

ÖRGÜTÜN KÖKLERİ 90'LARA KADAR UZANIYOR

New York'taki Columbia Üniversitesi'nden Batı Afrika tarihi konusunda uzman Gregory Mann, "El Murabitun terör örgütü, kökleri 1990'larda meydana gelen Cezayir İsyanı'na kadar uzanan El-Kaide terör örgütünün yan kuruluşu... Stratejileri, oldukça dramatik saldırılar gerçekleştirmek" dedi

Grubun liderleri genelde Cezayir ve Moritanya'dan olsa da Mali'de geliştiğini ve teröristlerini Togo, Burkina Faso ve Gana'nın da aralarında bulunduğu Batı Afrika ülkelerinden topladığını belirtti.

MOKHTAR BELMOKHTAR KİMDİR?

"Maskeli Tugay" anlamına gelen El Murabitun Terörist örgütün liderliğini 43 yaşındaki Mokhtar Belmokhtar yapıyor. "Bay Marlboro" takma adıyla da bilinen Belmokhtar , patlayıcıları yanlış bir şekilde düzenlemesi sonucunda bir gözünü kaybetmişti. Mali'nin önemli ailelerinden dört tane eşi olan ve oğullarından birine Usame Bin Ladin'den hareketle Usame adını veren Belmokhtar, "yakalanamayan" biri olarak tasvir ediliyor.

HANGİ OLAYLA ULUSLARARASI ÇAPTA BİR ÜN EDİNDİ?

Cezayir'de işletilen bir gaz santraline düzenlenmesi emrini verdiği kanlı saldırı eylemiyle uluslararası çapta bir ün edindi.

Dört ay sonra Nijer'de iki tane intihar saldırısının arkasındaki isim olduğu iddia edildi. 29 kişinin yaşamını yitirdiği saldırılarda Agadez'deki bir askeri üs ve Arlit'te Fransızların işlettiği bir uranyum madenini hedef aldı.

Birçok kez öldüğü ilan edilse de hayatta kalmasını bildi. Çad Ordusu Mart 2013'te onu öldürdüğünü iddia ettikten sadece aylar sonra kendini gösterdi.

Yıllardır Amerikan hükümeti, yerine bildirenlere 5 milyon dolara kadar çıkan bir para ödülü taahhüt ediyor. Afrika Çalışmaları Merkezi'nden Stephen Ellis, Belmokhtar'ın "Sahara'daki en bilinen savaşağalarından biri olduğunu" söylüyor.

BELMOKHTAR'IN TUAREGLERLE BAĞLARI

Jamestown Vakfı bir raporunda, bölgedeki güçlü bağlarından ötürü siyasi sınırları tanımadan faaliyet gösterebildiğini belirtti. "Sahra'daki etkinliğini açıklayan temel unsur, yerel Tuareg (Berberilerin Batı Afrika sahillerine yayılmış olanları) toplumlarıyla kurduğu güçlü bağlar..." dedi.

Tüm bu yaşananlardan sonra her nekadar öldüğü iddia edilsede İslamcı terörist örgüt El Murabitun lideri Belmokhtar Mali'deki saldırı ile son kanlı eylemini gerçekleştirmiş oldu.

Kaynak: BBC ve dailystar.com

Kaynak: Haberler.com / Güncel

New York Cezayir Afrika Dünya Güncel Haberler

500

Yorumlar (17)

Hadi:

Seytani örgut lideri

54
4
yanıtYanıtla
Reis:

Bide bizim küpeli gavurlara bi ugrasa

9
13
yanıtYanıtla
zx:

sanada takarlar küpe :)))

yanıt6
yanıt4
TÜRKMENLERE YARDIM NAMUS BORCUDUR:

KÜRTLER İÇİN KOBANİ İÇİN OLMADIK YARDIMLAR YAPAN HATTA ''TÜRK ASKERİNİ KUZEY IRAKTAN ÖLÜMÜNE GEÇİRMEM'' DİYEN BARZANİ HAİNİN ÇETESİ PEŞMERGECİKLERİ TÜRKİYE ÜZERİNDEN SURİYEYE GEÇİREN AKP SİZEDİR SÖZÜMÜZ; TÜRK DEVLETİNİ SİZ YÖNETİYORSUNUZ. . EN AZINDAN KÜRTLERE ETTİĞİNİZ YARDIMI SOYDAŞIMIZ TÜRKMENLEREDE YAPIN. . KIVIRIRSANIZ ALLAH AND OLSUN SİZE BİR DAHA OY VERMEM BİR TÜRK OLARAK İSYAN EDERİM. . . ŞİMDİ TERAZİ ZAMANI. . İŞTE ARŞIN BURDA. . .

12
8
yanıtYanıtla
KAFİRLERLE DOSTLUK EDEN DİNDEN ÇIKAR:

MAİDE-51- Ey müminler yahudileri ve hristiyanları dost edinmeyiniz. Onlar birbirlerinin dostlarıdırlar. Sizden kim onları dost edinirse o onlardan olur. Hiç kuşkusuz Allah, zalimleri doğru yola iletmez. MAİDE-52- Kalpleri hasta olanların ''Başımıza bela gelir diye korkuyoruz '' diyerek onlara koştuklarını görürsün. Olur ki Allah yakında size fetih nasib eder ya da kendi tarafından süpriz bir gelişme gösterir de o zaman bu kimseler kalplerinde gizli tuttukları duygulardan pişman olurlar.

13
4
yanıtYanıtla
ali:

senden daha gavurumu varki

yanıt2
yanıt6
.....:

adam ayetle ispatlıyor kafirlerle dostluk edenlerin onlardan olacağı konusunda, sen, ayeti yalanlayıp adama kafir diyorsun. adın gibi olsaydın, bu ayetleri inkar etmezdin. islama göre islam devletini ve şeriatını kabul eden ve ona saygı gösteren devletler ve kişilerden ehli kitap(kitabın bir kısmına inanan bir kısmına inanmayanlar)la islama maslahat getirecek bazı anlaşmalar yapılabilir sadece. Dostluk ve istihbarat temelinde kesinlikle yasaklanmıştır. biraz kuran okuyun. sihirbazlarla uyutulmayın.

yanıt5
yanıt1
cv2:

ALLAH INI DİN VE İMANINI SEVEN ŞU RESİME BAKSIN. BUNUN TASVİR EDİLEN ZEBANİDEN FARKI NE.

14
2
yanıtYanıtla
işid domuzları:

cehennem zebanileri bence daha asiller. . . en azından kendilerine verilen bire görevi sadakatle icraa ediyorlar. . . .

yanıt3
yanıt2
kekorec:

5 vakit oldurme ibadetlerini yerine getiriyolar

7
1
yanıtYanıtla
Tüm 17 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title