Haberler

Oldenburg Belediye Başkanı Türk Basını Tarafından Yılın Başkanı Seçildi

Plaket VE HEDYELER VERİLDİ Oldenburg Büyükşehir Belediye Başkanı Schwandner'e plaketi basın birliği adına Anadolu Ajansı (AA) muhabiri Birol Tan verdi.

Plaket VE HEDYELER VERİLDİ

Oldenburg Büyükşehir Belediye Başkanı Schwandner'e plaketi basın birliği adına Anadolu Ajansı (AA) muhabiri Birol Tan verdi. Doğan Haber Ajansı muhabiri Mehmet Uzun, Türkiye Gazetesi Muhabiri Gülsüm Tan ile Post Gazetesi Bremen Temsilcisi Hasan Akdoğan da basın adına belediye başkanına çeşitli hediyeler verdiler. Bilim, siyaset, sanat ve kültürler arası uyumda hizmetleri ile öne çıkanları onure ettiklerini belirten Birol Tan, yaptığı konuşmada şunları söyledi: 'Bugün, Oldenburg Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Gerd Schwandner'i onure etmek için buradayız. Oldenburg'ta devam eden Türk Yılı 2014- Türk- Alman Buluşmaları etkinliğinin düzenlenmesine destek olan, aynı zamanda ayrımcılığa fırsat tanımaması ve hoşgörü sahibi kişiliği ile tanınan Büyükşehir Belediye Başkanı Schwandner'e hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyoruz.ö

BAŞKONSOLOS KİTAP VERDİ

Schwandner'e Oldenburg ile ticari ortaklığı bulunan Bursa kentini tanıtan kitap hediye eden Başkonsolos Günay, bu yıl sonunda 8 yıllık Büyükşehir Belediye Başkanı görevi sona erecek olan Schwandner'in hizmetlerinden takdirle söz ederken, 'Bu ödülü hak ettiniz. Belediye başkanı olarak belki sizi göremeyeceğiz fakat dost olarak Türk camiasının kalbinde olacaksınızö diye konuştu. İşadamı Bülen Uzuner, Oldenburg kentinde bir şirketin yönetim kurulu başkanı olarak 13 yıl kaldığını belirterek, kentte Türk- Alman ilişkilerinin gelişmesinde emeğinin büyük olduğunu belirttiği Schwandner'in uyum konusuna da büyük ağırlık verdiğini söyledi.

TEŞEKKÜR ETTİ

Kendisini yılın belediye başkanı seçen Türk basınına teşekkür eden Prof. Dr. Schwandner, 'Çok duygulandımö dedi. İlk olarak 1985 yılında gittiği Türkiye hakkında çok şey öğrendiğini belirten Schwandner, 'O tarihten beri Türkiye'ye olan ilgim arttı. Türk- Alman dostluğuna önem verdim. Görevim sonunda da katılacağım etkinliklerle bu dostluğa hizmet edeceğimö dedi. Sıcak bir ortamda geçen konuşmalar ardından Schwandner'e gazetecilerin yanı sıra konuklarda hediye verdiler. Toplantı sonunda ise toplu resim çekildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Doğan Haber Ajansı Anadolu Ajansı Ferhan Türk Oldenburg Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title