Haberler

Olaylı Oturumda Hastaneye Kaldırılan AKP'li Koyuncu: Ailelerimiz Siyasi Malzeme Olarak Kullanılamaz

TBMM Genel Kurulu'nda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer Hakkında Gensoru Görüşmeleri Sırasındaki Kavgada Rahatsızlanan AKP Bursa Milletvekili Ali Koyuncu, "TBMM Çatısı Altında Ailelerimiz Mahremiyetimiz. Propaganda ve Siyasi Saldırılara Malzeme Olarak Kullanılamaz. ve Kullanılmamalıdır" Dedi.

TBMM Genel Kurulu'nda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer hakkında gensoru görüşmeleri sırasında yaşanan kavgada rahatsızlanan AKP Bursa Milletvekili Ali Koyuncu, sağlık durumunun iyi olduğunu ifade etti ve "Bu tür olayları onaylamıyoruz. TBMM çatısı altında ailelerimiz mahremiyetimiz. Propaganda ve siyasi saldırılara malzeme olarak kullanılamaz. Ve kullanılmamalıdır diye düşünüyoruz" dedi. Koyuncu, MHP Milletvekili Necati Özensoy ile MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır'ın kendisini ziyarete geldiklerini ve geçmiş olsun dileklerini ilettiklerini de bildirdi.

Meclis Genel Kurulu'ndaki olaylar sırasında bilincini yitirip fenalaşan Koyuncu, tedavisinin sürdüğü Güven Hastanesi'nde basın toplantısı düzenledi.

Konuşmasına dün gece Meclis'te yaşanan olaydan dolayı duyduğu üzüntüyü dile getirerek başlayan Koyuncu, "Bizler Anadolu'nun geleneklerinden göreneklerinden bizi biz yapan değerlerinden ayrılmadan milletimizin teveccühleri ile bu kutsal görevi ifa etmeye çalışıyoruz. TBMM çatısı altında ailelerimiz mahremiyetimiz. Propaganda ve siyasi saldırılara malzeme olarak kullanılamaz. Ve kullanılmamalıdır diye düşünüyoruz. Sayın Başbakanımız kimin Başbakanı Türkiye Cumhuriyetinin başbakanı. Şahsına ve saygıdeğer hanımefendiye yapılmaya çalışılan bu siyasi ahlaktan uzak söylemlere tepkisiz ve duyarsız kalmamız mümkün değildir. Hele hele hem grup başkanı hem Türkiye Cumhuriyeti'nin Başbakanı, hem Ak Partinin Genel Başkanı, kürsüde konuşurken üzerine bir takım milletvekili arkadaşımızın yürümesi kabul edilemez" dedi.

Bu sabah MHP Milletvekili Necati Özensoy'un kendisini ziyarete geldiğini söyleyen Koyuncu, "Dün bu arbede yaşanırken bende Necati Bey'in parmağın zedelemişim. Parmağı kırılmış. Bundan dolayı kendisinden özür diliyorum. Bir daha bu tür olayların TBMM'nde yaşanmasını arzu etmiyoruz. Kavgaya sebebiyet veren arkadaşlarımızda mutlaka ders çıkarmışlardır diye düşünüyorum" şeklinde konuştu.

-SAĞLIK DURUMUM İYİ

Burada gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Koyuncu, sağlık durumunun sorulması üzerine şunları söyledi:

"Sağlık durumun şu an gayet iyi. Tektiler yapıldı. İşte dün ilk anda Başbakanımıza yönelik kürsüye yürüdüler. Bizde bu esnada kürsüye doğru yürüdük. Orhan bey benim önüme geçmişti Orhan bey idare amiri olduğu için benim önüme geçti. Orhan Bey orada ayırmaya çalışırken, MHP'liler tarafından öncelikle kafa atıldı kendisine. MHP'li arkadaşlarımız onun idare amiri olduklarını bilemiyorlar herhalde. Benim önümde olay cereyan etmişti. Daha sonra o düştü bende yan tarafa düşmüştüm. Başka bir milletvekili arkadaş beni kaldırmıştı. Sonra bizi dışarıya çıkartılar. Dışarı çıkardıklarında şuurumuzu kaybetmişiz. Kavga yaklaşık 10 dakika sürdü. Şunda sağlık durumumuz iyi. Sadece arbede de arka tarafıma darbe almışım. Türk milleti bizden daha farklı şeyler bekliyor. Bu olayların yaşanmasını biz kesinlikle tasvip etmiyoruz. Bu akşam ya da sabahleyin taburcu olacağım."

-"HERKESLE GÖRÜŞÜRÜZ"-

MHP'lilerden herhangi bir özür gelip gelmediğinin sorulması üzerine Koyuncu, MHP Milletvekili Necati Özensoy ile MHP Grup başkanvekili Mehmet Şandır'ın kendisini ziyarete geldiğini ifade etti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisini arayıp aramadığının sorulması üzerine Koyuncu, Erdoğan ile görüşmediğini kaydetti ve "Bu arada Sayın Bakanlarımız Cemil Çiçek Bey, Faruk Çelik Bey, Tarım Bakanımız, Zafer Çağlayan Bey, ve bir çok bakanımız geçmiş olsun ziyaretine geldiler" dedi.

Koyuncu, "MHP'lilerle durum değerlendirmesi için bir araya gelmeyi düşünüyor musunuz" sorusunu ise şöyle yanıtladı:

"Biz sonuçta Türk milletinin temsilcisi olarak memleket bizden hizmet bekliyor. Sorunların çözülmesini bekliyor. Türk milletine hizmet etmek için biz herkesle görüşürüz." (ANKA)

(EÖ/BÜN)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title