Haberler

Okullarda Karne Günü

Güncelleme:

Ankara İl Milli Eğitim Müdürü Aydoğan ''Karne çocuğun zeka göstergesi değildir." dedi.

Ankara İl Milli Eğitim Müdürü Kamil Aydoğan, "Karne çocuğun zeka göstergesi değildir. Aslında karne çocuğa ait de değildir öğretmenin, ailenin, toplumun hepimizin karnesidir" dedi.

Ankara İl Milli Eğitim Müdürü Aydoğan, Salih Alptekin İlkögretim Okulu'daki karne dağıtım törenine katıldı.

Aydoğan, burada yaptığı açıklamada, internetin çocukların hayatına yoğun bir şekilde girmiş olmasının çocuklarla anne baba arasındaki diyaloğu azalttığına dikkati çekti.

Öğretmenlerden birinin, 30 kişilik sınıfta "Babanızla akşam ne konuştunuz" diye sorduğunu belirten Aydoğan, 20 öğrenciden fazlasının "hiçbir şey konuşmadık" yanıtını verdiğini aktardı.

Bu durumun çocukla anne baba arasındaki duygusal ilişkiyi zayıflattığına dikkati çeken Aydoğan, "Anne babalara 15 günlük tatili fırsat bilerek çocuklarıyla daha çok zaman geçirmelerini öneriyorum" ifadesini kullandı.

Ailelere çocuklarının hoşuna gidecek şeyleri beraber yapmaları tavsiyesinde bulunan Aydoğan, ailelerin 15 günü çocuklarını kucaklayarak, severek geçirmesini ve duygusal ilişkiyi yoğunlaştırmalarını istedi.

Aydoğan, "Çocuk karnede zayıf getirmişse, ailenin  beklediği bir düzeyde not karşılarına çıkmamışsa, karne çocuğun zeka göstergesi değildir. Aslında karne çocuğa ait de değildir öğretmenin, ailenin, toplumun hepimizin karnesidir. O bakımdan ailelerin kesinlikle çocukları yargılayıcı, azarlayıcı, mahcup edecek bir tutum içerisinde asla olmamaları gerekiyor.  Önümüzde bir dönem daha var. Bu çok rahat telafi edilecek bir durum diye düşünüyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Aydoğan daha sonra,  3. sınıf öğrencilerine karnelerini dağıttı ve tebrik etti. Heyecanlı oldukları gözlenen öğrenciler, aldıkları karnelerini arkadaşlarıyla inceledi.

3. sınıf öğrencisi Hazal Elif Kök, karne aladığı için mutlu olduğunu ifade ederek tatilde kitap okuduktan sonra dinleneceğini söyledi.

Öğrencilerden Zeynep Akkaya da mutlu olduğunu belirterek, tatili kuzenleriyle oyun oynayarak geçireceğini anlattı.

Elif Kiraz ise tatilde bol bol kitap okuyacağını ve ailesiyle vakit geçireceğini ifade etti. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Kamil Aydoğan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title