Haberler

    Okü'de Oyuncak Müzesi Açıldı

    OKÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Büyükalaca, Karacaoğlan yerleşkesindeki açılışta, müzenin ulusal ve uluslararası turizm açısından cazibe merkezi olmasını arzuladığını söyledi.

    OKÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Büyükalaca, Karacaoğlan yerleşkesindeki açılışta, müzenin ulusal ve uluslararası turizm açısından cazibe merkezi olmasını arzuladığını söyledi.

    Yerleşkedeki kütüphane binasında oyuncak müzesi, planetaryum ve gözlemevi gibi üç önemli birimin yer aldığını belirten Büyükalaca, "Burasının sosyal, kültürel, ekonomik açıdan da ülkemize ve kente katkı sağlayacağına inanıyorum. Projeyle ilimizde eğitim turizminin başlatılması ve bölgede yaygınlaştırılması hedeflenmiştir." dedi.

    Müzede, unutulmaya yüz tutan oyuncakların çocuklarla buluşturulduğunu anlatan Büyükalaca, şunları söyledi:

    "Oyuncak müzemizde 1800'lü yıllardan günümüze çeşitli oyuncaklar bulunuyor. Geleneksel, fabrikasyon, antik, yerel, el yapımı sapan, çember, topaç, bez bebek, beşik, malzemeye göre sınıflandırılmış tahta, teneke oyuncaklar, kağıt, plastik bebek gibi bin 200 çeşit oyuncak, müzemizde sergileniyor."

    Daha sonra Vali Kerem Al, Belediye Başkanı Kadir Kara ve protokol üyeleri, oyuncak müzesi, planetaryum ve gözlemevinin açılışını yaptı.

    Kaynak: Hürriyet / Güncel

    Orhan Büyükalaca Karacaoğlan Politika Güncel Haberler

    Bakmadan Geçme

    Ünal Aysal kimdir, daha önce GS başkanı oldu mu? Ünal Aysal zengin mi, serveti ne kadar? 2 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 2 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 2 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 2 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 2 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Sasa Obradovic Zeljko Obradovic kardeş mi? Sait Toktaş kimdir? Şehit Piyade Uzman Çavuş Sait nereli, kaç yaşında, memleketi neresi? Cenaze namazı nerede kılınacak? PSG Şampiyonlar Ligi kazandı mı? PSG Şampiyonlar Ligi kupası var mı? PSG - B.Dortmund kaç kaç, maç bitti mi? PSG – B.Dortmund ÖZET – GOLLER izleme linki var mı? Süheyl Batum kimdir? Süheyl Batum zengin mi, serveti ne kadar? FED faiz kararı ne oldu? FED faiz indirdi mi, artırdı mı 1 Mayıs 2024? Ankara'da yarın okullar tatil mi 2 Mayıs Perşembe? Fenerbahçe Beko Monaco maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Fenerbahçe Beko Monaco Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Giresun Belediye Başkanı hangi partiden? Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse kimdir? Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu? PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title