Haberler

Oktay Vural İstifa Sonrası İlk Kez Konuştu: Yaralayıcı Olduğunu Gördüm

Güncelleme:

MHP Grup Başkanvekilliği görevinden istifa eden Oktay Vural yaptığı ilk açıklamasında "Partinin içinde bulunduğu durumun, yönetim anlayışının yaralayıcı olduğunu gördüm." dedi.

MHP Grup Başkanvekilli Oktay Vural görevini bırakmasının ardından ilk kez konuştu. Oktay Vural, yaptığı açıklamada "Partinin içinde bulunduğu durumun, yönetim anlayışının yaralayıcı olduğunu gördüm." dedi.

OKTAY VURAL GÖREVİNDEN İSTİFA ETTİ

Oktay Vural, MHP grup başkanvekilliğinden istifa etti. Görevinden ayrılacağını açıklamasının ardından hazırladığı dilekçeyi TBMM Başkanlığı'na vereceği öğrenilen Vural'ın Meclis'teki odasını topladığı öğrenildi. Kongre sürecinin yanlış yürütüldüğünü düşünen Oktay Vural'ın bir süredir parti yönetimiyle görüş ayrılığı içinde olduğu konuşuluyordu.

'YÖNETİM ANLAYIŞINI YARALAYICI GÖRDÜM'

Habertürk TV'ye konuşan Oktay Vural, kararını dünkü grup toplantısının ardından Devlet Bahçeli'ye ilettiğini söyledi. "Aday olacak mısınız" sorusuna yanıt vermekten kaçınan Vural, "Partinin içinde bulunduğu durumun, yönetim anlayışının yaralayıcı olduğunu gördüm" değerlendirmesini yaptı. Partinin, birlik ve bütünlüğü için çalışma yapılması gerektiğini kaydeden Vural, neden bugünü beklediği sorusuna da "19 Haziran sürecini bekledim." yanıtını verdi.

İSTİFALARLA İLGİLİ SORUYA CEVAP VERMEKTEN KAÇINDI

Genel Merkez'de yaşanabilecek istifalarla ilgili soruya ise Vural cevap vermekten kaçındı. Vural, "Büyük bir kurumuz, güçlü bir camiayız. Bütün değerlendirmelerimizi bu camiamızın geçmişine, yürütülen mücadeleye olan sorumluluk ahlakı içerisinde yapmamız gerekiyor. Bu değerlendirmelerimizi basın yoluyla onlara iletiriz" ifadelerini kullandı.

"HEVESLERİ KURSAKLARINDA KALDI"

MHP'nin güçlü bir parti olduğunu vurgulayan Vural, "(Partide istifalar) Böyle bir beklenti, arayışta olanların hevesleri kursaklarında kalmıştır. Biz bu konuda bütün arkadaşlarımızla birlikte bizi buraya getiren irade ile her zaman olmuşuzdur ve olacaktır. Milletvekillerimizin de bu şuurda olduklarından eminim" diye konuştu.

BAHÇELİ "BİZİ BÖLMEYE ÇALIŞIYORSUNUZ" DEMİŞTİ

Mayıs ayında Devlet Bahçeli'ye destek deklarasyonuna Grup Başkanvekili Oktay Vural'ın imza atmadığı iddia edilmişti. Bahçeli ve Oktay Vural arasındaki soğukluk iddiaları Bahçeli'ye sorulmuştu. Bahçeli, "Bir deklarasyon görmedim ama ne varsa basından bazı çevrelerden öğreniyoruz. Oktay bey çok değerli bir kardeşimizdir. Meclis'te beni temsil eden grup başkanvekilidir. Onunla aramızda soğukluk olabilir mi? Nereden çıkartıyorsunuz bunları. Bizi bölmeye çalışıyorsunuz" demişti.

1999'DA SEÇİLDİ, ULAŞTIRMA BAKANLIĞI YAPTI

Uzun süredir partinin grup başkanvekilliğini yürüten Oktay Vural, ilk defa 1999 yılında milletvekili seçilmişti. Vural, MHP'nin koalisyon ile iktidara geldiği hükümette Ulaştırma Bakanlığı da yapmıştı.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Ulaştırma Bakanlığı Devlet Bahçeli Oktay Vural Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (61)

çerkezköylü ismet:

bir mhp li olarak bahçeliye kzdım ama gördümki gülen cemaati partiyi iyice eline geçirmeye çalışıyır rahatsıızm bu durumdan devlet beyi katien satmam sonuna kadar desteklerim.

7
28
yanıtYanıtla
burhan:

helal adamsın ismet kardeş doğruyu herkes bir gün anllıycak iş işten geçcek.

yanıt2
yanıt8
ceyhanlı:

sahte hoca rakaplı inek aynaya bak bi

yanıt5
yanıt1
çerkezköylü ismet:

hoca adresini ver ben sana bi bakım ne dersin bas yoluna gerzek

yanıt3
yanıt1
bedri e:

Bak sen. Nerden gördün, nasıl gördün. Say da biz de bilelim.

yanıt14
yanıt3
YAKUP:

PARALEL YAPI MHP Yİ ELE GEÇİRMEYİ KAFASINA KOYMUŞ ZATEN OLDUM OLASI BU ADAMI SEVMEM

16
13
yanıtYanıtla
Nurcan:

Hukumet Meral Aksenerden korkuyor. Bahceli bu saatten sonra gitmezsen partiye zaman kaybettirirsin. Olmadi yapamadin iblislere uydun olsun birak yeni gelen partiyi toparlasin.

26
1
yanıtYanıtla
ampul:

Ben zamanında oyumu cemaatin tescilli adamlarını milletvekili yapan partiye verdim. Ama şimdi hiç utanmadan sıkılmadan, hiçbir delil olmadan başkalarına paralel diye çamur atıyorum. Neden mi, çünkü ben bir ampulüm.

17
7
yanıtYanıtla
gafqasf:

ampul nerende :)))

yanıt0
yanıt0
İmam Hatipli:

Oktay bey Türk siyasetinde değerli bir insandır. Tam anlamı ile milli ve yerli bir siyasetçidir. Kendisi umarım milli iradeden yana siyasete baş koyar.

17
6
yanıtYanıtla
Tüm 61 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title