Haberler

Öğrencilere Ücretsiz Saç Bakımı

Hatay'ın Hassa ilçesindeki, Akbez Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi Güzellik ve Saç Bakım Hizmetleri Bölümünde eğitim gören bir grup öğrenci, ilçedeki okulları gezerek öğrencilere ücretsiz saç bakımı yapıyor.

Hatay'ın Hassa ilçesindeki, Akbez Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi Güzellik ve Saç Bakım Hizmetleri Bölümünde eğitim gören bir grup öğrenci, ilçedeki okulları gezerek öğrencilere ücretsiz saç bakımı yapıyor.

"Toplum Hizmetleri" projesi kapsamında bir araya gelen öğretmen ve öğrenciler, çevre okullarda eğitim öğretim gören öğrencilere ücretsiz saç bakımı yapmaya başladı.

Akbez Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi Güzellik ve Saç Bakım Hizmetleri Öğretmeni Ayşe Er, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geleceğin kuaförlerini yetiştirmenin gururunu yaşadığını söyledi.

Öğrencilerin yaşadıkları bölge itibariyle yeterince saç bakımı hizmeti almadığını ifade eden Er, şöyle devam etti:

"Eğitimin yanı sıra öğrencilere iyiliği, hayat olumlu bakmasını ve topluma faydalı birer bireyler olmasını istiyoruz. Onun içinde böyle projeler gerçekleştirerek onları topluma kazandırıyoruz. Toplum hizmetleri projesi kapsamında öğrencilerimizle önceden belirlediğimiz ve gerekli izinleri alarak çevre okullarda eğitim gören öğrencilere ücretsiz saç bakımı yapıyoruz. Öğrencilerimizin yaşadıkları bölge itibariyle yeterli derecede saç bakım hizmeti alamıyorlar. Bizler de onlar bu imkanlardan mahrum kalmaması için onların ayağına gitmeye karar verdik. Böylelikle hem öğrencilerimizin tecrübeleri gelişiyor, hem de diğer öğrencilerin ihtiyaçları karşılanıyor. Öğrenciler de mutlu oluyorlar."

Öğrencilere saç kesimi, fön, maşa ve düzleştirici gibi uygulamaları yaptıklarını kaydeden Er, ilerleyen zamanlarda ise aynı uygulamaların engelli, yaşlı ve bakıma muhtaç kişilere de uygulayacaklarını vurguladı.

Projeye gönüllü olarak katılan öğrencilerden Bilal Dağcı da projenin kendi gelişimleri açısından oldukça başarılı olduğunu belirti.

Dağcı, yaptıkları proje sayesinde hem topluma faydalı birer bireyler olduklarını, hem de okulda aldıkları eğitimi pratik yapma fırsatı yakaladıklarını aktardı.

Saç bakım hizmeti alan öğrenciler de uygulamadan duydukları memnuniyetleri dile getirdi.

Kaynak: AA / Güncel

Hassa Akbez Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title