Haberler

Öğrencilere Caretta Carettaları Anlattı

Mersin'de sahillerinde deniz kaplumbağalarının yaşamlarını fotoğraflayan Mehmet Miras, ortaokul öğrencilerine caretta carettaları anlattı.

Mersin'de sahillerinde deniz kaplumbağalarının yaşamlarını fotoğraflayan Mehmet Miras, ortaokul öğrencilerine caretta carettaları anlattı.

Mehmet Miras, merkez Akdeniz İlçesi'nde İleri Ortaokulu'nda Sosyal Bilgiler dersi performans ödevi için öğrencilere mumyalanmış caretta carettalarla sunum yaptı. Orman ve Su İşleri 7'nci Bölge Müdürlüğü Mersin Şube Müdür Vekili Süleyman Yıldız ile Veteriner Hekim Dr. Ayşe Dürgen'in de eşlik ettiği Miras, öğrencilere daha sonra caretta carettalarla ilgili belgesel izletti. Miras, deniz kaplumbağaları ile 16 yıl önce tanıştığını belirterek, Bu sürede deniz kaplumbağalarını Mersinlilerle tanıştırmaya çalıştım, fotoğrafladım, sergiledim. Uluslararası alanda Mersin'deki yuvalama alanlarını anlattım, tanıtmaya çalıştım. Bu da beni çok mutlu etti dedi. Yaptığı çalışmalar nedeniyle birçok bilim insanının kendisinden yardım aldığını ayrıca bazı üniversitelerde de çalışmalarının ders konusu olduğunu anlatan Miras, son yıllarda Türkiye'de ve Mersin'de çevreye karşı büyük bir duyarlılığın geliştiğini anlattı.

Müdür Vekili Süleyman Yıldız ile Veteriner Hekim Dr. Ayşe Dürgen de öğrencilerin sorularını yanıtladı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Süleyman Yıldız Akdeniz Mersin Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

4-5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! YALI ÇAPKINI SEYRAN HAMİLE KALACAK MI? Yalı Çapkını Seyran ölecek mi? 4-5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! YALI ÇAPKINI 68. BÖLÜM CANLI İZLE! #127916 Yalı Çapkını son bölüm tek parça FULL izle! 4 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 4 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 4 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? SEYRAN ÖLECEK Mİ? Yalı Çapkını Seyran diziden ayrılıyor mu? #127916 YALI ÇAPKINI 69. BÖLÜM FRAGMAN yayınlandı mı? Tahlil nikahı nedir, hülle nedir? Tahlil nikahı nasıl yapılır, şartları nelerdir? Emekli maaşına Temmuz'da ne kadar zam gelecek? (%) Emekliler ne kadar zam alacak? Memurlar ne kadar zam alacak? (%) 4 aylık memur enflasyon farkı belli oldu mu, Temmuz'da memura ne kadar zam yapılacak? Kara Ağaç Destanı nerede çekiliyor, setleri nerede? 3-4 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Moğollar Türk mü? Moğolistan Türk devleti mi? 3-4 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Galatasaray, Fenerbahçe maçını kazanırsa şampiyon mu, şampiyonluğu garantiliyor mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title