Haberler

Öğrenciler Soruyor, İş Adamlarının Tecrübeleri Konuşuyor

İstanbul Ticaret Üniversitesi'nin yeni eğitim öğretim yılında uygulamaya başladığı Meslek Seminerleri derslerinde iş dünyasının önemli isimleri öğrencilerle buluşuyor.
İstanbul Ticaret Üniversitesi'nde son sınıf öğrencilerine verilen Meslek...

İstanbul Ticaret Üniversitesi'nin yeni eğitim öğretim yılında uygulamaya başladığı Meslek Seminerleri derslerinde iş dünyasının önemli isimleri öğrencilerle buluşuyor.

İstanbul Ticaret Üniversitesi'nde son sınıf öğrencilerine verilen Meslek Seminerleri derslerinde iş dünyasından önde gelen isimler, deneyimlerini ve mesleki birikimlerini öğrencilere aktarıyor. Mesleklerin ve piyasanın kendilerinden nasıl bir donanım istediğini öğrenme imkanına sahip olan öğrenciler, sorularını iş adamlarına yöneltebiliyor. Alanlarında başarı sağlayan iş adamlarının konuk olduğu seminer dersleri İletişim, Ticari Bilimler Fakültesi ve Meslek Yüksekokulu (MYO) son sınıf öğrencilerinin katılımıyla gerçekleştiriliyor.

Seminer derslerinin ilk konuğu İstanbul Ticaret Odası Meclis Üyesi, İstanbul Ticaret Odası Eğitim ve Sosyal Hizmetler Vakfı Denetim Kurulu Üyesi ve İstanbul Kimyevi Maddeler İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Necmi Sadıkoğlu oldu. Daha sonraki derslere ise SIBUR Taşımacılık Genel Müdürü Sergey Grebenev, iş adamı Oğuzhan Özben, PERPA Yönetim Kurulu Başkanı Mithat Yümlü, Yüzbaşıoğulları Grup Yönetim Kurulu Başkanı Köksal Yüzbaşıoğulları, Derimsa Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Şenocak ve Kilerci A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Cihan Kilerci gibi isimler katıldı.

Projenin hayata geçirilmesinde İTO'nun büyük bir paya sahip olduğunu söyleyen İstanbul Ticaret Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nazım Ekren, İTO'nun 81 meslek komitesi üyelerinin öğretim yılı süresince öğrencilere Meslek Seminerleri adı altında pratik dersler vermeye başladıklarını ve memnuniyet verici sonuçlar aldıklarını ifade etti. Projeyi Üniversite İş Dünyası İlişkileri Uygulama ve Araştırma Merkezi'nin koordinasyonunda yürüttüklerini belirten Prof. Dr. Ekren, "Meslek komitelerinde tartışılan, gündeme gelen her gelişme, sorun, yenilik ve etkinlik bu yolla öğretim dünyasına aktarılmış olacak. Üniversitenin temel amaçlarından olan eğitim ve öğretim kalitesinin arttırılması ve öğrencilerin gelecekteki mesleklerinde başarılı olmalarını sağlayacak yetkinlik ve donanımın kazandırılması için projeler geliştiriyoruz" şeklinde konuştu. Ekren, "Meslek Seminerleri dersleri ile iş dünyasının tecrübe ve deneyimlerinin öğrencilere aktarılması ve iş dünyası ile gerçekleştirilecek projelere öğrencilerin katılımının sağlanması konusunda, önemli bir adım daha atmış olduk. Bundan sonra öğrencilerimizin projelere katılımı ve iş dünyası ile fiili ilişkilerinin sağlanması için adımlar atacağız" dedi. Ayrıca Ekren, "Üniversite iş dünyası ilişkilerinde öğrencilerimizin de paydaş olmasının sağlanması amacıyla yapılacak eğitimlere iş dünyasının göstereceği katkının devamını diliyoruz" ifadelerine yer verdi.

Aralık ayının Meslek Seminerleri dersleri kapsamında 2 Aralık'ta, Mersin Taşımacılık ve Favor Translojistik Genel Müdürleri Hakkı Başman ve Tamer Dinçşahin, 5 Aralık'ta Anıl Giyim Yönetim Kurulu Başkanı Bahri Özdinç, 9 Aralık'ta Netlog Lojistik Genel Müdürü Uygar Uşar, 12 Aralık'ta Elmadağ Kimya Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Tetikoğlu ve 16 Aralık tarihinde ise Karaçitours Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Ciğa öğrencilerle buluşacak. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Nazım Ekren Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 1 Mayıs Euro kaç lira? GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (1 Mayıs) Dolar ne kadar oldu? PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title