Haberler

Öğrenciler, PKK'lıların Yaktığı Okula Gidemedi

Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde PKK'lı teröristlerin daha önce tahrip ettiği ve dün gece de ateşe verdikleri Yavuz Selim İlkokulu öğrencilerinin nakledildikleri, Merkez İlkokulu'nun da dün gece aynı saatlerde ateşe verilmesi sonucu, öğrenciler bugün okula gidemedi.

Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde PKK'lı teröristlerin daha önce tahrip ettiği ve dün gece de ateşe verdikleri Yavuz Selim İlkokulu öğrencilerinin nakledildikleri, Merkez İlkokulu'nun da dün gece aynı saatlerde ateşe verilmesi sonucu, öğrenciler bugün okula gidemedi. İlçede dün çıkan çatışmada hayatını kaybeden 12 yaşındaki Muğdat Ay ise toprağa verildi.

Nusaybin'de dün gece Yenişehir Mahallesi Yavuz Selim Sokak'ta bulunan ve daha önce PKK'lılar tarafından tahrip edilen Yavuz Selim İlkokul ile birlikte bu okuldaki öğrencilerin nakledildikleri Merkez İlkokulu, bir grup terörist tarafından ateşe verildi. Okullarda çıkan yangını söndürmeye giden itfaiye ekiplerine de ateş açılması nedeniyle yangına müdahale edilemediği için her iki okulda da önemli çapta hasar meydana geldi.

Öğrencilerin nakledildikleri Çağ Çağ Caddesi'ndeki Merkez İlkokulu'nun da hasar görmesi nedeniyle her iki okuldaki eğitim gören öğrenciler bugün okula gidmedi. Okullardaki tahribat ise, gündüz ortaya çıktı. Okulların yaklaşık 30 metre ilerisinde ise PKK'lıların sokak içerisinde kurduğu barikat kurup, perde çektiği görüldü.

Öte yandan dün akşam saatlerinde Mardin'den gelerek Şırnak'ın Cizre İlçesi yönüne giden askeri konvoya PKK'lıların düzenlediği silahlı saldırıya, güvenlik güçlerinin de karşılık vermesi sonucu çıkan çatışmada ölen 12 yaşındaki Muğdat Ay, HDP Milletvekilleri Gülser Yıldırım ve Ali Atan ile birlikte HDP ile DBP'li yöneticilerin de katıldığı bir törenle toprağa verildi.

Cenaze töreninde konuşan HDP'li Yıldırım, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a tepki göstererek, bölgede kadın ve çocukların öldürüldüğünü söyledi. Yıldırım, Abdullah Öcalan'ın Kenya'da yakalanarak Türkiye'ye getirilmesinin 17'nci yıldönümünü de değerlendirerek, bu olayı kınadıklarını söyledi. Öte yandan, Öcalan'ın yakalanarak Türkiye'ye getirilmesi yıldönümü nedeniyle Nusaybin'de esnaf, bugün kepenk açmadı. - Nusaybinmardin

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Gülser Yıldırım Yenişehir Nusaybin Mardin Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Metro ne zaman açılıyor? 1 Mayıs otobüs, Marmaray, vapur ve tramvay ücretsiz mi? Gelinim Mutfakta kim birinci oldu, çeyrek altının kim aldı? 1 Mayıs Gelinim Mutfakta kim kazandı? Puan durumu nedir? Mayıs askerlik yerleri ne zaman açıklanacak? 2024 MSB Mayıs askerlik celp ve sevk tarihleri! CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 1 Mayıs altın fiyatları yükseldi mi? Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 1 Mayıs Euro kaç lira? GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (1 Mayıs) Dolar ne kadar oldu? PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title