Haberler

Öğrenci yurdunda TÜBİTAK birincisine işkence iddiası! Koç Üniversitesi ve Ümit Özdağ'dan art arda açıklamalar

Güncelleme:

Koç Üniversitesi'nde okuyan TÜBİTAK birincisi F.B. iddiaya göre aynı odada kaldığı 2 öğrenci tarafından önce kemerle dövüldü, sonra kızgın ütü ve kesici aletle darp edildi. Kürt olduğu için işkence yapıldığı öne sürülen öğrenci okuldan uzaklaştırılırken, dava dosyasında giren ses kayıtlarında Zafer Partisi'nin de adı geçiyor. Olay sonrası Koç Üniversitesi ve Ümit Özdağ'dan art arda açıklamalar geldi.

Koç Üniversitesi yurdunda yaşandığı iddia edilen olay Türkiye gündemine bomba gibi düştü. TÜBİTAK birincilik ödülü sahibi olan öğrenci F.B., odadan ayrılmasını isteyen Hasan E.K. tarafından önce kemerle, sonra ütüyle saldırıya uğradığını öne sürdü. Aynı odayı paylaştığı diğer kişi Arda D.'nin ise, Hasan E. K.'nin yönlendirmesi üzerine F.B.'ye kesici aletle saldırdığı belirtildi.

ODA ARKADAŞLARI TARAFINDAN İŞKENCE EDİLDİ

15 Kasım gecesi yaşanan ve İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatılan olayda, TÜBİTAK birincisi F.B. 19 Ekim 2023'te 3 öğrencinin kalabildiği yurt odasına yerleşti. Odada hukuk fakültesi öğrencisi Hasan E.K. ve arkadaşı Arda D. ile birlikte kalan F.B. iddiaya göre Kürt olduğu için bu kişiler tarafından işkenceye uğradı.

Öğrenci yurdunda TÜBİTAK birincisine işkence iddiası! Koç Üniversitesi ve Ümit Özdağ'dan art arda açıklamalar

ÖNCE KEMERLE DÖVDÜLER, SONRA KESİCİ ALETLE DARP ETTİLER

2 öğrenci tarafından önce kemerle dövülen, sonra kızgın ütü ve kesici aletle darp edilen F.B.'nin okuldan uzaklaştırıldığı öğrenilirken, dava dosyasına giren ses kayıtlarında "Zafer Partisi iktidarında Yahudilerle benzer şeyler yaşayacaksınız" şeklinde ifadeler yer aldığı belirtiliyor.

"CİNSEL SALDIRI SUÇUNDAN İMZA YÜKÜMLÜLÜĞÜ ALTINDA"

Haberin duyulmasının ardından sosyal medya platformu X üzerinden paylaşım yapan Hasan E. K. iddiaları yalanladı. K. açıklamasında şu ifadeleri kullandı; "Sair medya mecralarından yayımlanan ve yer yer adımın ve fotoğraflarımın da geçtiği abuk subuk iftira haberlerinden haberdarım. Kimin, ne saikle ve amaçla bunu yaptığını da anlıyoruz. Gerekli hukuki başvurular yapılarak suçluların cezalandırılması sağlanacaktır. Haberlerde "F.B." olarak kısaltılan ve kendisini mağdur gibi gösteren şahıs, cinsel saldırı suçundan adli kontrol ile imza yükümlülüğü altındadır ve yalan haberlerle medya desteği sağlayarak soruşturmanın gidişatını etkilemeye çalışmaktadır. Bilginize."

Öğrenci yurdunda TÜBİTAK birincisine işkence iddiası! Koç Üniversitesi ve Ümit Özdağ'dan art arda açıklamalar

KOÇ ÜNİVERSİTESİ'NDEN AÇIKLAMA GELDİ

Koç Üniversitesi olayın sosyal medyada gündem olmasının ardından bir açıklama yaptı. Açıklamada " Bilime ve insanlığa hizmet etme hedefiyle kurulmuş akademik bir kurum olarak taviz veremeyeceğimiz ilkelerin başında şiddetin ve ayrımcılığın hiçbir türünün kabul edilemeyeceği yer almaktadır. Bu kapsamda, üniversitemizde yaşanan olayla ilgili derhal gerekli soruşturmalar başlatılmıştır ve konu ayrıca yargıya taşınmıştır. Kamuoyunun bilgisine sunarız" ifadeleri kullanıldı.

Öğrenci yurdunda TÜBİTAK birincisine işkence iddiası! Koç Üniversitesi ve Ümit Özdağ'dan art arda açıklamalar

ZAFER PARTİSİ İDDİALARI SONRASI ÖZDAĞ'DAN AÇIKLAMA

Öğrenci yurdunda yaşanan olayla ilgili dava dosyasında adı geçtiği iddia edilen Zafer Partisi ile ilgili açıklama da Genel Başkan Ümit Özdağ'dan geldi.

ÖĞRENCİNİN KENDİSİNE İLETTİĞİ MESAJI PAYLAŞTI

Sosyal medya platformu X üzerinden bir açıklama yapan Özdağ şu ifadeleri kullandı; Koç üniversitesi öğrenci yurdunda meydana gelen olay ile ilgili yandaş medya Zafer Partisi'ne ahlaksız iftiralar ile saldırmaktadır. Olayın şahidi olan Hasan E.K.'nin bana ilettiği mesajı sizler ile paylaşıyorum; "A.D. ile ben Hasan E.K.'nin, Feridun Balaban'a karşı ırkçı/ayrımcı/ötekileştirici şekilde saldırıda bulunduğumuz tamamen iftiradan ibarettir. Kavganın nedeni eşcinsel yönelimi olan F.B'nin A.D.'ye cinsel tacizde bulunmasıdır. F.B. daha öncede başka insanlara cinsel tacizde bulunduğu için Koç Üniversitesi'nde önce odası değiştirilmiştir sonra 1 ay uzaklaştırma almıştır. Ayrıca bizim ırkçı ve mezhepçi bir yaklaşım ile davranmamız da mümkün değildir. Ben Hasan E.K. Aleviyim, A.D.'nin ise annesi Kürttür. Koç Üniversitesi gibi bir üniversitede tam burslu okuyan iki öğrenci olarak bizim zaten bu şekilde anlamsız ve dehşet verici bir sebepten dolayı başka bir arkadaşımıza SALDIRMAMIZ akıl mantık sınırlarına uygun bir şey değildir. Kendisi, gerçekleşmiş olan ve bu dilekçede şikayet olarak sunulmuş olan hususlardan kendisini aklamak ve başına gelenlerin sebebini ırkçılık/ayrımcılık olarak göstermek adına böyle kötü niyetli bir yola gitmiştir.

HABERLER, F.B.'NİN ŞİKAYETİNDE BİLE BÖYLE ŞEYLER SÖYLEMEMİŞ OLDUĞU HALDE, SANKİ KENDİSİNE IRKÇI SAİKLERLE KÜRT VE ALEVİ OLDUĞU İÇİN SALDIRILMIŞ VE İŞKENCE EDİLMİŞ GİBİ, YALAN İFADELERLE DOLUDUR. BU HABERLERDE HASAN E.K.'NİN "ÜTÜ BASTIĞI" , "KEMERLE DÖVDÜĞÜ" GİBİ İFADELER VAR. ÜTÜ BASMAK GİBİ BİR İDDİADA F.B. BİLE BULUNMUYOR. KEMERLE DÖVMEK KONUSUNDA DA, F.'NİN DE BEYANI VE SES KAYDINDA GÖRÜLDÜĞÜ ÜZERE SADECE BİR KEZ YUMUŞAK VURUYORUM, BU DA MEŞRU SAVUNMA KAPSAMINDA ZATEN. BU YALAN HABERLER VE HEDEF GÖSTERİLME SONUCUSOSYAL MEDYADA BELİRLİ POLİTİK GRUPLARIN ORGANİZE ETTİĞİ LİNCE MARUZ KALMIŞ DURUMDAYIZ. SOSYAL MEDYA ÜZERİNDEN BİZE VE AİLELERİMİZE YÖNELİK ONLARCA AÇIK ÖLÜM, İŞKENCE, TECAVÜZ TEHDİDİ ALIYORUZ. YERİM VE TÜM KİŞİSEL BİLGİLERİM BİLİNMEKTE, HEDEF GÖSTERİLMEKTEYİM.

Öğrenci yurdunda TÜBİTAK birincisine işkence iddiası! Koç Üniversitesi ve Ümit Özdağ'dan art arda açıklamalar

"VEHBİ KOÇ ONUR ÖDÜLÜM VAR"

BenHasan E.K.;%100 burslu Koç Üniversitesi Hukuk Fakültesi ve Psikoloji Bölümleri çift anadal öğrencisiyim. Koç Üniversitesi'nde eğitim görmüş olduğum akademik dönemlerin her birinde Dekanlık Şeref Listesi'ne girmeye hak kazanmış olup aynı zamanda Vehbi Koç Onur Ödülüm de vardır. Eğitim hayatım boyunca hiçbir dersten kalmadım. Okuduğum iki bölümde de hem hocalarım hem arkadaşlarım tarafından sevilen bir öğrenciyim. Daha önce hiçbir disiplin olayına karışmadım ve sicilim temizdir.

"YAŞANAN OLAYLARIN SEBEBİ OLARAK ALEVİ-KÜRT OLMASINI GÖSTERİYOR"

F.B. isimli öğrenci, ülkemizdeki çeşitli azınlık grupların mensubu olması hususunu ve bu azınlık grupların ne yazık ki Türkiye'de belirli sosyal çevreler tarafından kötü muameleye ve ayrımcılığa maruz kalıyor olduğu iddialarınıkötü niyetli ve gerçekle hiçbir alakası olmayan bir şekilde, kendisini içinde bulunduğu zincirleme cinsel taciz sarmalından çıkarmak ve yaşanan olayların sebebi olarak Alevi-Kürt olmasını gösterip kendini aklamak niyetiyle kurtulmaya çalışmaktadır. Bunu kasten ve bilinçli olarak yapmaktadır. Kendisi bana ve A.D.'ye karşı, eğer bir gün başına kötü bir olay gelirse veya hukuki bir yargılama sürecinden geçecek olursa; eşcinsel olmasını, Kürt olmasını ve Alevi olmasını sosyal medyada insanların önüne atıp arkasına bu azınlık grupların ve medyanın desteğini alarak kendini aklayabileceğini düşündüğünü anlatmıştır. Şu anda da yapmakta olduğu şey tam olarak budur." Kamuoyunun bilgisine sunarım."

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Koç Üniversitesi Zafer Partisi Ümit Özdağ Tübitak Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kapıcılar Kralı konusu ne, oyuncuları kimler? Kapıcılar Kralı filmi nerede çekildi, kaç yılında çekildi? Kapıcılar Kralı ne zaman nerede çekildi? Kapıcılar Kralı konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Atla Gel Şaban konusu ne, oyuncuları kimler, film nerede çekildi? Atla Gel Şaban filmi hangi il ve ilçede çekildi, hangi yıl yapımı? Hipodrom nerede? Atla Gel Şaban filmi nasıl bitiyor? Atla Gel Şaban final sahnesi İZLE! Atla Gel Şaban sonunda ne oluyor? Teşkilat CANLI İZLE! Teşkilat 105.bölüm izle! Teşkilat yeni bölüm izleme linki! Teşkilat dizisi yeni bölüm FULL HD İZLE! 28 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 28 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 28 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 28 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İYİ PARTİ'NİN YENİ GENEL BAŞKANI KİM OLDU? Meral Akşener'in yerine kim geçti? Eski Fenerbahçe yıldızı Papiss Cisse kaç TL'ye futbol oynuyor? Beşiktaş neden kırmızı kart yedi? #9917 Beşiktaş sahada neden 10 kişi? Fenerbahçeli İsmail Yüksek neden oyuna devam edemedi? İsmail Yüksek'e ne oldu? İYİ Parti Genel Başkan seçimi üçüncü tura mı kaldı? İYİ Parti'de seçim ne oldu, sonuç ne? GÜNAY KODAZ KİMDİR? İYİ Parti Genel Başkan adayı Günay Kodaz nereli, kaç yaşında? MEHMET TOLGA AKALIN KİMDİR? İYİ Parti Genel Başkan adayı Mehmet Tolga Akalın nereli, kaç yaşında? MÜSAVAT DERVİŞOĞLU KİMDİR? İYİ Parti Genel Başkan adayı Müsavat Dervişoğlu nereli, kaç yaşında?
500

Yorumlar (21)

Cengiz Ayhan:

Üniversite de bu ırkçılık varsa bittiğimizin özetidir.

138
147
yanıtYanıtla
Onder Yildiz:

Okuduğunu bile anlayamayan,oksijen israfı insanları gördükçe bittiğimizin resmidir bu.

yanıt203
yanıt52
Cengiz Ayhan:

Önder saçmalıyorsun oksijen al tekrar oku yapılan ırkçılığı okuuuuu

yanıt33
yanıt66
Cengiz Ayhan:

Onder okuduğunu anlayamıyorsan sende ırkçısın

yanıt27
yanıt60
ibrahim kırtay:

saldırıya uğradığını iddia eden fb. her ne kadar ırkçılık nedeniyle bu şiddete maruz kaldığını söylese de karşı taraf olayın ırkçılık değil cinsel sorun nedeniyle meydana geldiğini açıklamaktadır. insanları dil,din,ırk, renk vs. sebeblerle bölmeye çalışmayalım,dost olalım kardeş olalım arkadaş olalım ama bölücü olamayalım.

yanıt45
yanıt10
EVO20 :

Haberin yarısını okuyarak yapan beyinsizleri gördükçe ne kadar oksijen israfının ortalıkta dolandığını bir kez daha görüyorum!

137
33
yanıtYanıtla
Malatyalı:

Sen haberin hepsini okusaydın, ses kayıtlarındaki cümleleri okusaydın sende böyle demezdin. İyi incele bakalım derim.

yanıt27
yanıt24
Malatyalı:

Koç üniversitesine yakışmıyor. Ses jsyitlarinda belli ediyor olay. Boşuna milleti kandırmayın. O çocuğa işkence ve ayrıştıran yapıldığı o jayitlarfa vardır. Utanmadan birde cinsellikle suçlanıyor. Bu yapılanlar cezasız kalmamalı. Turkiyeyi ayirimin içine getirilmiş. Bu ve benzeri olaylar kabullenilemez. Türkiye kaybeder.

47
34
yanıtYanıtla
Hayri :

Masum görünen sıradan görünen hareketlerle sinir uçları uyarılıyor hiç biri tesaduf değil böyle buyuk toplumları karıştırmak için kitlesel prokovatif eylemler her zaman ilk denenen yol olmuştur burada görev iktidara düşüyor seçim kazanacam diye hoyratça halkı birbirine düşman etmek politikalarından acilen sıyrılsın seçimi kazansan da kaybetsen de hayat devam eder ama buyuk iç karışıklıklarda hiç bir görüş sahibi rahat uyuyamaz

32
11
yanıtYanıtla
Hsn:

Bu chpliler kadar insan ayrıştıran kendisi gibi düşünmeyenlere hakaret eden bir kitle daha yoktur ama gel gör ki hep hükümet ayrıştırıyor propagandası yapıyorlar tam zeytinyağısınız.

yanıt0
yanıt2
Tüm 21 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title