Haberler

Ödüller Sahiplerini Buldu

Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Tarafından Her Yıl Geleneksel Olarak Düzenlenen Yarışmanın Bu Yıl 12'ncisi Yapıldı.

Yarışmaya kurmaca ve belgesel dalda toplam 140 film başvurdu.Yarışmaya Türkiye'nin yanısıra Fransa, İran, Yunanistan ve Amerikan'da da katılım oldu. Kurmaca film dalında konu sınırlaması olmazken belgesel filmin konusu istanbul'du. Ön eleme sonucu kurmacada 30 film belgesel de 3 film finale kaldı.

Yönetmen Yavuz Özkan, Oyuncu Füsun Demirel, Sinema Eleştirmeni Ali Ulvi Uyanık, Sinema Tarihçisi Agah Özgüç, Müzisyen Atilla Özdemiroğlu, M. ü. İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölüm Başkanı Prof. Dr Şükran Esen ve M. ü. İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr Esra Biryıldız'dan oluşan juri en iyileri belirledi.

Yarışmada dereceye girenlere ödülleri, Marmara üniversitesi İletişim Fakültesi Nişantaşı Kampüsü'nde düzenlenen törenle verildi.

Törende konuşan M. ü. İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölüm Başkanı Prof. Dr Şükran Esen yarışmaya dünyanın dört bir yanından katılım olmasına dikkat çekti. Yarışmaya sadece üniversite öğrencilerin katılmadığını belirten Esen, kısa filme, belgesele gönül veren ve kendini genç hisseden herkesi yarışmaya katılmaya davet etti. Sinema dünyasına yeni eserlerin kazandırılması ve yarışmanın önümüzdeki dönemlerde devam etmesi için büyük çaba harcayacaklarını belirten Esen, kendilerine destek olan herkese teşekkür etti.

ÖDüLLER

En İyi Film: "La Carte"

Yönetmen: Le Lay Stefan

En İyi Görüntü: "Terlik"

Görüntü Yönetmeni: Vedat Özdemir

En İyİ Senaryo: "Terlik"

Senarist: Işıl Sönmez Sarhan

En İyi Oyuncu: "Veda" filmi ile Ethem Onur Sevim

En İyi Özgün Müzik : "38 Derece"

Müzisyen: Murat Sarıdağ

İzleyici Ödülü: "Meret"

Yönetmen: "Hakan Ömer Zorka"

Belgesel Dalı

Övgüye Değer Belgesel: "Kahpe Devran"

Yönetmen: Cahit çeçen

Saffet YİĞİT-İSTANBUL/DHA

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title