Haberler

Oda Tv Davasında Tübitak Raporuna Karşılık Savunmalar Yapılıyor

İstanbul 16.Ağır Ceza Mahkemesinde devam edilen Odatv davasında sanıklar celse arasında mahkemeye ulaşan TÜBİTAK raporuna ilişkin savunmalarını yapıyor.

İstanbul 16.Ağır Ceza Mahkemesinde devam edilen Odatv davasında sanıklar celse arasında mahkemeye ulaşan TÜBİTAK raporuna ilişkin savunmalarını yapıyor.

Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda görülen duruşmada tutuklu sanıklar Yalçın Küçük, Hanefi Avcı, Soner Yalçın, Barış Pehlivan ve Barış Terkoğlu ile tutuksuz sanıklar Nedim Şener, Ahmet Şık, Müyesser Yıldız'ın da aralarında bulunduğu tutuksuz sanıklar hazır bulundu. Duruşmanın başlamasının ardından Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci dosyaya gelen evrakları okudu. Başkan Ekinci daha sonra mahkemeye ulaşan TÜBİTAK raporu ile ilgili sanık ve avukatlarına söz verdi. İlk olarak söz alan Yalçın Küçük, mahkemeye sitem ederek suçsuz olduğunu ancak artık yargılama yapan mahkemelerin bir an evvel kendisiyle ilgili karar vermesi gerektiğini söyledi. Küçük, "Mamak'ta, Silivri'de, DGM'de yargılandım, hapis yattım. Çok şükür yatmadığım cezaevi kalmadı. Siz bizi suçsuz olarak yargılıyorsunuz. Bizi 3 gün yargılayın. Verin cezamızı. Eğer bana 100 yıldan az ceza verirseniz sizi yargıçtan saymam. Bizim suçumuz yok. Kimin ne zaman tutuklanacağı ne zaman serbest kalacağı belli. Bu konuda bir devlet planlaması var" dedi. Ergenekon iddianamelerine atıfta bulunan Küçük, "Ergenekon'u, Oda Tv'yi PKK'yı, Öcalan'ı ben yönetiyorum. Beni hafife almayın. Ben yönetecek olsam Odatv'yi böyle yönetmem. Benim yönettiğim Odatv'de Müyesser Yıldız yazı yazamaz" dedi. Küçük'ün ardından sanıklardan Barış Pehlivan'da taleplerini dile getirerek tahliyesini talep etti. Duruşma şu sıralar diğer sanıklar diğer sanıkların taleplerinin alınmasıyla devam ediyor. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Barış Pehlivan Yalçın Küçük İstanbul Tübitak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title