Haberler

Oda Tv Davası

İstanbul 16.Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edilen Oda TV davasının öğleden sonraki oturumuna, sanıklardan Yalçın Küçük'ün çapraz sorgusu ile devam edildi.

İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edilen Oda TV davasının öğleden sonraki oturumuna, sanıklardan Yalçın Küçük'ün çapraz sorgusu ile devam edildi.

Gazeteci Ahmet Şık, Nedim Şener, Soner Yalçın ve Yalçın Küçük'ün de aralarında bulunduğu 13 sanığın yargılandığı Oda TV davasına verilen öğle arasının ardından devam edilirken, izleyiciler arasında İlhan Cihaner'in de yer aldığı görüldü. Çapraz sorgusu yapılan sanık Yalçın Küçük, üye hakimin Ertuğrul Özkök'ün görevinden ayrılmadan 6 ay önce ayrılacağını ve yerine gelecek kişiyi nasıl bildiği sorusuna, "Ben Hürriyet satıldı diye yazdım. Nasıl doğru çıktı şaşırıyorum. Ben bunları söyleyemem. Ben Zekeriya Öz'e de görevden alacaklar dedim. Nereden söylüyorum bilmiyorum. Bunları araştırsınlar, bana da söylesinler" yanıtını verdi.

Üye hakim, gazeteci Oray Eğin ile telefon görüşmesinde, "Siz, 'Enis'te (Berberoğlu) bende kayıtları var. Her gittiğimde çok hesap soruyorum' diyorsunuz. Ne kayıtları var sizde, ne hesabı soruyorsunuz? Konuşmanın devamında 'İsrail bu adamdan vazgeçti' diyorsunuz. Bu konuşmanızı açıklayabilir misiniz?" diye sordu. Bunun üzerine Küçük, "O zaman DYP Genel Başkanı olan Mehmet Ağar, Sinan Aygün, Enis Berberoğlu, Yiğit Bulut'la konuşmuştuk. Onlar kaydedilmiş. O kayıtlardan bahsediyorum. Hesap sorma işini hatırlamıyorum, bilemiyorum. Bana da anlamlı gelmiyor" dedi.

"Soner Yalçın'ın bir telefon görüşmesinde PKK'ya yanaştığınızı, çok milliyetçi bulunca ayrıldığınızı, 'PKK'yı milliyetçi bulmasaydı bir numara olurdu' diyor. PKK ile irtibatınız nedir?" sorusu üzerine Küçük, "Soner Yalçın'ın o kadar zeki olduğunu bilmiyordum. Ben kimseye yanaşmadım. Ben 70'li yıllarda Kürtler var dedim diye cezaevinde yatarken yanımızda Kürtler yoktu, PKK da yoktu" diye konuştu.

Küçük'ün ardından tutuklu sanıklardan Soner Yalçın'ın çapraz sorgusuna geçildi. Yalçın çapraz sorgusu sırasında, terör örgütü PKK'yı zor durumda bırakan bir haberi neden yayınlatmadığıyla ilgili soruya kimsenin özel hayatına ilişkin haber yapmadıkları cevabını verdi. Üye hakimin, "Aylık geliriniz 5 bin TL diyorsunuz. Halk TV'yi alma girişimleriniz var. Aylık 5 bin TL gelirle nasıl alabilirsiniz?" sorusu üzerini Yalçın, "Ek klasörlere bakmak lazım. Yazdığım kitaplar, filmler görülür. Kanalı almanın değişik yolları var. Eviniz vesaire varsa kredi çekersiniz" dedi.

Bir telefon görüşmesinde 'Ergenekon paratoneri olduk, başka haberimiz yok mu?' ve 'vurun kaçın' şeklindeki ifadeleri hatırlatılan Yalçın, "Söylemek istediğim, medyada okul görevi yapan yayın organları vardır. Oda TV de bence 21. yüzyılda okul görevi yapan kurumdur. Sadece çalışmazlar, öğretmenlik de yaparım ben onlara. Burada söylemek istediğim haberde eşik konusu vardır. Sürekli aynı haberi yaparsanız halkın ilgisi azalır. Onu ifade etmek istiyorum" cevabını verdi.

Bir başka telefon görüşmesinde terör örgütündeki kadınların cinsel hayatlarıyla ilgili bir haberi yayınlatmadığı, örgütün tek parça kalması gerektiği şeklindeki ifadelerini hatırlatan üye hakimin "PKK'yı zor durumda bırakacak haberi yayınlamıyorsunuz neden?" sorusuna ise

Yalçın, "Oda TV olarak hiçbir şekilde hangi örgüt, kurum olursa olsun özel hayata ilişkin haber yapmayız. Doğruluğu yanlışlığı kontrol edilemeyen belden aşağı haber yapmayız" karşılığını verdi.

Duruşma, sanıklardan Barış Terkoğlu'nun çapraz sorgusu ile devam ediyor. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Soner Yalçın Yalçın Küçük ahmet şık istanbul Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title