Haberler

Öçal: "Müslümanları Kabul Etmezseniz, Kendinize Zindan Oluşturursunuz"

Memur-Sen Kadınlar Komisyonu Genel Başkanı Habibe Öçal, Batı ülkelerinin Müslümanlar ile barışı sağlamaları gerektiğini belirterek, “Ya Müslümanları kabul edersiniz ya da kendilerinize zindanlar oluşturursunuz. Bugün besleyip büyüttüğünüz terör sizi de kuşatmış durumda.

Memur-Sen Kadınlar Komisyonu Genel Başkanı Habibe Öçal, Batı ülkelerinin Müslümanlar ile barışı sağlamaları gerektiğini belirterek, "Ya Müslümanları kabul edersiniz ya da kendilerinize zindanlar oluşturursunuz. Bugün besleyip büyüttüğünüz terör sizi de kuşatmış durumda. Batı derhal Müslüman karşıtı politikalardan vazgeçip barış için üzerine düşen görevi yerine getirmek zorunda" dedi.

Memur-Sen Adana Şube Başkanlığı'nın düzenlediği "Adana Öncü Kadınlar Buluşması" etkinliği Yüreğir Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Toplantının açılışında konuşun Memur-Sen Adana İl Temsilcisi Mehmet Sezer, katılımcılara teşekkür etti.

Memur-Sen Kadınlar Komisyonu Genel Başkanı Habibe Öçal ise 16 Nisan'da gerçekleştirilecek halk oylaması için Memur-Sen olarak iradelerini ortaya koyduklarını söyledi.

Türkiye'nin bulunduğu süreç içerisinde yoğun bir tempo içinde çalıştıklarını belirten Öçal, "Memur-Sen olarak başkanlık sistemi konusunda tercihimiz 'evet' dedik. Bunu siyasi ya da ideolojik bir seçim olarak kabul etmiyoruz. Bunun, tamamen vatan, millet, mazlumlar ve ümmet davası ve tercihi olduğuna inanıyoruz. Bu yüzden de tercihimizi 'evet' yönünde kullanıyoruz" ifadelerini kullandı.

"Analık haklarımızı kullanamıyoruz"

Kadınların çalışma hayatında sıkıntılar çektiğini belirten Habibe Öçal, annelik haklarını kadınların kullanamadığını söyledi. Öçal, "Bizim analık haklarımızın bir an önce iyileştirilmesi ve çalışan huzurlu kadın tanımına uygun kadınların çalışma hayatında tekrar kendilerine yer bulmasını istiyoruz" dedi.

28 Şubat post modern darbe sürecini yapan üst akılların kadınlar üzerinde kutuplaşmaya gittiğini ifade eden Öçal, şöyle devam etti:

"Toplumsal dönüşümlerin dinamiğinde hep kadınlar oldu. Kadınlar politik kuşatmalarında sürekli merkezine alındı. Bizler 28 Şubat'ı yaşayan kadınlar olarak sürekli ötekileştirici yaptırımlara maruz bırakıldık. 28 Şubat'ın üst akılcıları irtica ile mücadele altında kadınlar üzerinden bir politika yürüttüler. Kadınları kendi arasında kutuplaştırmaya kalktılar. Biz bu kutuplaşmayı asla kabul etmedik ve kabul etmiyoruz. Bizler beraber iş yapabilme kavramı altınca çalışmak istiyoruz."

"Terör Batı'yı da kuşatmış durumda"

Başörtülü kadınlara şu anda Batı ülkelerinde karşı çıkıldığını ifade eden Öçal, Batı'nın bir an önce Müslümanlar ile aralarını düzeltmesi gerektiğini belirtti. Öçal, şunları kaydetti:

"Bu ayrımcı dil tek Türkiye'de yaşanmıyor. Batı'da yaşanan da bundan farklı değil. Almanya ve Fransa'da anayasa mahkemesine başvuran 2 kadın başörtülü olmalarından dolayı aleyhlerinde karar verildi. Bugün Batı da utanca sebebiyet veren karara imza attı. Batı, ya Müslümanları kabul edersiniz ya da kendilerinize zindanlar oluşturursunuz. Bugün besleyip büyüttüğünüz terör sizi de kuşatmış durumda. Batı derhal Müslüman karşıtı politikalardan vazgeçip barış için üzerine düşen görevi yerine getirmek zorunda."

Etkinlik, AK Parti İstanbul eski Milletvekili Halide İncekara'nın 16 Nisan'da gerçekleştirilecek referandumda vatandaşların neden 'evet' demesi gerektiğini anlatan sunumu ile son buldu. Programa AK Parti Adana Milletvekili Fatma Güldemet Sarı ve çok sayıda Memur-Sen üyesi katıldı. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Yüreğir Kültür Merkezi Memur Sen 28 Şubat Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title