Haberler

Obama Afro Türkler Seni Çok Seviyor

Osmanlı Devleti'nin Son Dönemlerinde, Tütün ve Pamuk Tarlalarında Çalıştırılmak Üzere Anadolu'ya Getirilen Afrika Kökenli Türk Vatandaşları, Barack Obama'nın ABD Başkanı Seçilmesine Sevindiklerini Söylediler.

Osmanlı Devleti'nin son dönemlerinde, tütün ve pamuk tarlalarında çalıştırılmak üzere Anadolu'ya getirilen Afrika kökenli Türk vatandaşları, Barack Obama'nın ABD Başkanı seçilmesine sevindiklerini söylediler.

İŞTE AFRO TÜRKLER'İN OBAMA SEVİNCİ / FOTO GALERİ

Muğla'nın Ortaca, Dalaman ve Köyceğiz ilçelerinde yaşayan bir grup Afrika kökenli Türk vatandaşı, Barack Obama'nın ABD Başkanı seçilmesinden duydukları memnuniyeti ifade etmek üzere bir araya geldi.

Ortaca ilçesinde “Toprak Ana” adlı tesiste düzenlenen dayanışma toplantısında Obama'nın ABD Başkanı seçilmesini kutlayan Afrika kökenli Türk vatandaşların, “Barack Obama Seni Çok Seviyoruz, Obama Seni Muğla'ya Bekliyoruz” yazan pankartlar taşıdı.

“20 BİN AFRİKA KÖKENLİ TÜRK VATANDAŞI...”

Barack Obama'nın ABD Başkanı seçilmesine sevinen Afrika kökenli Türk vatandaşları adına AA muhabirine açıklama yapan Afrikalılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Ali Karakuş, Batı Ege'de yaşayan Afrika kökenli Türk vatandaşlarını bir araya getirmek üzere bir yıl önce İzmir'de dernek kurduklarını söyledi.

Muğla'nın Milas, Ula, Köyceğiz, Ortaca ve Dalaman ilçelerinde yaklaşık 20 bin Afrika kökenli Türk vatandaşının yaşadığını belirten Karakuş, şöyle devam etti:

“Derneğimizin amacı, Türkiye'de yaşayan Afrika kökenli Türk vatandaşlarına sahip çıkmak. Kökenimiz Afrika kıtası olmasına rağmen Türkiye'de doğup büyümekten ve Türk vatandaşı olmaktan gurur duyuyoruz. Atalarımız Kurtuluş Savaşı'nda düşmana karşı kahramanca savaşmış. Türkiye'de yaşamak herkese nasip olmaz. Atalarımız, Kenya, Somali, Cezayir, Sudan, Mısır ve Libya'dan Anadolu'ya getirilmiş.”

Afrika kökenli Türk vatandaşlarının tütün ve pamuk tarlalarında çalıştırılmak üzere ilk olarak 18'inci yüzyılın ortalarında Anadolu'ya getirildiğini bildiren Karakuş, şöyle dedi:

“Afrika kökenlilerden ikinci grup ise 1900'lerin başında Mısır Hıdivi Abbas Paşa tarafından işletilen Dalaman'daki üretim çiftliğine çalıştırılmak amacıyla getirilmiş. Dalaman'daki çiftlik kapanınca Atatürk döneminde devlet bizlere bedelsiz toprak vermiş.”

Ali Karakuş, Osmanlı Devleti zamanında ve sonraki Cumhuriyet devrinde Afrika'dan gelenlerin çok iyi muamele gördüklerini vurgulayarak, “Köle ticareti yoluyla İngiltere, Fransa, Avustralya gibi ülkelere götürülen Afrikalılar, kültürlerini kaybetmişler. Toplu olarak yaşamalarından dolayı Türkiye'deki Afrika kökenliler kültürlerini korumuş” diye konuştu.

“OBAMA'YI MUĞLA'YA DAVET EDECEĞİZ”

Barack Obama'nın ABD Başkanı seçilmesinin Türkiye'de yaşayan Afrika kökenlileri çok sevindirdiğini ifade eden Ali Karakuş, şunları söyledi:

“Afrika kökenli bir insanın ABD Başkanı seçilmesine sevindik. Obama'nın dünyaya barış ve huzur getirmesini temenni ediyorum. Obama'nın göreve başlamasıyla birlikte dünyanın farklı noktalarında yaşayan yoksul insanlara ABD'nin bakış açısının değişmesini ümit ediyorum. Türkiye'nin Obama'nın kuracağı yönetimle dostane ilişkiler kuracağına inanıyoruz. Türkiye'de yaşayan Afrika kökenli Türk vatandaşları Obama'nın Türkiye'ye gelmesini bekliyor. Yemin töreninin ardından Obama'yı Muğla'ya davet edeceğiz. Obama Muğla'ya gelirse kurban keserek karşılayacağız.”

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title