Haberler

O Komutan Törende

Cumhuriyet'in 85'inci Yıldönemü Kayseri'de de Törenlerle Kutlandı.

Cumhuriyet’in 85'inci yıldönemü Kayseri’de de törenlerle kutlandı. Kayseri’deki resmi geçit sırasında en çok ilgiyi, bir süre önce Hakkari’de operasyona giderken, bulunduğu helikopterin kırıma uğraması sonucu sağ bacağından yaralanan Kayseri 1’nci Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Ömer Faruk Küçük gördü. Bayrama katılan askeri ve mülki erkanın ‘Geçmiş olsun’ dileklerini ilettiği ve sağ ayağındaki çatlak nedeniyle aksayarak yürüyen Tuggeneral Küçük, tören boyunca elindeki bayrağı bırakmadı.

KAYSERİ'DEKİ KUTLAMALARDAN FOTOĞRAFLAR

Kayseri’de Cumhuriyet bayramı kutlamaları önce Valilikte Vali Mevlüt Bilici'nin kutlamaları kabul etmesiyle başladı. Hakkari’de bölücü terör örgütü mensuplarıyla çarpışmaya giderken, bulundukları helikopter kırıma uğrayan, 1 askerin şehit olduğu kazada 15 askeriyle birlikte yaralanan 1'inci Komando Tugay Komutanı Ömer Faruk Küçük, aksayarak yürüyüp, Mustafa Kemalpaşa Bulvarı'ndakitörene eşi Fatma Küçük ile birlikte geldi. Protokol tribününde üçüncü sıraya oturan ve kendisine geçmiş olsun dileklerini ileten askeri ve mülki erkanla bayramlaşan Tuğgeneral Ömer Faruk Küçük, elindeki Türk Bayrağı'nı sallayarak “Bu benim Kayseri’deki ilk Cumhuriyet Bayramım” dedi.

‘MİLLETÇE KENETLENMELİYİZ’

Kayseri Valisi Mevlüt Bilici törende yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Türkiye’nin jeopolitik konumu, komşularında süregiden istikrarsızlık ve yanıbaşındaki yangın ve terör belası, ülkemizin her zamankinden daha fazla güçlü olmasını gerektirmektedir. Millet olarak kuvvetli olmak, birlik ve beraberlik içinde bulunmak, tüm engelleri aşmak için el ele vermemiz gerekmektedir. Atatürk’ün ‘en büyük eserim’ dediği Cumhuriyet değerimizin etrafında her zamankinden daha güçlü kenetlenmeliyiz. Milletimiz, kardeş kavgası çıkarmak için beyhude bir çaba içinde olan şer ve nifak odaklarına bir kez daha anlamlı yanıt verecektir. Bölücü terör örgütünün hain saldırıları asla amacına ulaşmayacaktır. Etnik kökeni, inancı ve yaşam biçimi ne olursa olsun hiç bir vatandaşımızın devletine, milletine, bayrağına, vatanına ve Cumhuriyetin değerlerine sadakatinden asla şüphe duymuyoruz.”

AB eğitim projesi kapsamında Kayseri’ye gelen İtalyan, İskoç, Bulgaristan ve Romanya ile özel bir davetle Kayseri’ye gelen Bosna Hersekli eğitimci ve ögrencilerin de izlediği Cumhuriyet Bayramı töreninde, 1!inci Komando Tugayı kar komandoları bembeyaz giysileriyle dikkati çekti.

 

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

title