Haberler

Valiler Çadır Kentte İncelemeler de Bulundu

Güncelleme:

Koordinatör Vali Veysel Dalmaz ve Mardin Valisi Ahmet Cengiz, çadır kentte incelemelerde bulundu.

Türkiye'ye sığınan Suriyelilerin koordinasyonuyla görevlendirilen Vali Veysel Dalmaz ve Mardin Valisi Ahmet Cengiz, Nusaybin'de yapılan çadır kentte incelemelerde bulundu.

Akçatar köyü mevkisinde yapılan çadır kente gelen valiler Dalmaz ve Cengiz, Nusaybin Kaymakamı Abdulhalim Can, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Yavuz Köse, İlçe Emniyet Müdür Vekili Hüseyin Cavit Ak, Türk Kızılayı ve AFAD yetkilileri tarafından karşılandı.

Çadır kent alanında incelemelerde bulunan Vali Dalmaz, alan hakkında Mardin Valisi Cengiz ve Nusaybin Kaymakamı Can'dan bilgi aldı.

İncelemelerin ardından açıklamada bulunan Vali Ahmet Cengiz, Suriye'nin içinde bulunduğu durumun herkesçe bilindiğini belirterek, Suriyeliler için Türkiye'de birçok barınma merkezi bulunduğunu ve Nusaybin'de de yeni bir barınma merkezi yapıldığını söyledi.

Cengiz, şu anda Midyat'ta 3 bin kişiyi geçici olarak misafir ettikleri bir merkez bulunduğunu anımsatarak, "Buranın yaklaşık kapasitesi 15-20 bin kişilik olacak. Misafir kabul etmeye kısmen hazırız ve 10 gün içerisinde misafirlerin gelmesini bekliyoruz" dedi.

Koordinatör Vali Dalmaz ise Nusaybin'deki çadır kentin diğer barınma alanlarından farklı olacağına değinerek, merkezdeki çadırların 6 ya da 8 kişilik bir ailenin kalacağı bölmelerden oluştuğunu ifade etti.

Türkiye'nin Suriyeli misafirlerini ağırladığını, her türlü imkanı onlara seferber ettiğini ve hiçbir sıkıntı yaşanmadığını kaydeden Vali Dalmaz, şöyle konuştu:

"Diğer komşu ülkelere bakacak olursak Suriyeli vatandaşlara belirli bir alan tahsis edilip o alanda hiçbir çalışma yapılmadan, 'kalırsanız burada kalın, kalmasanız kalmayın' der gibi bir hava var. Ama Türkiye öyle değil. Kendi insanına nasıl davranacaksa Suriyeli misafirlerine de aynı şekilde davranıyor. Valilerimiz, AFAD ve Türk Kızılayı ekiplerimiz başta olmak üzere tüm arkadaşlarımız Türk misafirperverliğine yakışan bir misafirperverlikle gayret gösteriyor. Bu insani yardım anlamında Türkiye bir destan yazıyor. Suriye ile geçmişe dayanan gönül bağımız, yakınlığımız ve ailevi bağlarımız var. Bu yardımları boynumuzun borcu olarak görüyoruz." - Mardin

Kaynak: AA / Güncel

Veysel Dalmaz Ahmet Cengiz Türkiye Mardin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title