Haberler

Nuriye Or Kişisel Rölyef Sergisi

Güncelleme:

İnegöl Kent Müzesi 48.sergiye ev sahipliği yapıyor.

Halk Eğitim Merkezi usta öğreticisi Nuriye Or'un kişisel Rölyef (kabartma) sergisinin açılışı düzenlenen törenle gerçekleştirildi. Sergi 30 Nisan - 12 Mayıs tarihleri arasında izlenime açık kalacak.

Serginin açılışında konuşan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İnegöl Kent Müzesinin kurulduğu günden bu yana kültürel etkinliklerin merkezi haline geldiğini belirterek, birbirinden farklı sergi açılışları ile İnegöl'de sergi açılışlarının merkezi konumunda olan Kent Müzesinin bu yönüyle de ilçeye ayrı bir değer kattığını söyledi.

İnegöl Kent Müzemizin 48. sergisi olan "Nuriye Or Kişisel Rölyef Sergisi"nin açılışını gerçekleştirmek için toplandıklarını belirten Aktaş, Rölyefin ne olduğu ile ilgilide kısa bir bilgi verdi: "Rölyef: bir figür veya bir süsleme unsurunun, düz zemin üzerindeki çıkıntısı yani resimlerin üzerine yapılan yükseltme ya da çökertmelere denir. Rölyefin bir diğer adına da kabartma denir. Derinliği olan 3 boyutlu resim diye tabir edebiliriz" dedi.

Birbirinden değerli 29 eseri yaparak hayranlık uyandıran Nuriye Or'u tebrik eden Aktaş, 30 Nisan – 12 Mayıs tarihleri arasında izlenime açık kalacak olan sergiyi gezmeye tüm ilçe halkını davet etti.

Kaymakam Aziz İnci ise serginin açılmasında emeği geçenlere teşekkür etti. İnsanların sanat yönlerini ortaya çıkaran her etkinliğin desteklenmesi gerektiğini söyleyen İnci, bu kapsamda İnegöl Kültür Sanat ve Gençlik Merkezi ile İNESMEK kurslarının önemine değindi.

Açılışa katılan Bursa Vali Yardımcısı Vedat Müftüoğlu'da Kent Müzesi'nin İnegöl'e kazandırılmasında başta Belediye Başkanı Alinur Aktaş olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederek, Nuriye Or'u da yapmış olduğu çalışmalardan dolayı tebrik etti.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Alinur Aktaş Aziz İnci İnegöl Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title