Haberler

Numan Kurtulmuş Gaün'de Konferans Verdi

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Gaziantep Üniversitesi'nde (GAÜN) 'Küresel Medeniyet Krizi ve Çıkış Yolu' konulu konferans verdi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Gaziantep Üniversitesi'nde (GAÜN) 'Küresel Medeniyet Krizi ve Çıkış Yolu' konulu konferans verdi.

Numan Kurtulmuş, GAÜN Ekonomi Topluluğu, Yönetim ve Kariyer Topluluğu ile Ünigenç Düşünce Koluna üye öğrencilere 'Küresel Medeniyet Krizi ve Çıkış Yolu' konusunu ele alan bir konferans verdi. GAÜN Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen konferansa AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'un yanı sıra GAÜN Rektörü Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun, AK Parti İl Başkanı Ahmet Uzer, GAÜN Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Türkay Dereli, Prof. Dr. Ali Gür, Rektör Danışmanları Prof. Dr. Cahit Bağcı, Prof. Dr. Mehmet Yaşar Gündoğdu, Doç. Dr. Murat Ağarı ve Genel Sekreter Ercan Eroğlu'nun yanı sıra çok sayıda öğrenci katıldı.

Günümüzde çok önemli bir krizler döneminin içersinden geçtiğimizi söyleyen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kurtulmuş, bu krizleri iyi algılamak, iyi anlamak ve bu krizlere iyi cevaplar oluşturabilmek mecburiyetinde olduğumuzu söyledi. Kurtulmuş, krizlerin çok yönlü etkisinin olduğuna dikkat çekerek, şöyle devam etti:

"Krizler sanıldığı gibi sadece dünyanın belirli bir bölgesini kısıtlayan, sadece belirli bir bölgesinde etkileyen krizler yumağı değildir. ya da sadece bir tek alanda karşımıza çıkan krizler değildir. Krizler hem küresel ölçeklidir hem de çok farklı toplumsal alanları kapsayan krizlerdir. Eğer eldeki veriler böyle devam ederse önümüzdeki dönemler içersinde de gıda krizi gibi, su krizi gibi, enerji krizi gibi birtakım krizlerle karşı karşıya kalmamız muhtemeldir diye düşünüyorum. Dolayısıyla bu kriz iyi tanımlanmak zorundadır. Bu kriz uygarlık krizidir son iki üç asırdır dünyayı sadece kurumları kuruluşlarıyla değil, aynı zamanda düşüncesiyle, düşünce sistematiğiyle, paradigmasıyla etkileyen modern batı uygarlığının krizidir. Bu modern batı uygarlığının krizi aslında küresel olarak bütün dünyayı etkilemektedir."

Medeniyetin iki kavramdan oluştuğunu söyleyen Numan Kurtulmuş, "Bunlardan bir tanesi tahayyüldür. Tahayyül hayal kökünden gelmektedir. Zihninizde nasıl bir dünya, nasıl bir insan ilişkileri, nasıl insan kainat ilişkileri, nasıl bir toplumsal düzen hayal ediyorsunuz. Yani zihninizde oluşmuş olan, sizin değerlerinizden, sizin dünyaya bakışınızdan oluşan hayaller küresi. İkincisi ise medeniyetler bu hayal dünyaları üzerinden surete dönüşür. Buna da tasavvur diyoruz. Tasavvur resmetmekten geliyor. Yani insanlar Mimar Sinan İstanbul'a Süleymaniye'yi yaparken, Edirne'de Selimiye'yi yaparken, Topkapı Sarayı yapılırken insanlar zihin dünyalarında olanı somuta erdiriyorlar"

dedi.

Kurtulmuş, "Türkiye taşıdığı medeniyet birikimiyle, tarihten getirdiği büyük gücüyle bugün sahip olduğu stratejik avantajlarıyla özellikle dünyanın bu kadar çok problemli olduğu bir dönemde gerçekten tam bu anlamda Türk insanının üzerine düşen bu topraklarda, dünyada adaleti, hakkaniyeti, insafı, vicdanı, dayanışmayı, insanlığı anlatacak yeni bir sözü söylemektir. Bu büyük iddiaya sahip olmadan dünya üzerinde bizim milletimizin, bizim medeniyet coğrafyamızın çok ciddi bir şekilde ileriye doğru atılım yapması mümkün değildir" diye konuştu.

Konferansta konuşan Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun, şunları söyledi:

"Üniversite olarak toplumla bütünleşme, topluma katma değer üretme, toplumun geleceğine yön veren bir ışıma noktasındaki misyonumuzu sürdürmek için elimizden geleni yapıyoruz. Bu anlamda sosyal, kültür ve sanata, insana, düşünceye dair bütün etkinlikleri olağan gücümüzle hem kendi öğrencilerimiz için hem de toplum için bir şeyler üretip bir katma değer üretip, toplumun ileri gitmesinde öncü bir kurum olmaya çalışıyoruz. O itibarla da bugün feyz alacağımız bir konuşma olacağını düşünüyorum. Bu konferansı bize verme, birlikte olma şerefini bahşettiği için Prof. Dr. Numan Kurtulmuş'a teşekkür ediyorum."

Konferansın sonunda Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun tarafından, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'a hediye takdim edildi. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Gaziantep Üniversitesi Numan kurtulmuş Yavuz Coşkun Ak Parti Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title