Haberler

Nükleer, Biyolojik ve Kimyasal Patlamalara Karşı

Güncelleme:

Tarsus itfaiyesi ''Nükleer, Biyolojik ve Kimyasal Patlamalara Karşı" seminere katıldı

Tarsus Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri, 'Nükleer, biyolojik, kimyasal ve konvansiyonel silah tehditlerine karşı korunma yöntemleri ve patlama kaynaklı yangınlara müdahale' konulu seminere katıldı.

Akademi Network tarafından verilen seminer, 14'er saat olmak üzere 2 gün sürdü.

Belediye tesisleri Yeşil Salonda verilen seminerde Uluslararası İlişkiler ve Güvenlik uzmanı Prof.Dr Mesut Hakkı Caşın, Sağlık ve Afet Yönetimi Uzmanı Prof.Dr. Nilgün Sarp, Adli Tıp Uzmanı Prof.Dr. Nevzat Alkan ve Güvenlik ve Strateji Uzmanı Dr. Süleyman Özmen konuşmacı olarak katıldı.

Seminerin açılışına katılan Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, günümüz şartlarında bu tür eğitimleri herkesin alması gerektiğini belirterek, konuşmacı bilim adamlarına katkılarından dolayı teşekkür etti.

Gelişen teknolojiler dikkate alınarak, itfaiye teşkilatında görevli personelin meydana gelecek olaylara daha bilimsel yaklaşmak, bilgi ve deneyimlerini arttırmak amacıyla, asimetrik savaşta NBC (Nükleer, biyolojik ve kimyasal) ve konvansiyonel saldırılara karşı korunma yöntemleri, ilk müdahale, patlama kaynaklı yangınlara müdahale ve kriminal tedbirlerin amaçlandığı seminerde birinci gün, günümüze yaşanmakta olan asimetrik tehdidin-sosyo-psikolojik boyutlarının değerlendirmesi, NBC ve konvansiyel silah sistemleri, silah sistemlerinin yol açabileceği tahribat ve muhtemel yıkım etkisine karşı halkın ve itfaiye teşkilatının alması gereken tedbirler ile teşkilata düşebilecek görevler hakkında bilgi verildi.

İkinci gününde ise konvansiyonel ve örtülü savaşın hukuki boyutları ile tarafları, risk analizi ve ilgili birimler ile koordinasyon, NBC ve konvansiyonel silah sistemlerinin yol açabileceği tahribat ve muhtemel yıkım etkisi neticesinden alınması gereken korunma önlemleri ilk yardım, adli tıp yaklaşımı ve kriminal tedbirler hakkında itfaiyeciler bilgi aldı.

Seminerin sonunda İtfaiye Müdürü Mehmet Akça, bilim adamlarına plaket ve çiçek verdi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Mesut Hakkı Caşın Tarsus Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title