Haberler

Norveç'te Mevsim Dışı Kar Yağışı Havaalanı Kapattırdı

Norveç'e mevsim dışı yağan yoğun kar havaalanı kapattırdı.

Norveç'e mevsim dışı yağan yoğun kar havaalanı kapattırdı. Tüm İskandinav ülkelerinde son yılların en sıcak mevsimi görülürken, Norveç'in başkenti Oslo'da yoğun kar yağışı nedeniyle Gardemoen havaalanı tüm uçuşlara kapatıldı.

Havaalanı yetkilileri, Germanwings uçağının yaptığı kazadan sonra rizikoyu göze alamayacaklarını belirterek, havaalanı kardan temizleninceye kadar uçuşlara izin verilmeyeceğini bildirdi. Gardemoen Havaalanı Basın Sözcüsü Joachim W. Andersen ülkenin doğu ve güney doğu bölgesinin yoğun kar yağışının etkisi altında kaldığını belirterek "Gardemoen havaalanında tüm uçuşlar iptal edildi. 186 kar küreme aracı ile pistleri temizlemeye çalışıyoruz. Ancak biz temizliyoruz daha araçlar pisti temizlemeden üzerine kar yağıyor. Bizim için insan ve uçakların güvenliği öncelikli geliyor. Onun için havaalanını açık tutma gibi bir rizikoyu göze alamazdık. Umarım kar yağışı durur ve seferler normale döner. Bu arada mahsur kalan yolcularımızı sürekli bilgilendirmeye çalışıyoruz" dedi.

Gardemoen Havaalanı'na giden E6 otobanının da kapatıldığı bildirildi. Hayat sadece Havaalanını değil, Başkent Oslo'da da felce uğradı. Tren ve otobüs seferleri aksadı, merkez istasyonu ve otobüs duraklarında çok uzun kuyruklar oluştu. Norveç kara yolları, başkent Oslo ve çevresindeki yolların açılması için yoğun çaba gösterildiğini izinde olan işçilerinde de geri çağrıldığını bildirdi. Tren yolları da seferlerin gecikmeli olarak yapıldığını duyurdu. - Oslo

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Germanwings Norveç Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title