Haberler

Nobel Ödülü Alan Aziz Sancar HDP'li Vekilin Akrabası Çıktı

Güncelleme:

2015 Nobel kimya ödülünü kazanan Prof. Dr. Aziz Sancar'ın, HDP milletvekili Mithat Sancar'ın kuzeni olduğu ortaya çıktı.

Prof. Dr. Aziz Sancar, Nobel Kimya Ödülü'nü kazan ilk Türk oldu. Sancar, ödülü İsveçli Tomas Lindahl ve ABD'li Paul Modrich ile paylaştı. Hücrelerin hasar gören DNA'ları nasıl onardığını ve genetik bilgisini koruduğunu haritalandıran araştırmaları sayesinde 2015 Nobel Kimya Ödülü'nü kazanan Sancar, Orhan Pamuk'tan sonra Nobel alan ikinci Türk oldu.

HDP'Lİ VEKİLİN KUZENİ

Mardin doğumlu olan Aziz Sancar'ın babası ile HDP Mardin Milletvekili Mithat Sancar'ın babalarının amca çocukları olduğu öğrenildi.


(HDP Mardin Milletvekili Mithat Sancar.)

10 ARALIK'TA TÖREN

Aziz Sancar, Orhan Pamuk'tan sonra Nobel alan ikinci Türk oldu. Nobel Ödülleri, Alfred Nobel'in ölüm tarihi olan 10 Aralık'ta törenle sahiplerine sunulacak.

AZİZ SANCAR KİMDİR?

Kanser konusunda yaptığı önemli çalışmalarla dünya çapında adını duyuran Türk bilim insanı Prof. Dr. Aziz Sancar, kanser tedavisinde "sirkadiyen saat" (ritmik saat) buluşuna imza atmıştı.

Aziz Sancar, ABD'de Kuzey Carolina Üniversitesi Biyokimya ve Biyofizik Bölümü Öğretim Üyesi olarak görev yapıyordu.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Mithat Sancar Alfred Nobel Orhan Pamuk Mardin Güncel Haberler

500

Yorumlar (153)

qw:

yaşasın hdp oylar hdp hdphp hdp hdp

32
19
yanıtYanıtla
yagmur:

Uluslararasi ödüleri hep kürtler almıştır

15
22
yanıtYanıtla
ali:

hahaha say bakayım kimler miş ?

yanıt15
yanıt4
dara:

İlk OSKAR Ödülü Umuda Yolculuk Filmine Kürt . . . Altın Palm Yılmaz Güneye . . YOL Filmi . . . . . İlk PEN Ödülü ve Nobel Adayı Yaşar Kemal . . . devam edelim mi ?

yanıt2
yanıt2
canbey:

yaşasın hdp yaşasın kürtler

29
7
yanıtYanıtla
Ardahanli:

Git amerika ermenistan da fistanli yasa

yanıt0
yanıt1
adam kürt, türk değil:

neresi türk ??? adam kürt oğlu kürt . . . tabi söz konusu başarı olunca hemen sahiplenirsiniz ama söz konusu eşit yurtaşlık , ana dilde eğitim ve yerinden yönetim olunca hemen terörist dersiniz. . kardeşliğiniz gbi samimiyetinizde yalan , sahte . . .

22
9
yanıtYanıtla
daglara sevdali:

kurtler baya bir zeki

27
2
yanıtYanıtla
Her biji 62Mobil-IOS:

Yaşasın HDP ölümüne barış

23
6
yanıtYanıtla
sosyal demokrat müslüman Mobil-ANDROID:

yasasin hdp

23
6
yanıtYanıtla
Tüm 153 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title