Haberler

Hazreti Muhammed'e hakaret eden din adamına idam cezası

Güncelleme:

Nijerya'nın Kano eyaletinde Hazreti Muhammed'e hakaret eden din adamının davası görüldü. Davadan çıkan kararda hakaretlerde bulunan şahsa idam cezası verildi.

Kano Şeriat Mahkemesi, Hz. Muhammed'e hakaret ettiği gerekçesiyle 52 yaşındaki din adamı Kabara'yı idam cezasına çarptırdı. Mahkeme Başkanı İbrahim Sarki-Yola, Kabara'nın Hz. Muhammed'e hakaret ettiğinin sabit olduğunu ve bu yüzden idam cezası verildiğini kaydetti.

İTİRAZ İÇİN SÜRE VERİLDİ

Sarki-Yola, Kabara'nın din adamı olarak görev yaptığı 2 camiye de el konulduğunu söyledi. Mahkeme, Kabara'ya karara itiraz etmesi için 30 gün süre verdi.

GEÇEN YIL GÖZALTINA ALINMIŞTI

Ülkede Kadiriyye İslami Hareketi lideri ve kendini dini adamı olarak tanıtan Kabara, verdiği bir vaazda Hz. Muhammed'e hakaret ettiği gerekçesiyle 16 Temmuz 2021'de gözaltına alınmıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Hz Muhammed Nijerya Güncel Haberler

500

Yorumlar (5)

Doğrucu Davud:

Hz Muhammed hayatta olsaydı, kendisine hakaret edeni idam ettirir miydi? Hz Muhammedin böyle bir sünneti var mı? İdam kararı verenler, o adamın Hz Muhammede olan hakaret duygularını köreltecek ilme sahipler mi acaba? bu idam cezası sadece şeytana hizmet ediyor. İslama zarar veriyor. Beyni olan anlar

55
32
yanıtYanıtla
haksız mıyım:

muhammed'e hakaret eden cahil bir gerizekalıdır. tarafsız herkes kabul ediyor ki peygamberimiz en yüksek ahlaka sahip harika bir insandı

63
13
yanıtYanıtla
Ebu Cureyc:

Elhamdülillah

49
11
yanıtYanıtla
Altay Bozkurt:

SACEDE BIZIM PEYGAMBERIMIZE DEGIL ! YASAMIS HIC BIR PEYGAMBERE HAKARET EDILEMEZ! IDAM DEGILDE SIRTINA 100 DEFA SOPAYLA VURARAK CEZA VERILSE DAHA IYI OLUR! YADA FALAKA, 2 AY YERE BASAMASIN !

32
21
yanıtYanıtla
corci:

Nijeryadaki hukuk sistemiyle çok adaletli bir şekilde yargılanmıştır, eminim. kimsenin kuyruğuna basmamıştır kesin.

22
10
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title