Haberler

Nevşehir - Enerji Bakanı Alaboyun: Seçimde Enerji Arz Güvenliği ile İlgili Sorun Yok

Enerji Bakanı Alaboyun: Seçimde enerji arz güvenliği ile ilgili sorun yok Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Ali Rıza Alaboyun, önümüzdeki 01 Kasım 2015 Pazar günü yapılacak milletvekilliği genel seçimlerinde enerji arz güvenliği ile ilgili sorun bulunmadığını söyledi.

Enerji Bakanı Alaboyun: Seçimde enerji arz güvenliği ile ilgili sorun yok

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Ali Rıza Alaboyun, önümüzdeki 01 Kasım 2015 Pazar günü yapılacak milletvekilliği genel seçimlerinde enerji arz güvenliği ile ilgili sorun bulunmadığını söyledi.

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Ali Rıza Alaboyun, Acıgöl Organize Sanayi Bölgesi'nde bor madeni de kullanarak kurşun geçirmez zırh üreten ülkemizdeki tek tesis olan Boren&Bor Optik fabrikasında incelemelerde bulunmak, Nevşehir Valiliği ile Nar kasabasında bulunan ve kendisini mektup yazarak davet eden Fikret Aktekin Ortaokulu 6-A sınıfından Sude Nur Kart ziyaret maksadıyla Nevşehir'e geldi.

Bakan Ali Rıza Alaboyun ve beraberindeki heyet üyeleri ilk olarak Acıgöl Organize Sanayi Bölgesi'ne gelerek Boren&Bor Optik fabrikasında incelemelerde bulundu ve fabrika yetkililerinden bilgi aldı. Burada basın mensuplarına açıklama yapan Bakan Ali Rıza Alaboyun 'Zırhın ana hammaddesi bor ve karbon bileşiminden elde edilen maddedir. Dünyada en dayanıklı maddelerden biridir. Kolay kolay kırılmaz. Çok sert olduğu için kurşun gibi delici maddelere karşı güvenlik sağlıyor. Burası Türkiye'de kendi çapında ilk olan bir tesistir. Bu tesis ülkemize verdiği be eser açısından yeri doldurulamaz bir üretim teknolojisine sahiptir. Bor, çok değişik alanlarda kullanılıyor. İzocamdan fırına konan borcama kadar her şeyde kullanılır. Bor çok büyük talebi olan bir kullanım değildir. Ama çok stratejik olan bir kullanımdır. Doğada bir milyonda bir mertebede bor olmazsa ağaçlardaki yeşillik olmaz, yumurtalardaki sarılık olmaz. O yüzden bor çok temel bir malzemedir. Ama çok az bir miktarda kullanılıyor. Nasıl yemeklerde baharat veya tuz az olur, böyle bir kullanım olur. Türkiye'de cam sanayinde, gübre, deterjan ve savunma sanayinde kullanılıyor. Tüm dünyada kullanımı yıllık 2 milyon tondur. Türkiye'de bunun yüzde 70'ini karşılıyorö dedi.

Nevşehir Valiliği'ne gelen Bakan Ali Rıza Alaboyun'u Vali Ceylan karşıladı. Valilik Fuaye Salonu'nda basın mensuplarının sorularını cevaplayan Alaboyun 'Seçimlere inşallah sağlık ve sıhhat içerisinde katılım olur. Vatandaşlardan seçimlerde istediğimiz sandığa katılım mümkün olduğu kadar yüksek düzeyde olsun. Temsil kabiliyeti yansısın. 01 Kasım akşamı veya 02 Kasım sabahı vatandaşımızın takdiri ortaya çıksın. Nevşehir'e geldiğimizde Valiliği ve Belediye'yi ziyaret ediyoruz. Sonrasında Nar beldesinde bir kızımızın özel bir davet mektubu Bakanlığa geldi. Oradaki okulda kızımızı ziyaret edeceğiz. Hiç olmazsa gönlünü almış olacağız. Kızımızdan 'hiçbir Bakan buraya gelmedi, ben hiçbir Bakan görmedimö şeklinde duygusal bir mektup yazmış. Buraya gelmişken kızımızı ziyarete de gideceğizö diye konuştu.

Seçimlerde enerji arz güvenliği ile ilgili sorun olmadığını kaydeden Alaboyun 'Yaz dönemlerinde enerji tüketimi çok fazla olduğu için kesintiler oluyor ama kışın normal rutin bakımların dışında zorunlu bir enerji kesintilerimiz yok. Enerji Bakanlığı olarak 52 bin kilometre ana iletim hatlarımız var. Ülke genelinde bir milyon 200 bin dağıtım hatlarımız bulunuyor. Çoğunun bakım ve onarımını özel firmalar gerçekleştiriyor. Buralarda zaman içerisinde arızalar veya kopmalar oluyor. Bunlara hızlı bir biçimde müdahil olmak için helikopterli ekipler oluşturduk, acil bakım diye yeni bir üniteyi devreye soktuk. Ana iletim hatlarından 400 bin voltluk bir enerji geçerken üzerinde insan canlı bir biçimde çalışabilecek. Yani bir hat kesilmeden tamir yapılacak. Özellikle Güneydoğu olmak üzere enerji kesintileri konusunda hassasiyetimiz devam ediyor. Geçmişte bazı olaylar speküle edilmiştir. Mümkün olduğu kadar spekülasyonlara minimuma indirme gayreti içerisindeyizö şeklinde konuştu.

DOĞALGAZA ZAMMI BİR DAHA SORMAYIN

Doğalgaza 'zam var veya yok' demek siyasetçinin popülist söyleminden çıkmalı diyen Alaboyun ? Doğalgaza fiyat artırımını belirleyen piyasadır. Çünkü doğalgazı belli bir formül çerçevesinde alıyoruz. Fiyatlar üçer aylık dilimlerde belirleniyor. Petroldeki ucuzlama nedeniyle şu anda doğalgaza zam yok. Ama petrol çok yukarılara çıkarsa ileride farklı değerlendirilebilir. Basın mensupları arkadaşlarımdan ricam bir daha Bakanlara 'elektrik veya doğalgaza zamö konusunu sormayın. Bırakın, piyasa belirlesinö dedi.

Yaz saati uygulamasını bakanlık olarak kendilerinin planladığını kaydeden Alaboyun ? ileri saat uygulaması 25 Ekimde devreye girmesi gerekirken seçimin güvenli bir ortamda yapılması hem de gün saatinden yararlanmak amacıyla 08 Kasıma kadar Başbakanımızın izni ve Bakanlar Kurulu kararıyla uzattık. Dolayısıyla dün ve bugün saatleri karıştıranlar varsa müsebbibi benim. Hepsinden özür diliyorumö diye konuştu. Daha sonra NevşehirBelediyesine geçen bakan Alaboyun

Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, 2004 yılından beri halkın teveccühü ile hizmetler ortaya koyduklarını dile getirerek, AK Parti ile her zaman başları dik ve alınları açık bir şekilde siyaset yapmanın heyecanını yaşadıklarını ifade etti. Ünver, sadece Nevşehir Belediyesi olarak 80 milyon TL'si alt yapı hizmetleri olmak üzere 250 Milyon TL'lik bir yatırım içerisinde olduklarını ve önümüzdeki 3 yıllık dönemde de ortaya koyacakları yatırımlarla birlikte toplamda 1.5 Milyar TL'lik bir harcama öngörülen hizmetleri vatandaşların hizmetine sunma gayreti içerisinde olacaklarını aktardı.

Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, yer tesliminden başlamak üzere 40 günlük süre içerisinde Nevşehir Devlet Hastanesi Kavşağı'ndaki Şifa Meydanı Köprülü Kavşağı'nı yarından itibaren hizmete kazandıracakları müjdesini de verdi. Ünver, Kuzey Batı Çevre Yolu'nun da tamamlanmasıyla Nevşehir'in ulaşım anlamında bir temel sorununun da artık kalmayacağını dile getirdi.

Ünver, önümüzdeki süreçte gerçekleştirilecek Merkez Kentsel Dönüşüm Projesi ile Nevşehir'in 16 mahallesini içerisine alan bir dönüşüm ortaya koymuş olacaklarını da belirterek, bunun şehrin konut bazında yüzde 68 lik bir bölümüne ulaşacağını kaydetti.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Ali Rıza Alaboyun'da, yapılan hizmetlerle Nevşehir'in kısa sürede bir değişim içerisinde bulunduğunu gözlemlediklerini ifade etti. Alaboyun, 1 Kasım seçimlerinin oldukça önemli olduğuna vurgu yaparak, herkesi sandıkta oy kullanmaya davet etti. Alaboyun ? Bir seçim hükümetinde görev aldık. Bir süredir siyaset kurumunun eksikliğini hissediyoruz. Malumunuz seçim hükümeti olduğu için meclis kapalı ve kanunlar çıkmıyor. İnşaallah 1 Kasım seçimleri ülkemiz için hayırlı sonuçlara vesile olur ve halkımıza siyaset kurumu olarak daha da yoğun hizmetlerde bulunuruz. Bize gösterdiğiniz misafirlikten dolayı teşekkürlerimi iletiyorum.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Nevşehir Valiliği Ali Rıza Alaboyun Hasan Ünver Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title