Haberler

Nevşehir Belediye Başkanı Mehmet Savran, kent için projelerini açıkladı

Güncelleme:

Nevşehir Belediye Başkanı ve AK Parti Belediye Başkan adayı Mehmet Savran, kentin daha müreffeh bir düzeye ulaşması için gerçekleştirmeyi hedeflediği yatırımları açıkladı. Savran, turizm planı, istihdam garantili meslek edindirme kursları, spor alanları ve kentsel dönüşüm projeleri gibi birçok konuda çalışmalar yapacaklarını belirtti.

Nevşehir Belediye Başkanı ve AK Parti Belediye Başkan adayı Mehmet Savran, kent için hazırladığı projeleri açıkladı.

AK Parti il binasında düzenlenen toplantıda konuşan Savran, 31 Mart'taki seçimlerde yeniden başkan seçilmesi halinde gerçekleştirmeyi hedefledikleri yatırımlarla kentin daha müreffeh bir düzeye ulaşacağını belirtti.

Belediye Başkanlığı sürecinde alt ve üst yapı çalışmalarının yanı sıra çok sayıda projeyi tamamlayarak halkın hizmeti sunduklarını aktaran Savran, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ortaya koyduğu "Türkiye Yüzyılı"na yakışacak Nevşehir'i, tarihi ve kültürel değerlerin korunduğu modern kentler sıralamasında üst sıralara taşıyacaklarını ifade etti.

Hazırladıkları turizm planı ile kent merkezine daha fazla turist çekebilmek amacıyla kongre ve fuar alanları ile tarihi binaları restore ederek "kültür sokakları" oluşturacaklarını dile getiren Savran, yaklaşık 3 yıldır sürdürdükleri istihdam garantili meslek edindirme kurslarının kapasitelerini artıracaklarını söyledi.

Savran, turizm bölgesi olmanın avantajlarını kent merkezini geliştirmek adına kullanarak, adını sportif faaliyetlerin Anadolu'daki merkezi olarak duyuracak Nevşehir'e, Geleneksel Türk Sporları Tesisi, futbol takımlarının antrenman ve kamplarına ev sahipliği yapacak spor alanlarının kazandırılması için çalışmalara başladıklarını kaydetti.

Doğup büyüdüğü kente kalıcı eserler bırakabilmek için bundan önce olduğu gibi seçilmesi halinde yeni dönemde de gayret göstereceğini dile getiren Savran, şöyle konuştu:

"Kent merkezinde çocuklarımızın spora yönelmeleri amacıyla 38 semt sahası yapmıştık. Planlamasını tamamladığımız 50 semt sahasını da kısa süre içinde hizmete sunacağız. Onlarca projemizin yanı sıra Kapadokya turizmine katkı sunacak ve tarihi değerlerin gelecek nesillere aktarılmasında büyük rol oynayacak Nevşehir Kent Müzesini hep birlikte açacağız. Şehrimiz insanının daha güvenli ve ferah yaşaması için mülk sahipleriyle görüşmeleri son aşamaya getirdiğimiz kentsel dönüşüm projemizi hayata geçireceğiz. Çevreden sağlığa, sosyal hayattan tarıma kadar ekibimizle hazırladığımız çok sayıda projeye yeniden imza atmak konusunda heyecanlıyız."

Savran, belediye başkanı adaylığının açıklanmasının ardından seçim süreci boyunca maaşını bağışlayacağını açıkladığını, geçen iki aydaki belediye başkanlığı maaşlarını Mehmetçik Vakfına bağışladığını da sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Güncel

Mehmet Savran AK Parti Nevşehir Spor Tarım Çevre Politika Spor Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title